Neler Yeni

oyunları ultrada hatta bazen hig da oynarken bir anda ekran kararıyor ve pc kendini tekrar başlatıyor neden bilen var mı?

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
Yasin
Arkadaşlar pc yi yeni aldım daha 2 ay oldu ama hangi oyunu ultrada oynasam yaklaşık 10, 15dk sonra ekran kararıyor 30 saniye sonra pc kendini tekrar başlatıyor bazı oyunlarda hig da bile yapıyor aynı hatayı. warzone ve sniper elite 4 ultrada oynatmıyor sniper elit 4 hig da bile oyundan atıyor. sniper elite 4 deki cpu sıcaklık 77 gpu sıcaklık 77 iken atıyor yardım edermisiniz ne yapmam lazım.
sistem bilgilerim:
Asus prime b450 plus bios güncel durumda
ryzen 5 3600 (normal stok soğutuculu)
corsair vengeance pro 2x 8gb 3200mhz bellek
sapphire nitro 5700 xt se
kasa cooler master mb511 650w rgb
windows 10 güncel durumda
Kardeşim benzer bir durum malesef ki benim de başımda var. Bende şöyle oluyor, pcyi yeni açtığımda veya açarken açtıktan kısa bir süre sonra ekran siyah oluyor ve bir daha monitöre görüntü gelmiyor, kasa çalışmaya devam ediyor ışıkları falan yanıyor, mouse falan her tıklamamda ışıkları kısa süre yanıyor sonra sönüyor. Kasadan restart düğmesine basıyorum böyle olunca sonra düzeliyor. Arkadaşlar bilen varsa lütfen yardımcı olun hem arkadaşın sorununa hem bana. Teşekkürler.

PhanTomX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,055
İsim
Sefa
ekran kartı driver larınız guncelmi 5700xt lerin driver problemleri vardı bı kaç ay önce

jakkaboyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
mehmet
Kardeşim benzer bir durum malesef ki benim de başımda var. Bende şöyle oluyor, pcyi yeni açtığımda veya açarken açtıktan kısa bir süre sonra ekran siyah oluyor ve bir daha monitöre görüntü gelmiyor, kasa çalışmaya devam ediyor ışıkları falan yanıyor, mouse falan her tıklamamda ışıkları kısa süre yanıyor sonra sönüyor. Kasadan restart düğmesine basıyorum böyle olunca sonra düzeliyor. Arkadaşlar bilen varsa lütfen yardımcı olun hem arkadaşın sorununa hem bana. Teşekkürler.
sendeki kesinlikle ekran kartı ile ilgili başka bir pc ye ekran kartını takıp denemelisin
Mesaj otomatik birleştirildi:

ekran kartı driver larınız guncelmi 5700xt lerin driver problemleri vardı bı kaç ay önce
evet güncel ben ekran kartımda arıza olduğunu düşünmeye başladım

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
sendeki kesinlikle ekran kartı ile ilgili başka bir pc ye ekran kartını takıp denemelisin

Bir önceki ekran kartı driverini dene ve bir önceki w10 sürümünü indir son sürümden çok fazla insan şikayetçi gpu 77 bana fazla geldi normalde nitro+ bu seviyelere çıkmaz.

PhanTomX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,055
İsim
Sefa

acaba güç girişi nasıl bağladınız 8+8 olarak mı 8+6+2 olarak mı

jakkaboyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
mehmet
Bir önceki ekran kartı driverini dene ve bir önceki w10 sürümünü indir son sürümden çok fazla insan şikayetçi gpu 77 bana fazla geldi normalde nitro+ bu seviyelere çıkmaz.
normal grafiklerde atmıyor sadece high ve ultrada atıyor. radeon ayarlarını biliyormusunuz acaba orada bir sıkıntı mı var

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
normal grafiklerde atmıyor sadece high ve ultrada atıyor. radeon ayarlarını biliyormusunuz acaba orada bir sıkıntı mı var
Ordaki ayarları değiştirin oyun performans falan ne varsa hepsini deneyin.

Psu tam modeli ne kalitesiz mi 12v kanalından ne veriyor ekran kartının tüm güç girişleri takılı mı?

Eski Güncellemeye Geri Dön
Windows 10 1803’e güncellediğinizde, Windows “C” sürücünüzün kökünde bir Windows.old klasörü oluşturur. Bu klasörü sildiyseniz, Windows 10 eski sürümüne geri dönemezsiniz. Windows.old silmediyseniz, eski sürüme geri dönüş yapabilirsiniz.

