Neler Yeni

Parçalar neye göre ısınır

Efesevgili

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Efe sevfili
Bilgisayardaki parçaların performansı arttıkça ısısıda artarmı
Örnek olarak bi ekran kartı diğerinden daha iyiyse ve fpssi daha yüksekse diğer karta göre daha mı çok ısınır yada işlemcinin performansı daha yüksekse daha çokmu ısınır

FarukKusdil

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,279
İsim
Ömer Faruk Kuşdil
Isınma çektiği güçle alakaladır. İyi olan daha fazla ısınmaz aslında. Soğutması iyi sağlanamayan çok ısınır.

Efesevgili

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Efe sevfili
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Lost_Dragon

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
890
İsim
Göksel Gündüz
Bilgisayardaki parçaların performansı arttıkça ısısıda artarmı
Örnek olarak bi ekran kartı diğerinden daha iyiyse ve fpssi daha yüksekse diğer karta göre daha mı çok ısınır yada işlemcinin performansı daha yüksekse daha çok mu ısınır

Evet performans arttıkça sıcaklıkta artar. Performans neye göre artar ? Üzerinden daha fazla elektron yani akım çekerse? Ne kadar çok akım çekerse o kadar fazla direnç gösterir cihaz. Ne kadar çok direnç gösterirse o kadar fazla ısınır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
ulaş uluhanlı
kasanın hava sürkülasyonunu arttırırsan içerideki sıcak havayı atıp temiz soğuk hava alırsa ekran kartı daha az ısınır

FarukKusdil

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,279
İsim
Ömer Faruk Kuşdil
Soğutma nasıl daha iyi sağlanır peki
Hangi parça için?
İşlemci için sağlam bir hava soğutma ya da sıvı soğutma ile ısınmanın önüne geçilebilir. Ekran kartında ise soğutma bloğu ve içindeki ısı boruları iyi ayarlanabilir vb.

Efesevgili

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Efe sevfili
Evet performans arttıkça sıcaklıkta artar. Performans neye göre artar ? Üzerinden daha fazla elektron yani akım çekerse? Ne kadar çok akım çekerse o kadar fazla direnç gösterir cihaz. Ne kadar çok direnç gösterirse o kadar fazla ısınır.
Yani o zaman daha güçlü parçalar ısıya daha dayanıklı diyebilirmiyiz

Efesevgili

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Efe sevfili
kasanın hava sürkülasyonunu arttırırsan içerideki sıcak havayı atıp temiz soğuk hava alırsa ekran kartı daha az ısınır
Ön Panelinin yarısı mesh 3 ön 1 arkada fan var ve kasa açıkta biyerde kasanın camı açık bunun dışında napılabilir

Lost_Dragon

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
890
İsim
Göksel Gündüz
Yani o zaman daha güçlü parçalar ısıya daha dayanıklı diyebilirmiyiz

İşlemciler, Ekran kartlarının GPU'ları, SSD'ler RAM'ler yüksek sıcaklığa karşı dayanıklı.
Ryzen işlemciler 95 dereceye kadar çalışır. İntel işlemciler 100 dereceye kadar dayanıklı.
Nvidia RTX kartlar 90 dereceye kadar dayanıklı, AMD kartlarda muhtemelen bu sıcaklıklara kadar dayanıklıdır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
ulaş uluhanlı
Ön Panelinin yarısı mesh 3 ön 1 arkada fan var ve kasa açıkta biyerde kasanın camı açık bunun dışında napılabilir
benim kasamda 6 fan var 3 önde 2 yukarıda 1 arkada cam panel fakat eğer 3 e 1 fan yapısıysa
bu arkadaşı öneririm konuyla ilgili bilgili bir arkadaştır bu işlerede baya kafa patlatan birisi benim izlediğim kadarıyla zamanım var diyorsan bu arkadaşa bir bak derim şahsen benim kasamda problem olsa ısınmayla ilgili soracağım ilk insandır. tanımıyorum şahsen ama doğru bilgiler verdiğini araştırırak görmüş bulundum.

Efesevgili

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Efe sevfili
benim kasamda 6 fan var 3 önde 2 yukarıda 1 arkada cam panel fakat eğer 3 e 1 fan yapısıysa
bu arkadaşı öneririm konuyla ilgili bilgili bir arkadaştır bu işlerede baya kafa patlatan birisi benim izlediğim kadarıyla zamanım var diyorsan bu arkadaşa bir bak derim şahsen benim kasamda problem olsa ısınmayla ilgili soracağım ilk insandır. tanımıyorum şahsen ama doğru bilgiler verdiğini araştırırak görmüş bulundum.
Hangi parça için?
İşlemci için sağlam bir hava soğutma ya da sıvı soğutma ile ısınmanın önüne geçilebilir. Ekran kartında ise soğutma bloğu ve içindeki ısı boruları iyi ayarlanabilir vb.
Teşekkür ederim bakıcağım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,028,375
Üyeler
162,968
Son üye
B2Kreal
Top Bottom