Neler Yeni

Panteizm inancı hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,666
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
"Ey peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiği câriyelerini, seninle birlikte hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı kızlarını, teyze kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca mümin bir kadın kendini peygambere mehirsiz olarak bağışlar, peygamber de onunla evlenmek isterse, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere, onu da sana helâl kıldık. Müminlere eşleri ve sahip oldukları câriyeleri hakkında hangi kuralları geçerli kıldığımızı biliyoruz. Sana mahsus olanı güçlük çekmeyesin diye meşrû kıldık. Allah çok bağışlayıcı, pek esirgeyicidir." - Ahzab 50

"Kadınlar sizin ekeneğinizdir; ekeneğinize nasıl isterseniz öyle yaklaşın. Kendiniz için de önceden hazırlık yapın. Allah’tan sakının ve bilin ki O’na kavuşacaksınız. Müminleri müjdele." - Bakara 223

"Ey iman edenler! Belirlenmiş bir zamana kadar bir borç ilişkisi kurduğunuzda bunu yazın. Aranızdan bir kâtip bunu adaletle yazsın. Kâtip Allah’ın kendisine öğrettiği gibi yazmaktan geri durmasın. Artık o yazsın, borçlu da yazdırsın; rabbi olan Allah’tan korksun ve borçtan hiçbir şeyi eksik bırakmasın. Eğer borçlu akılca zayıf veya eksik yahut kendisi yazdıramaz durumda olursa velisi adaletle yazdırsın. Erkeklerinizden iki şahidi de tanık tutun. Şahitler iki erkek olmazlarsa, rıza göstereceğiniz şahitlerden bir erkekle -biri yanılırsa diğerinin ona hatırlatması için- iki de kadın olsunlar. Çağrıldıklarında şahitler gelmezlik etmesinler. Borç küçük olsun büyük olsun vadesini belirterek onu yazmaktan üşenmeyin. Böyle yapmanız Allah katında daha adaletli, şahitlik için daha destekleyici ve şüpheye düşmemeniz için daha uygundur. Borç ilişkisinin, aranızda alıp vererek bitirdiğiniz peşin ticaret olması müstesnadır; onu yazmamanızda sizin için bir sakınca yoktur. Alış veriş yaptığınızda şahit tutun. Kâtip de şahit de zarar görmesin. Eğer bunu yaparsanız şüphesiz bu sizin yoldan çıkmanız demektir. Allah’tan korkun, Allah size öğretiyor, Allah her şeyi hakkıyla bilmektedir." - Bakara 282

"Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür." - Nisa 34

"Allah size, çocuklarınız hakkında, erkeğe iki kadın payı kadar (vermenizi) emreder. (Mirasçılar) ikiden fazla kadın iseler bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer yalnız bir kadınsa yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, anne babasından her birinin mirastan altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da anne babası ona vâris olmuşlarsa annesinin hakkı üçte birdir. Ölenin kardeşleri varsa annesinin payı, vasiyetten ve borçtan sonra altıda birdir. Babalarınız ve oğullarınızdan hangisinin fayda bakımından size daha yakın olduğunu bilemezsiniz. Bunlar Allah tarafından konmuş paylardır; şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir." - Nisa 11

"Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Haksızlık etmekten korkarsanız tek kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye ile yetinin; bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır." - Nisa 3

"Boşanan kadınlar kendi başlarına (evlenmeksizin) üç âdet süresince beklerler. Allah’a ve âhiret gününe iman ediyorlarsa, Allah’ın rahimlerinde yarattığını gizlemeleri onlara helâl olmaz. Eğer taraflar arayı düzeltmeyi istiyorlarsa kocaları, onları kendilerine geri çevirme hususunda başkalarından daha ziyade hak sahibidirler. Kadınların, mâkul ve meşrû ölçülerde ödevlerine denk hakları vardır; erkeklerin ise onların üzerinde bir dereceleri mevcuttur. Allah izzet ve hikmet sahibidir." - Bakara 228

"Nefsânî arzulara, (özellikle) kadınlara, oğullara, yığın yığın biriktirilmiş altın ve gümüşe, soylu atlara, sağmal hayvanlara ve ekinlere düşkünlük insanlara çekici kılınmıştır. İşte bunlar dünya hayatının geçici menfaatleridir. Hâlbuki varılacak güzel yer, Allah’ın katındadır." - Al-i İmran 14

"﴾31﴿
İtaatsizlikten sakınmış olanlar için artık murada erme zamanıdır.