Yönetici hesabıyla Windows 10’da oturum açtığınızdan emin olun. Ayarlar uygulamasını açın ve Güncelleme ve Güvenlik ayarlarına gidin. Kurtarma sekmesini seçin ve Windows 10’un önceki sürümüne geri git’e gidin. ‘Başlayın’ ı tıklayın.

Windows 10 size neden geri dönmek istediğinizi soracaktır, güncellemeleri kontrol etmeyi isteyeceği bir sonraki adıma geçmek için herhangi bir cevabı seçebilirsiniz.

Güncellemeleri kontrol et seçeneği çıkacaktır bu seçeneği hayır diyerek reddedilmesi ile Windows 10 geri çekilmeye başlayacaktır. Geri yükleme biraz zaman alacak ama sorunsuz bir şekilde sonuçlanacaktır. Otuz dakika veya bir saat kadar sürecektir.

Geri alma işleminden sonra bazı bileşenler düzgün çalışmıyorsa, örneğin ekran kapanırsa veya Kablosuz bağlantı kurulamazsa, muhtemelen sürücülerinizi güncellemeniz

Bunu dene tabi üstteki sürüm farklı yazı biraz eski.

Son düzenleme:

PhanTomX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,055
İsim
Sefa
bu dediğini anlamıyorum ben takmamıştım.
bazı kullanıcı lar 8+6+2 olarak takanlar çok fazla sorun ile karşılaşmış 8+8 pin takanlar daha az sorun ile karşılaşmış ondan sormak istedim

jakkaboyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
mehmet
Ordaki ayarları değiştirin oyun performans falan ne varsa hepsini deneyin.

Psu tam modeli ne kalitesiz mi 12v kanalından ne veriyor ekran kartının tüm güç girişleri takılı mı?

Eski Güncellemeye Geri Dön
Windows 10 1803’e güncellediğinizde, Windows “C” sürücünüzün kökünde bir Windows.old klasörü oluşturur. Bu klasörü sildiyseniz, Windows 10 eski sürümüne geri dönemezsiniz. Windows.old silmediyseniz, eski sürüme geri dönüş yapabilirsiniz.

Yönetici hesabıyla Windows 10’da oturum açtığınızdan emin olun. Ayarlar uygulamasını açın ve Güncelleme ve Güvenlik ayarlarına gidin. Kurtarma sekmesini seçin ve Windows 10’un önceki sürümüne geri git’e gidin. ‘Başlayın’ ı tıklayın.

Windows 10 size neden geri dönmek istediğinizi soracaktır, güncellemeleri kontrol etmeyi isteyeceği bir sonraki adıma geçmek için herhangi bir cevabı seçebilirsiniz.

Güncellemeleri kontrol et seçeneği çıkacaktır bu seçeneği hayır diyerek reddedilmesi ile Windows 10 geri çekilmeye başlayacaktır. Geri yükleme biraz zaman alacak ama sorunsuz bir şekilde sonuçlanacaktır. Otuz dakika veya bir saat kadar sürecektir.

Geri alma işleminden sonra bazı bileşenler düzgün çalışmıyorsa, örneğin ekran kapanırsa veya Kablosuz bağlantı kurulamazsa, muhtemelen sürücülerinizi güncellemeniz

Bunu dene tabi üstteki sürüm farklı yazı biraz eski.
12v kanalından 648w veriyor ekran kartı güç girişleri takılı 2 tane zaten

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
E
bu dediğini anlamıyorum ben takmamıştım.
ekran kartının tam bir fotosunu atabilir misin kasa kapağı açık bir şekilde tüm pinler takılı mı diye.

Takılıysa ddu ile driveri silip 20.2.2 sürümünü dene çok iyi bir sürüm olduğu söylenir o da olmazsa windowsu eski sürümüne düşür o da olmazsa kartı garantiye ver bozulmuş olabilir.

jakkaboyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
mehmet
E
ekran kartının tam bir fotosunu atabilir misin kasa kapağı açık bir şekilde tüm pinler takılı mı diye.

Takılıysa ddu ile driveri silip 20.2.2 sürümünü dene çok iyi bir sürüm olduğu söylenir o da olmazsa windowsu eski sürümüne düşür o da olmazsa kartı garantiye ver bozulmuş olabilir.

Ekler

• ekran kartı.gif
    ekran kartı.gif
    1.6 MB · Hit: 78

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Ddu ile driveri silip 20.2.2 yi yükle.