Parça değişikliği hakkında bilgi ve tavsiyeye ihtiyacım var.

Ram ve işlemcini yükseltmek bi süre daha götürür ama kökten bitireyim dersen anakart ve ekran kartıda değiş derim

Bir süre daha bekleyip sanırım sorunu kökten halledeceğim malum dolar 6,7 civarında seyrettiği için.
Aslında OC yapma niyetin yok ise A320 anakart 3. nesil ryzen işlemciler için bile yeterli, eğer sağlam bir yenileme istiyorsan, en az R5 1600 AF, +8 GB ram ve 4GB VRAM üstü güzel bir ekran kartı yeterli olur.

Şu Ryzen 5 1600 ve RX 580 8 GB öneren arkadaşların dayanağı nedir cidden çok merak ediyorum.

Lütfen bu arkadaşların dediğine itibar etmeyin, aksi takdirde paranızı çöpe atmış olacaksınız. Sisteminiz şu an gayet uyumlu. Başka bir konuda aynı şeyi bir arkadaşa daha yazdım. Ani fps düşüşlerinin sebebi genelde sistem belleği ve ekran kartı belleği kaynaklı olur. Eğer ki bir güncelleme yapmak isterseniz kesinlikle "sadece" bir 8 GB daha bellek almanızı, başka hiçbir şeye dokunmamanızı öneririm. Şu anki ekran kartınızla RX 580 8 GB arasında (AMD destekli oyunlar haricinde) ahım şahım bir fark yok, hele ki oynadığınızı söylediğiniz oyunlarda. Ekran kartı belleği dezavantajını da birkaç ayar kısarak halledebilirsiniz. Diğer arkadaşların dediği ekran kartı ve işlemci güncellemesi yaparsanız elde edeceğiniz performans farkı %10- %15 civarında olacaktır.

Sizce, bu miktarda bir performans artışı için o kadar para harcamak ne kadar akla mantığa uyar?

Şu anki sisteminiz bir bellek güncellemesi ile sizi rahat 1.5-2 yıl daha götürecektir. 3-4 bin lira güncelleme için gayet iyi bir bütçe. Size tavsiyem, bir 8 GB daha bellek alıp 2 yıl arkanıza bakmamanızdır. Paranızı döviz, altın yaparak koruyabilir, 1-2 yıl sonra aynı fiyata çok daha mantıklı güncellemeler yapabilirsiniz.

Şu Ryzen 5 1600 ezberini bozmanızı rica ediyorum artık. Her konuda "Ryzen 5 1600 12nm" al demekten ve insanları yanlış yönlendirmekten vazgeçin. Biraz mantıklı ve ileriye dönük düşünmeyi öğrenin, lütfen. Hayır, işin saçma kısmı da şu, RX 580 8 GB alsanız dahi zaten elinizdeki Ryzen 5 1400 bu kartı rahatlıkla besler. Ryzen 5 1600 12nm almanın gereği nedir? Boş yere para harcatmaktan başka bir şey değil şurada yapılan öneriler.

Geri