Oyunlarda FPS ve Kaplama sorunu

AdnanYVS

80+
Reaksiyon skoru
19
Öncelikle herkese selamlar, sistemimi aşağıya yazıyorum. Red Dead Redemption 2, GTA V, gibi oyunlarda arkadaşlarımın benden daha düşük sistemleri olmasına rağmen FPS'leri benden yüksek ve kaplama yüklenmesiyle ilgili sorunları olmuyor.

Sistem Özelliklerim;

AMD Ryzen5 3400G
Asus Phoenix GTX1650
16 GB 3000mhz 2x8 RAM
240GB M2 SSD
1TB HDD

Biraz oyun oynadıktan sonra hemen fps kayıpları yaşamam ve kaplamaların yüklenmemesi çok canımı sıkıyor, bunun bir çözümü var mıdır?

Sürücüleriniz güncel değilse güncelleyin (Chipset, Ekran kartı driver).
Ekran kartı sürücünüzü DDU ile silip en son çıkan driveri indirip kurablirsiniz.

islemcin apu olduğu için öyle olacabileceğini düşündün mü ? Arkadaşlarının sistemleri ne yazar mısın?

Driverlarım her zaman güncel hocam, tekrar kontrol ettim ve güncel.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

islemcin apu olduğu için öyle olacabileceğini düşündün mü ? Arkadaşlarının sistemleri ne yazar mısın?
İ7 8. nesil laptop işlemcisi ve 1050ti. Ram olarakta 16 gb 2800 mhz.

Öncelikle herkese selamlar, sistemimi aşağıya yazıyorum. Red Dead Redemption 2, GTA V, gibi oyunlarda arkadaşlarımın benden daha düşük sistemleri olmasına rağmen FPS'leri benden yüksek ve kaplama yüklenmesiyle ilgili sorunları olmuyor.

Sistem Özelliklerim;

AMD Ryzen5 3400G
Asus Phoenix GTX1650
16 GB 3000mhz 2x8 RAM
240GB M2 SSD
1TB HDD

Biraz oyun oynadıktan sonra hemen fps kayıpları yaşamam ve kaplamaların yüklenmemesi çok canımı sıkıyor, bunun bir çözümü var mıdır?
Oyun HDD'ye yüklü olduğu için olabilir belki? Arkadaşlarınızın SSD'ye yüklü ise daha hızlı yükleme yapıyor olabilir.

Oyun HDD'ye yüklü olduğu için olabilir belki? Arkadaşlarınızın SSD'ye yüklü ise daha hızlı yükleme yapıyor olabilir.
Aklıma bu da geldi fakat oyunların ikisininde ssd'de olduğu farklı zamanlar vardı ve yine aynı problemleri yaşıyordum.

Oyunu işlemci gpusu ile oynuyor olabilirsin onu kontrol etmeni öneririm.

Apu işlemciyle RX 6500 xt kullanıyorum herhangi bir oyunda sorun yaşamadım APU'dan kaynaklı değil bence

Afterburner ile değerlere bir göz atmanı öneririm o zaman. Oyun dosyalarını doğrulayabilirsin. En son temiz bi Windows kurulumu yapmak geliyor aklıma. Donanımsal bir sorun yok ise çözülecektir.

Apu işlemciyle RX 6500 xt kullanıyorum herhangi bir oyunda sorun yaşamadım APU'dan kaynaklı değil bence
3400gde 4mb önbellek var. Ve genel olarak amd işlemciler için 4MB bellek vasat diyebileceğimiz düzeyde. Darboğaz yaşadığını düşünmesende cpu intense oyunlarda GTA 5 gibi darboğaz yersin.

1648540272178.png

Karşılaştırması var 3200g,3400g, ryzen 1600 ve ryzen 3100 ün.

3400gde 4mb önbellek var. Ve genel olarak amd işlemciler için 4MB bellek vasat diyebileceğimiz düzeyde. Darboğaz yaşadığını düşünmesende cpu intense oyunlarda GTA 5 gibi darboğaz yersin.

Alıntıyı görüntüle

Karşılaştırması var 3200g,3400g, ryzen 1600 ve ryzen 3100 ün.
Sanırım dediğin gibi önbellek kaynaklı, teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,459
Üyeler
184,628
Son üye
EbubekirTaşdemir
Geri