Neler Yeni

Oyunu düşük ayarlara alınca fps düşüyor

Aladule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
İlker
Herkese iyi forumlar. Bir ay kadar önce yeni bir sistem aldım. Asus dual 6700xt ekran kartı ve 5600 işlemcim var. Sistemi pubg için aldım diyebilirim sürekli pubg oynuyorum. Ama şöyle bir sorunum var. Pubgde adamları görebilmek için düşük ayarlarda oynamak istiyorum. Ama ayarları yüksekten aşağı çekemiyorum çünkü ekran kartı kullanımı düşüyor ve fps düşüyor. Eski sistemde 1728 çözünürlükte oynuyordum. Bunu da yapamıyorum yine aynı şey oluyor. Yayıncılar falan çok iyi sistemlerle 1728 çözünürlükte düşük ayarlarda oynuyorlar ama onlarda böyle bir sorun yok. Bunun çözümü var mıdır, aydınlatabilir misiniz beni?

Aladule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
İlker
Sitelerle darboğaz hesaplanmaz. Darboğaz, ekran kartının yüzdelik kullanımını görerek anlaşılır. Kanıtı budur. Zamanında çok söyledim ama darboğaz konusunu dinlemediler. Herkes ultra grafiğe göre bilgisayar aldı. Kimse ayarı düşürür müyüm acaba demedi. Düşük ayarda ryzen 5600 ile RTX 3060 bile darboğaz yapıyor.
Ben pek anlamadığım için soruyorum. Benim bu sorunu yaşamamam için sistem nasıl olmalıydı yani 6700xt için hangi işlemci gibi vs. Bir de bu yayıncılar uçuk sistemlerle nasıl düşük ayarlarda oynuyorlar bunun mantığı nedir açıklayabilir misiniz? Dediğim gibi pek anlamıyorum ama merak ettim

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,921
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
İşlemci güçlendikçe darboğaz oranı azalır veya yok olur. Yayıncılarda çok çekirdekli üst seviye işlemciler vardır. Bir de onlar nvidia ekran kartı kullanıyor. Yayın, render gibi işlerde nvidia daha iyi. RTX 4090 ekran kartımız var diyelim. Senin 5600 işlemci darboğaz yapacağı için bunu %40 kullandırabiliyor diyelim. Bu yüzden FPS düşük kalıyor. Ryzen 7600X olsun elimizde. O da ekran kartını %60 kullandırsın. Daha güçlü işlemci daha yüksek yüzdelik kullanım yani daha yüksek FPS almış oldu. 7950X3D ile RTX 4090 yapalım. Bu sefer ekran kartı %90 kullansın. Yüksek kullanımda darboğaz azaldı ve yüksek FPS oldu. Yani ekran kartının yüzdelik kullanımı kadar FPS alıyorsun. Güçlü işlemciler bu yüzdeyi arttırıp darboğazı azaltmış oluyor.

Aladule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
İlker
İşlemci güçlendikçe darboğaz oranı azalır veya yok olur. Yayıncılarda çok çekirdekli üst seviye işlemciler vardır. Bir de onlar nvidia ekran kartı kullanıyor. Yayın, render gibi işlerde nvidia daha iyi. RTX 4090 ekran kartımız var diyelim. Senin 5600 işlemci darboğaz yapacağı için bunu %40 kullandırabiliyor diyelim. Bu yüzden FPS düşük kalıyor. Ryzen 7600X olsun elimizde. O da ekran kartını %60 kullandırsın. Daha güçlü işlemci daha yüksek yüzdelik kullanım yani daha yüksek FPS almış oldu. 7950X3D ile RTX 4090 yapalım. Bu sefer ekran kartı %90 kullansın. Yüksek kullanımda darboğaz azaldı ve yüksek FPS oldu. Yani ekran kartının yüzdelik kullanımı kadar FPS alıyorsun. Güçlü işlemciler bu yüzdeyi arttırıp darboğazı azaltmış oluyor.
teşekkür ederim şimdi anladım mantığını

Top Bottom