Neler Yeni

Panik atağı Hafifletmek için ne yapabilirim ?

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
Yıllardır var tüm belirtileri de var Annem çalıştığı hastahanede ki psikoloğa sormuştu yıllar önce o vardır demişti gitmemiştim. Ölüm korkusu gece terlemeleri vb
ölüm korkusu falan bende de vardı anksiyetem varmış geçen sene psikoloğa gittiğimde öğrendim 8 yaşındayken falanda oluyorbu bi süre hiç olmadı şimdi devamlı oluyor o günden beri ilaç tedavisi ile atlatılıyormuş 6 ay kullan tekrar gel dedi doktorum anksiyetem cidden azalmıştı ilacı bıraktım arada olsa bile ilk günlerdeki gibi aşırı ağır panik ataklar geçirmiyordum şuanda geçiriyorum ama daha kolay oluyor birine sarılmak falan rahatlatabiliyor yada yakın gelecekteki güzel şeyleri olsa seni mutlu edicek şeylerin olduğunu hayal et atıyorum araba almak vb.
doktora görün ilaç tedavine başla tekrar psikoloğa gitmeyi düşünüyorum ben de tekrar başlarım 6 aylık tedaviye unutkanlık ve hafıza sorunları kalp rahatsızlıkları çıkabiliyor aşırı stres kaynaklı sanırım anksiyete tedavi edilmediği zaman.
1632622770596.png
1632622784422.png

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,322
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Oanik atağı hafifletemezsin atağa karşı gitmen lazım o zaman geçiyor. Panik atak öldürmez bunu unutma. Atak sırasında ölüm tribi geliyor işte o zaman neyden endişe ediyorsan ondan kaçmaman lazım. Tabi senin ki panik atak mı bilmem.

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
bu arada inancım olmadığı için kaynaklanıyor kimsenin dinine saygısızlık etmek falan istemem ama dinlerin çıkışında kendi fikrimce ölüm korkusu gibi nedenler de yatıyor insanlar ölümden korktukları için ahiret kavramı ile kendilerini rahatlatıyor olabilirler inancın varken anksiyete ile mücadele etmen daha kolay ben geçen sene psikoloğa gitmeden önce anksiyetemi tetikleyen şey dinde kendi çapımda bulduğum bir çelişkiydi aslında özellikle anksiyeten varsa inancını sarsıcak şeylere bakmanı önermem.
Karanlıkta geceleri yalnız başına oturduğun zaman tetiklendiğini de farkettim uyku düzenim bozulduğunda hep başıma gelir.
son 3 gündür ışık açık ve gece 3 de uyuyabiliyorum 12 gibi anksiyetem tuttuğu için.
Elimden gelebildiğince deneyimlerimi vb. aktarmaya çalıştım din konusu da yanlış anlaşılmasın yanlış bir şey söylediysem doğrusunu açıklamaya çalışırım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1632623075882.png

terapi ile tedavi edilen hastalar da ver muhtemelen anksiyete kaynaklı panik atak hastası olduğunu düşünüyorum tedaviye erken başlamak hayatını olumlu etkiler çünkü cidden can sıkıcı bir durum bunu yaşamak hiç istemiyor insan

mm33

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Mert Otacı
33 yaşımdayım ve bundan 10 yıl önce panik atağı yenmiştim bunu seninle paylaşmak isterim.Her sabah egzersiz(ağırlık) mutlaka yap evde tek başına kalmamaya özen göster herkese panik ayrı bir neden'den gelsede ondan kurtulma'nın yolu aynı kendi içinde kendin ile ilgili aşamadığın şeyler buna neden oluyor beslenme düzenini kesinlikle değiştir düzensiz yeme ve en ufak bişeyde ilaçlara sarılma biraz mücadeleci ol.Çok iyi bilirim mücadele etmek çok zor ama bu hastalıkla savaşıp yenmenin yolu emin ol üzerine gitmek yüzleşmek ben ilaçları bırakırken doktorum çok kötüleyeceksin daha erken diyordu ama her sabah düzenli ağırlık çalışarak ve beslenmemi düzelterek %80'ini yendim kalanıda kendimi sevmeye başladığımda yendim en kısa zamanda sağlıgına kavuşman dileğimle.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,245
İsim
Taha Efe
Arada bir dinleyeblirsiniz İyi Gelir.
Bismillâhirrahmanirrahim ﴾1﴿ Elem neşrah leke sadrek. ﴾2-3﴿ Ve vada’nâ ’anke vizrek. Elleziy enkada zahrek. ﴾4﴿ Ve refa’nâ leke zikrek. ﴾5-6﴿ Feinne me’al’usri yüsrâ. İnne me’al’usri yüsrâ. ﴾7-8﴿ Feizâ ferağte fensab. Ve ila Rabbike ferğab. Sadakallahulazim (Insirah Suresi 1-8 Ayetler.)

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla ﴾1﴿ Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi? ﴾2-3﴿ Belini büken yükünü senden alıp atmadık mı? ﴾4﴿ Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi? ﴾5-6﴿ Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır. ﴾7-8﴿ Boş kaldın mı hemen (başka) işe koyul ve yalnız Rabbine yönel.

Insirah Suresi okuyun bol Bol InsaAllah sıkıntınız Gecer.

Top Bottom