Pardus neden kullanılmaz? (GÜNCELLENDİ)

Pardus neden kullanılmaz?

Çünkü @Toxpox sevmedi. Onun sevmemesi yeter.

Geliştirici ekibin bile Pardus'a umudu kaldığını sanmıyorum. :ROFLMAO:
Pardus yanlış bilmiyorsam epeydir güncelleme dahi almıyor.
Pek stabil değildi diye hatırlıyorum.
Çook az kullandım hatta kullanmadım diyebilirim.

Pardus gibi bir dağıtım daha vardı PisiOS gibi bir şey olsa gerek. Onun hakkında okuduklarım çok daha iyidi.

Pardus kullanmanı kesinlikle tavsiye etmem. Daha aklıma gelmeyen bir çok sebep var.
Pardus'un asıl sorunu geliştirici ekibin projeye yeterli önemi vermemesinden kaynaklanıyor. Geçen günlerde bir güncelleme yayınladılar ama onun da çok bir işe yaradığını söylemek zor olabilir. Pardus'un anlam veremediğim bir noktası da eski sürüm çekirdek kullanmasıdır. Çekirdek sürümünü gelen güncellemeler ile güncelleseler bile hâlâ eski sürüm bir çekirdek ile gelmekte. Pardus, genellikle kamu ve iş yerleri ve Türkiye'de bulunan bazı sunucularda kullanılmaktadır. Pardus son kullanıcı için hâlâ kullanılabilir bir seçenek olsa da, Pardus'tan çok daha iyi ve başarılı, üstüne üstlük daha güncel ve stabil bir sürü dağıtım bulunmaktadır. Son kullanıcı için Pardus'un kullanılmasını bu yüzden pek önermiyorum.

Pardus'un gelişiminin yarım yamalak olmasının en büyük sebebi gereken ilgiyi ve desteği görmemesi. Yerli dağıtım fikrine nedense sıcak bakamıyorum, beni tedirgin ediyor. Bugün ISP'm web aktivitemi takip edemesin diye DNS değiştiriyorsam, kim bilir yerli dağıtımda ne yapmam gerekir. Bu yüzden hiç bu işlere girmiyorum. Sanal makinede bir bakındım Pardus'a ama oldukça kısa bir deneyim oldu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,435
Üyeler
187,052
Son üye
Emoriann
Geri