Palit GameRock 3070 Ti çok sesli çalışıyor fanları durmuyor

Ultracı

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
347
Bugün testlerini yaparak Palit GameRock RTX 3070 Ti aldım. Testlerini yaparken bu ses yoktu ve çok sessizdi. 15 dakika FurMark testinde 70 dereceyi geçmedi. Eve geldim kendi sistemime taktım çok gürültülü çalışmaya başladı. Önceki kartım RTX 3060. MSI Afterburner'de kontrol ettim ve fan hızı en düşük %30 oluyordu. Ona çektim hala aynı gürültüde çalışıyor. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Boşta 30 dereceyken bile gürültü var. Sistem boştayken fan dursun istiyorum nasıl yapabilirim

Son düzenleme:
RTX 3070 olanı vardı o kartın bende, fanları garip bir şekilde 1300 RPM'in altına düşmüyor maalesef.

hocam biostan fan ayarları yapabilirsiniz (yanlışbilgi kusura bakmayın)

Alırken denediğimde en ufak ses yoktu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam biostan fan ayarları yapabilirsiniz
Ekran kartı için yapabiliyor muyuz?

RTX 3070 olanı vardı o kartın bende, fanları garip bir şekilde 1300 RPM'in altına düşmüyor maalesef.
Araya giriyorum ama :D bende de zotac 3070ti trinity var normalde çok memnundum 2 3 ay önce vatan termal macun bakımını yapmasına rağmen csde bile full fan açmaya başladı neden olabilir garantiye yollamalı mıyım
Bugün testlerini yaparak Palit GameRock RTX 3070 Ti aldım. Testlerini yaparken bu ses yoktu ve çok sessizdi. 15 dakika FurMark testinde 70 dereceyi geçmedi. Eve geldim kendi sistemime taktım çok gürültülü çalışmaya başladı. Önceki kartım RTX 3060. MSI Afterburner'de kontrol ettim ve fan hızı en düşük %30 oluyordu. Ona çektim hala aynı gürültüde çalışıyor. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Boşta 30 dereceyken bile gürültü var. Sistem boştayken fan dursun istiyorum nasıl yapabilirim
Biosu güncelleyip ekran kartının driverını varsa da uygulamasını kurmakta fayda var düzeltebilir

Denediğim yerde gürültüsüz çalıştığını görmesem peşine düşmeyeceğim ama bu kart gürültüsüzdü. Eve geldim f15 çıktı.

%100 seviyesine alınca daha da sesli oldu

Böyle bir ses yani normal değil

Denediğim yerde gürültüsüz çalıştığını görmesem peşine düşmeyeceğim ama bu kart gürültüsüzdü. Eve geldim f15 çıktı.

%100 seviyesine alınca daha da sesli oldu

Böyle bir ses yani normal değil
%100'de ses normal, zaten hiçbir zaman o hıza çıkmıyor.

%100'de ses normal, zaten hiçbir zaman o hıza çıkmıyor.
%30 un sesiydi az önce attığım.

Sorunu çözdüm. Ekran kartının fan kablosu gevşemiş temizlerken. Azcık ittirdim yerine oturdu. Pcyi tekrar açınca ses kesildi.

Üstteki arkadaşın söylediği gibi muhtemelen %30 değil o, tam hıza fırlatmış kendini. RPM cinsinden kaç gösteriyor? Bu arada o durum bende de oluyordu fanlardan birinin bağlantısında sorun varsa fanları %100'e çıkartıyordu.

Sorunu çözdüm. Ekran kartının fan kablosu gevşemiş temizlerken. Azcık ittirdim yerine oturdu. Pcyi tekrar açınca ses kesildi.
Ulan okurken dolandırıldıın diye baya üzüldüm hadi hayırlı olsun :D

Açılmış kartlarda sık olan bir sorun ben de aynısını yaşadım normalde max 2500 rpm çalışan fanlar 3300 rpm çalışıyordu uçak kalkıyormuş gibi sesi vardı sorunu hemen anlamasaydım bozuk derdim :D

Geri