Neler Yeni

Yardım Param güvende ile ilgili sorularım var

bwNN

80+ Silver
Arkadaşlar merhaba ben sahibindene ilan koymuştum bir tanesi param güvende ile almak istiyorum diye bildirim geldi bu param güvenden nasıl bir şey anlıyamadım.
Ürünü iade etme diye bir şey var geri adam içindeki parçayı alsa iade etse ben ne yapcam? yada pc yi alsa onaylamasa para gelmese gibi bi yardım eder misiniz

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Ekran-Resmi-2019-01-17-12.13.20.png

get sadece alıcıyı koruyan bir sistem. satıcıyı bir gram bile korumuyor.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,002
İsim
Oğuz Oğuz
Arkadaşlar merhaba ben sahibindene ilan koymuştum bir tanesi param güvende ile almak istiyorum diye bildirim geldi bu param güvenden nasıl bir şey anlıyamadım.
Ürünü iade etme diye bir şey var geri adam içindeki parçayı alsa iade etse ben ne yapcam? yada pc yi alsa onaylamasa para gelmese gibi bi yardım eder misiniz
alıcı ürünün parasını sahibinden'e öder. Para sahibinden'de kalır.
sonra sana kargo kodu gelir, ya yurtiçi ya da ptt.
sonra sen ürünü kargolarsın
ürün alıcıya gider, alıcı ürünü onaylarsa 2-3 gün içinde para senin hesabına yatar ama alıcı ürünü onaylamazsa geri iade isterse ürün sana gelir.
Ama genellikle satıcılar şunu soruyor, ben ürünü kargoladım ama alıcı ürünü açtı içinden aldı kutusunu geri gönderdi bana bu durumda ne yapacağım.
aynen böyle sordum sahibinden müşteri hizmetlerine.
alıcı alırken bütün bilgilerini girdiği için işte kart bilgisinden, tc no, adres hakkında yasal işlem başlatılıyormuş. Sizde size iade gelirse kargocunun gözünün önün de açın ki şahit olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ek olarak ben get ile 10'a yakın ürün sattım ve aldım bir kere başıma bir sorun gelmedi.

bwNN

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ürün alıcıya gider, alıcı ürünü onaylarsa 2-3 gün içinde para senin hesabına yatar ama alıcı ürünü onaylamazsa geri iade isterse ürün sana gelir.
Ama genellikle satıcılar şunu soruyor, ben ürünü kargoladım ama alıcı ürünü açtı içinden aldı kutusunu geri gönderdi bana bu durumda ne yapacağım.
alıcı alırken bütün bilgilerini girdiği için işte kart bilgisinden, tc no, adres hakkında yasal işlem başlatılıyormuş. Sizde size iade gelirse kargocunun gözünün önün de açın ki şahit olsun.

Ek olarak ben get ile 10'a yakın ürün sattım ve aldım bir kere başıma bir sorun gelmedi.
Peki mesaj ekranında cevap yazarsam kabul etmiş oluyor muyum

OUTRA

80+
Param güvende ile daha önce ürün satmış birisi olarak gerçekten satıcının aleyhine olduğunu söyleyebilirim. Dediğin gibi ürünü değiştirse gönderse kime başvuracaksın. Ama çözüm yollarından birisi olarak kullandığın ürünün sağlamlığını videoya alarak kanıtlayabilirsin. Eğer kargoda kolay kolay zarar görmeyecek bir ürünse satıcı sana farklı ürün gönderdiğinde kanıtlaman daha kolay olur. Onun haricinde ürün alıcının eline geçtikten sonra 24 saat onaylama süresi oluyor, eğer geri iade edeceğine dair bir harekete geçmezse ürün onaylanıyor ve paran hesabına yatıyor.

bwNN

80+ Silver

Kargodayken hasar alsa ürünü iade etse ama yine bana olan olacak benim eşyam arada gidecek

OUTRA

80+
sen satın alımı onaylamadığın sürece ürün hakkında bir yükümlülüğün oluşmuyor, göndermek zorunda değilsin. Cevap verdiğinde satn alımı kabul etmiş olmuyorsun

bwNN

80+ Silver
satıcı için hiç iyi bir şey değil ya 2. elde iade diye bir şey mi olur hocam
sen satın alımı onaylamadığın sürece ürün hakkında bir yükümlülüğün oluşmuyor, göndermek zorunda değilsin. Cevap verdiğinde satn alımı kabul etmiş olmuyorsun

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,002
İsim
Oğuz Oğuz
Kargodayken hasar alsa ürünü iade etse ama yine bana olan olacak benim eşyam arada gidecek
orada kargo sorumlu ek olarak hiç kargoda ürün hasar gördüğünü görmedim. Kırılabilir etiketi yapıştırsınlar gider. Ya da git poşetçiden 2tl'ye çıtçıtlı poşetler kaplattır. Ben öyle gönderiyorum 5. kattan düşse bir şey olmaz.

orada kabul et var ayarlarda.

sonra alıcının ödeme yapmasını bekliyorsun.
ama dediğim gibi sahibindene hem alıcı hem satıcı bütün bilgilerini yazdığı için dolandırılma ihtimali düşük.

• Beğen
Reaksiyonlar: bwNN

bwNN

80+ Silver
orada kargo sorumlu ek olarak hiç kargoda ürün hasar gördüğünü görmedim. Kırılabilir etiketi yapıştırsınlar gider. Ya da git poşetçiden 2tl'ye çıtçıtlı poşetler kaplattır. Ben öyle gönderiyorum 5. kattan düşse bir şey olmaz.

orada kabul et var ayarlarda.

sonra alıcının ödeme yapmasını bekliyorsun.
ama dediğim gibi sahibindene hem alıcı hem satıcı bütün bilgilerini yazdığı için dolandırılma ihtimali düşük.
kanka adam kötü niyetlide olabilir şimdi içinden parça marça çalmaz ama mesela gider kırar yada yakmak için metali metalle sürter olan bana olur gbi hissediyorum

OUTRA

80+
satıcı için hiç iyi bir şey değil ya 2. elde iade diye bir şey mi olur hocam
GET`de var işte, eğer alıcı ürünü istediği gibi bulmazsa 24 saat geri gönderme işlemlerini başlatması gerekiyor, aksi takdirde satın alım onaylanıyor.
Ayrıca ürünün sağlamlığını garanti et, akılda hiç soru işareti kalmasın; ürün sana hasarlı geri gönderilirse sahibinden ile iletişime geçersin.

• Beğen

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,002
İsim
Oğuz Oğuz
kanka adam kötü niyetlide olabilir şimdi içinden parça marça çalmaz ama mesela gider kırar yada yakmak için metali metalle sürter olan bana olur gbi hissediyorum
işte bu risk her zaman var. Ama dediğim gibi her bilgisini girdiği için bu bir caydırıcı. Ama yapmak isteyen yapar yani. Burada sana kalmış

Sonra uğraşmam hiç dersen bulaşma işte şans işi ne diyelim.

• Beğen

bwNN

80+ Silver
işte bu risk her zaman var. Ama dediğim gibi her bilgisini girdiği için bu bir caydırıcı. Ama yapmak isteyen yapar yani. Burada sana kalmış

Sonra uğraşmam hiç dersen bulaşma işte şans işi ne diyelim.
peki ben bu şeyi onaylamadan mesaj yazamıyor muyum adama

senide yordum biraz bilgisizim özür dilerim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,513
Üyeler
161,297
Son üye
PCME