Neler Yeni

Patriot Burst vs Apacer Panther AS340

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yiğit Can Özdemir
Öncelikle şu kadar koy samsung al diyen arkadaşlar konudan çıkabilir mı teşekkürler.Aralarında çok az bir fiyat farkı var çok araştırdım ikisinde de dram miktarı aynı okuma yazma değerleri çok yakın yongalar aynı ama kontrolcü farklı.Apacer incehesapda satılıyor garanti süreci veya sıkıntı olduğunda daha iyi iletişim ve müşteri memnuniyeti olur diye düşünüyorum.Ayrıyeten patriot burst sorunlu değil kullanan arkadaşlar sadece CrystalDiskMark da değerlerin düşük olduğunu yazılımsal olduğunu atto da test ettiklerin de vaat ettikleri hızda olduğunu söylüyorlar (kanıt ile).Şuan 240gb hyperx fury rgb ssd var.Ve yetmiyor bu ssd de bir sorunum ise rgb leri açtığımda son kademede 20 dk de boşta 78 derecede gördü müzik modunda 1 saatte 54 derece boşta (video izlerken) oyun oynarken müzik modunda 45-50 derece seyretti rgb kapattığımda oyunda 40 derece en fazla oldu okuma hızı sata 6gbps nın teoride vaat ettiğine yakın prensipte en son hız olan 560mb/s yazma hızı vaat ettiklerinden biraz yüksek belki firmware ile yükselmiştir yeni aldım ama şuna biraz araştırma ile daha iyisi olduğunu biliyorum almasaydım diyorum pişman olduğum tek yanı oc denerken bios da olduğum için rgb modlarını dragon center ile kontrol ediyorum masaüstüne uzun süre çıkmadığımda 3 defa 70 üstü gördüm ve bu ssd de 1 ayda %3 lük kayıp ile %97 ye düştü sağlığım konumuz çok dağıldı başka tavsiyeniz var mıdır ?
Linkler:

Bende biliyorum neredeyse sıfır fark olacağını incehesap müşteri memnuniyeti nasıldır bilmiyorum ilk defa alacağım umarım itopya gibi rezalet bir firma değildir.
@Abdullah Hacıgül
Storiye baktık etiketliyelim dedik belki bakarsın abi.

donsuz kral

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Patriot Burst'ün bellekleri uzun dosya transferinde daha iyi, TBW değeri de daha yüksek. Ama sürüyle varyant mevzusu var. Şanslı olmak lazım o konuda. @MisakiTaro QLC belleklisi geldi.

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,587
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Hocam ssd karşılaştırması için ne kadar çok şey yazmışsınız :D patriot daha iyi bence.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yiğit Can Özdemir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Patriot Burst'ün bellekleri uzun dosya transferinde daha iyi, TBW değeri de daha yüksek. Ama sürüyle varyant mevzusu var. Şanslı olmak lazım o konuda. @MisakiTaro QLC belleklisi geldi.
Hocam tbw değeri daha mı yüksek yeni duydum % kaçlık fark var.

donsuz kral

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Hocam tbw değeri daha mı yüksek yeni duydum % kaçlık fark var.
240 GB modellerden bahsediyorsak. Apacer AS340'ın 140, Patriot Burst'ün 180. 40 TB fark var arada, ikisinin de 3 yıl garantisi var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yiğit Can Özdemir
Apacer daha iyi diye biliyorum ben. @caglarmtb
hocam marka değil model karşılaştırıyoruz zaten benim bildiğim kadarıyla patriot tek modeli iyi becerdi oda burst (çok fazla nesli var eski nesil değil alacağım yeni nesil en eski 2020 üretimidir linkteki işte.)
Mesaj otomatik birleştirildi:

240 GB modellerden bahsediyorsak. Apacer AS340'ın 140, Patriot Burst'ün 180. 40 TB fark var arada, ikisinin de 3 yıl garantisi var.
fark fazlaymış hocam 240gb evet.

ayrıyeten ben kingston hyperx fury rgb modeli kullanıyorum vatandan aldım hdd sentinel ile 3.42 tb yazma yazıyor ssd 1 aylık %97 düştü ama bu düşüş bugün 98 den 97 ye düştü düşüş ise bios da ayarlama yapıyordum rgb son kademede yanıyordu ve bios sonrası format attım uzun süre yandı hdd sentinel ile kontrol ettim 78 dereceyi gördü bu ssd çalışma aralığı en fazla 70 daha öncede aynısı oldu %1 lik düşüş oldu.

3.42 tb değeri düşük geldi yani tb çok büyük değer tb ile tbw karıştırmıyorum yanlış anlamayın

Son düzenleme:

donsuz kral

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
O sağlık değerlerini fazla takmamak lazım. Ucuz modellerde yapılan yazmaya göre düşüyor. HyperX RGB bildiğim kadarıyla ısınma sorunu olan ve performansı düşen bir SSD. Siz de sorun yaşamışsınız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yiğit Can Özdemir
ama tb büyük olmasına rağmen az geliyor bana şu sıralar sadece tek diskim olduğu için ve laptop hdd var ama o genelde laptopda takılı bu diske çok yükleniyorum

O sağlık değerlerini fazla takmamak lazım. Ucuz modellerde yapılan yazmaya göre düşüyor. HyperX RGB bildiğim kadarıyla ısınma sorunu olan ve performansı düşen bir SSD. Siz de sorun yaşamışsınız.
ben rgb kapatıyorum hiç sıkıntı olmuyor ama windowsa girince aktif oluyor ayar

28-40 derece geziyor yükte 42 felan

yani ben patriot burst yada apacer as340 modelini hyperx fury rgb den daha düşük sengmentte sanıp 300 tl verdim bu ssd ye daha ucuza bulamamıştım.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
SSD'lerin kontrolcüleri de aynı. Farklı olan şey, NAND yonga üreticileri. Patriot, Toshiba; Apacer, Micron kullanıyor.
Patriot Burst hakkında fikir edinmek için bu incelemeye bakabilirsiniz, bu ikili arasından "Patriot" daha iyi bir tercih.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Patriot tercih edin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yiğit Can Özdemir
SSD'lerin kontrolcüleri de aynı. Farklı olan şey, NAND yonga üreticileri. Patriot, Toshiba; Apacer, Micron kullanıyor.
Patriot Burst hakkında fikir edinmek için bu incelemeye bakabilirsiniz, bu ikili arasından "Patriot" daha iyi bir tercih.
120gb model atmışsınız tbw değeri daha az 120 de patriot alacağım teşekkürler.

Fikrini belirten herkese teşekkürler konu kilitlenebilir.

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Patriot almanız yararınıza olur ;)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,397
Üyeler
161,849