muratkara994
80+
- Reaksiyon skoru
- 9
Windows 10 işletim sistemi kullanıyorum. 11. Nesil i3 işlemci, 8+8 ram, 1660S ekran kartım var. Monitörüm monster A24 v1.1 144 Hz Fast IPS. Aida 64 furmark testlerinde sıcaklık sorunu veya hata almıyorum. Oyunda veya masaüstünde, parlaklığı yükseltince veya Windows HD color ayarlarında HDR modunu açınca (parlaklık yükseliyor) ekranda bir kaç dakika sonra gelip giden anlık parazitlenmeler ve ondan 2-3 dakika sonra ekran kapanıp açılması sorununu yaşıyorum.
DENEDIKLERIM:
2-3 Farklı HDMI kablo denedim, DP kablo aldım,
Üçlü priz değiştirdim,
Renk paleti olarak YCBCR 444 seçmeyi denedim,
Otomatik parlaklığı kapatmayı denedim,
Yenilenme hızını yüksekten düşüğe doğru 59a kadar düşürdüm (parlaklık yüksek iken sorunum devam ediyor),
Nvidia ayarlarından arkaplan tercihini masaüstü uygulamaları olarak seçtim (bazıları bu şekilde çözüm bulmuş),
Monitörün orjinal adaptöründe ısınma sorunu vardı, cızırtı geliyordu, onu değiştirdim.
GPU testlerinde, genel sistem stres testlerinde vs ekran parlaklığı kısık iken sorun yaşamıyorum, hata almıyorum. Ekran parlaklığı yüksek iken de hata almıyorum ama normalde olduğu gibi parazit ve kapanıp açılma sorunu oluyor.
Sebebini bilenlerin ve çözüm yöntemi olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
DENEDIKLERIM:
2-3 Farklı HDMI kablo denedim, DP kablo aldım,
Üçlü priz değiştirdim,
Renk paleti olarak YCBCR 444 seçmeyi denedim,
Otomatik parlaklığı kapatmayı denedim,
Yenilenme hızını yüksekten düşüğe doğru 59a kadar düşürdüm (parlaklık yüksek iken sorunum devam ediyor),
Nvidia ayarlarından arkaplan tercihini masaüstü uygulamaları olarak seçtim (bazıları bu şekilde çözüm bulmuş),
Monitörün orjinal adaptöründe ısınma sorunu vardı, cızırtı geliyordu, onu değiştirdim.
GPU testlerinde, genel sistem stres testlerinde vs ekran parlaklığı kısık iken sorun yaşamıyorum, hata almıyorum. Ekran parlaklığı yüksek iken de hata almıyorum ama normalde olduğu gibi parazit ve kapanıp açılma sorunu oluyor.
Sebebini bilenlerin ve çözüm yöntemi olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.