﴾32﴿
Bahçeler, üzüm bağları;

﴾33﴿
Gencecik yaşıt kızlar;

﴾34﴿
Dolu dolu kadehler.

﴾35﴿
Orada ne boş bir söz ne de yalan işitirler.

﴾36﴿
Bunlar rabbinin bol bol lutfettiği karşılıktır, bağıştır." - Nebe 31-36

Hak din.
Sen inanmaya bilirsin ama öldükten sonra anam anam diye ağlarsınız

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,666
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Öldükten sonra hiçbir şey olmayacak, doğmadan önce neysen o olacaksın. İsveç'te Kur'an yakılıyor, müslümanlara ayrım yapılıyor diye ağlayan Türk halkı farklı inançlarla tanışıyor😭😭
Demek Türk Halkı sen Türk değilsin galiba

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,666
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,666
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Türklük = İslam mı sanıyorsunuz? O çok sevdiğiniz Araplar sizi katlederek zorla İslam'ı kabul ettirdi bilmem haberiniz var mıdır🥺🥺
Türklük İslam'lik değil her kesimden İslam inancına sahip insan var İslam dini her kesime hitap eder hristiyan da gelir İslam i seçer Yahudi de seçer nitekim seviyorda siz kolaylık olsun diye her şey boş yok diyorsunuz boş geldik boş gidiyoruz diyorsunuz bu hayata neden geldin neden varsın öylesine mı geldin hiç sorgulamaz mısınız biz nasıl niye olduk diye tabi sen şimdi bizi atomlar yaptı annemizin karnına koydu dersin hep boş laflar boş beyinler ile gelmiş gidiyorsunuz eninde sonunda insanlık yok olacak gerçek zaman ahir zaman başlayacak işte o zaman kafanıza denk edecek hadi sen boş boş takilmana bak yorma o güzel kafanı almaz çünkü sizleri gördükçe Allah'a şükrediyorum Elhamdülillah Müslümaniz

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,237
İsim
Hezekiel
savunduğunuz dinin ispatını yapın
Bir dine savunmuyorum, bu dinlere insanlar yazdı. Bunlar geçmişe ışık tutan mitolojik hikayelerden öteye geçmemeli.

Allah Kur'an-ı Kerim de bizi bunu bildirmiş evrenler hakkında bilim hakkında madenler hakkında ve sayisizca şeyler Kur'an bir fizik kitabı değil kimya kitabı değil bunları açıklasın ama Allah bunları bize söylemiş bilim daha 1920 lerde bunları keşfediyor
Hayır, doğru bilgiler vermiyor
Rahman 7 de evrenin düzenli yarattığını söylüyor fakat evren de düzen yok.
Bakara 29 da 7 gök olarak yarattı der bu 7 gök'ün sınırları neresi?
Mülk suresi 5 en yakın göğü kandillere donatıp şeytan taşladıklarına söylüyor
Yıldızların ne kadar uzakta olduğunu bilmiyorlar.
yani bunları göremeyecek kadar gözünüz görmüyor ise diyecek bişey yok açın bakın biraz
Merak etme açıp bakıyorum. Bana verdiğin bu güzel tavsiyeyi umarım kendinde uygularsın.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,666
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Bir dine savunmuyorum, bu dinlere insanlar yazdı. Bunlar geçmişe ışık tutan mitolojik hikayelerden öteye geçmemeli.

Merak etme açıp bakıyorum. Bana verdiğin bu güzel tavsiyeyi umarım kendinde uygularsın.
Tamam seni kimse döndüremez zaten şartlanmissin inanmamaya ama şunu bil ki çok pişman olacaksınız çok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada evrende mükemmel bir uyum ve düzen var bunu bilim bile açıklıyor müslüman olmayan bilim insanları dahi ama sizin beyniniz bunları almaz

Neyse seninle vaktimi boşa harcayamam sen hiçbir şeye inanmamaya devam et aferin sana

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,237
İsim
Hezekiel
1500+ yıllık dinlerle bu yerden bitme inancı bir tutmak da akıllıca değil
Kendi dinlerinizde de bu var. İskendiriye tipi hristiyanlıkta isa tanrının oğlu yani tanrı ile bir. Alevilikte Ali de tanrıdır "aynaya tuttum yüzüme ali göründü gözüme" vb.

