Oyunlarda anlık drop ve kasma, kilitlenme sorunu

rucukutu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
809
Merhaba,
Sistemim 3600X, B450 TUF Pro Gaming, 16 GB bellek ve MSI RX5700 XT Gaming X şeklinde.

Isı değerleri boşta işlemci 45-50 arası oyunlarda 70-75'i kesinikle geçmiyor.
Ekran kartı ise 65-70 derece.
İşlemcimi 44 çarpan ile 4.4'e sabitledim. RAM bellekleri 3600'den 3800 MHz'ye çektim.
En güncel sürücüler yüklü.
Fakat Epic Games üzerinden yüklediğim oyunlarda GTA olsun A.C oddysey olsun anlık donma ve oyundan atma sorunları yaşıyorum.
Steam'de böyle bir sorun yoktu ta ki az önceye kadar. CS:GO'da hiçbir uyarı vermeden oyundan attı. Daha sonra tekrar girdim oyun sırasında kilitlendi hiçbir şekilde masaüstüne Windows'a müdahale edemedim görevi bile sonlandıramadım.
RAM'lerden şüphelendim ama Windows aracı ile test yaptım sıkıntı yok. AIDA64 ile işlemciyi test ediyorum 20-25 dk sorun yok.
Bu sorun yaşadığım oyunları D'ye 2 TB'lik Seagate barracude ST2000DM008 7200 RMP 256 önbellek HDD'ye kurdum.
Mesela SSD'de Windows'un kurulu olduğu yerde LoL var onda sorun yaşamıyorum.
HDD'de sorun olabilir mi?
HDD'yi test edebileceğim bir program var mı?
Yoksa sorun Windows'ta mıdır?

Bu sorunu hangi oyunlar da yaşıyorsunuz ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hard diskiniz büyük ihtimal bad sectore uğramış bu nedenle performans kaybı olmuştur hdd sentiniel programı ile test edip sağlık ve bad sector değerlerini atın.

sorunun çok büyük ihtimal depolamada

Bu sorunu hangi oyunlar da yaşıyorsunuz ?

Hard diskiniz büyük ihtimal bad sectore uğramış bu nedenle performans kaybı olmuştur HDD sentiniel programı ile test edip sağlık ve bad sector değerlerini atın.
şu anda HD tune ile taratıyorum şimdilik sorun yok . Sorunum ekran kartı driverinden olabilir. Windows kurulduğunda ekran kartını görüyor driverin yüklüyor. Peşine bende AMD yüklüyorum galiba çakışma oluyor . DDU ile silip tekrar yüklücem biosu güncellicem. Windows güncelleştirmelerini yapıcam.

şu anda HD tune ile taratıyorum şimdilik sorun yok . Sorunum ekran kartı driverinden olabilir. Windows kurulduğunda ekran kartını görüyor driverin yüklüyor. Peşine bende AMD yüklüyorum galiba çakışma oluyor . DDU ile silip tekrar yüklücem biosu güncellicem. Windows güncelleştirmelerini yapıcam.
D ye kurduğum bütün oyunlarda oluyor. GTA , Assasins , JustCause

D ye kurduğum bütün oyunlarda oluyor. GTA , Assasins , JustCause
HD Tune bana kalırsa doğru sonuç vermiyor orda baktığımda HDD sorunsuz du ama HDD'nin bozuk olduğunu açıkcası ben bile fark edebiliyordum. Birde HD sentiniel programı ile test ettim, Sağlık 17 bad sector 178 tane çıkmıştı. Bence bir dene.

HD Tune bana kalırsa doğru sonuç vermiyor orda baktığımda HDD sorunsuz du ama HDD'nin bozuk olduğunu açıkcası ben bile fark edebiliyordum. Birde HD sentiniel programı ile test ettim, Sağlık 17 bad sector 178 tane çıkmıştı. Bence bir dene.
HD sentinel ile denicem şimdi ama çok uzun sürüyor :D

Valla hocam sorun kendiliğinden yok oldu dicem ama uzun süre geçti birçok işlem yaptım. Güç kaynağı değişti format attım sıfırdan kurdum

RAM'leri 3800'e çıkarırken BCLK'yı 1900 yapmış mıydınız?

RAM'leri 3800'e çıkarırken BCLK'yı 1900 yapmış mıydınız?
konudaki sistem imzamdaki sistemle komple değişti belkide anakartta sorun vardı bilmiyorum ama şu anda stok 3600 de kullanıyorum

Sorun yaşadığınız oyunlardan birini SSD'ye kurmayı-taşımayı deneyin, bakalım işe yarayacak mı.
@Treyarch @Emirhandkee

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,169,247
Üyeler
185,695
Son üye
EtherN4T
Geri