Ne yani eski olunca daha önemli mi oluyor o zaman gidin kibeleye tapın. Kendi inancınızı üstün sanıp diğer inancı aşağılamayın zira bunların hepsi insan aklından çıkmadır.

Rulep

80+ Gold
Bu isimleri nereden buluyorlar çok önceden var mı yoksa yeni mi çıkarmışlar

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,237
İsim
Hezekiel
Bu arada evrende mükemmel bir uyum ve düzen var bunu bilim bile açıklıyor müslüman olmayan bilim insanları dahi ama sizin beyniniz bunları almaz
Hayır yok o bilim insanlarının dediği düzen sizin aklınızda olan düzenle aynı değil. Hemen hakaret edin klasik müslüman.
Tamam seni kimse döndüremez zaten şartlanmissin inanmamaya ama şunu bil ki çok pişman olacaksınız çok
Arkadaşım neyi şartlanmışım da böyle konuşuyorsun hazır kopyala yapıştır cevaplar. Merak etme ben cehennem de zakkum içirilerek bağırsaklarım parçalanırken ateşten yanan derimi tekrar tekrar değiştirip yakılırken ve bu tarz işkenceler her gün daha da arttırılırken sana ikisi müslüman gerisi kafir kadinlardan olan 70 bakire hurinle sana zevkli günler dilerim.

Neyse seninle vaktimi boşa harcayamam sen hiçbir şeye inanmamaya devam et aferin sana
İşte sorun burada siz bizim inanmama sebebimizin namaz kılmak zor geliyor, havalı olmak istiyoruz sanıyorsunuz öyle bir şey yok biraz kafanızı çalıştırın kim zor geliyor diye bu kısa hayatta namaz kılmayarak sonsuz işkence çekmek ister kimse. Bu dinlere insanlar yazdı tanrı böyle bir şey yapmaz tanrı insan gibi davranıyor bunun farkında değil misiniz?

Son düzenleme:

Helenov

80+
Türklük İslam'lik değil her kesimden İslam inancına sahip insan var İslam dini her kesime hitap eder hristiyan da gelir İslam i seçer Yahudi de seçer nitekim seviyorda siz kolaylık olsun diye her şey boş yok diyorsunuz boş geldik boş gidiyoruz diyorsunuz bu hayata neden geldin neden varsın öylesine mı geldin hiç sorgulamaz mısınız biz nasıl niye olduk diye tabi sen şimdi bizi atomlar yaptı annemizin karnına koydu dersin hep boş laflar boş beyinler ile gelmiş gidiyorsunuz eninde sonunda insanlık yok olacak gerçek zaman ahir zaman başlayacak işte o zaman kafanıza denk edecek hadi sen boş boş takilmana bak yorma o güzel kafanı almaz çünkü sizleri gördükçe Allah'a şükrediyorum Elhamdülillah Müslümaniz
"﴾191﴿
Onları yakaladığınız yerde öldürün; sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. Fitne öldürmekten daha kötüdür. Mescid-i Harâm civarında onlar sizinle savaşmadıkça siz de orada onlarla savaşmayın. Şayet sizinle savaşmaya kalkışırlarsa o zaman onları öldürün. İşte kâfirlerin cezası böyledir!

﴾192﴿
Eğer onlar vazgeçerlerse, artık Allah bağışlayıcıdır, merhametlidir." - Bakara 191-192

"﴾88﴿
Size ne oluyor da münafıklar hakkında ikiye bölünüyorsunuz? Hâlbuki kendileri hak ettikleri için Allah onları küfre geri çevirmiştir. Allah’ın saptırdıklarını doğru yola getirmek mi istiyorsunuz? Allah’ın saptırdıkları için asla doğruya yol bulamazsın.

﴾89﴿
Kendileri nasıl inkâr etmişlerse sizin de öyle inkâr etmenizi, böylece onlara eşit ve benzer hale gelmenizi isterler. (İman edip) Allah yolunda hicret edinceye kadar onlardan dostlar edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün; hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin." - Nisa 88-89

İslam herkese hitap ediyor ya. Senin tanrın beni öldürmeyi emrediyor ama İslam bana hitap ediyor, değil mi? Saygı, sevgi, hoşgörü dini değil mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,883
Üyeler
166,099
Son üye
xlqs47
Top Bottom