Neler Yeni

Patriot P210 SSD'de çıkan bad sector hataları

dmrlk44

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Furkan Demiroluk
Arkadaşlar,ben aralıklarla patriot p210 ssd aldım 6 7 ay önce,ve eski laptoplara taktım.İlk bir kaç ay içerisinde bir sıkıntı yokken arayla ikisinde de inanılmaz bir yavaşlama problemi oluştu ve hard disk sentinel uygulamasından bakınca bad sector olduğunu gördüm. SSD listelerine baktığımda ise bu patriot p210'u c sınıfına koymuşlar fakat benim anlamadığım nokta şu. Benim masaüstü sistemim de James Donkey ssd bulunmakta.Onu ise D sınıfına koymuşlar ve hiç alınmaması gerektiğini vurgulamışlar. Fakat ben yaklaşık 2 sene kullanmama ve halihazırda kullanıyor olmama rağmen bu ssd de hiçbir sıkıntı yaşamadım. Şimdi benim anlamadığım patriot ssdsi çok mu kötüde o laptoplarda böyle arıza çıkardı? yoksa o laptoplar eski olduğu için mi o ssdyi bozdu? Çünkü aklımı karıştıran madem James Donkey çok kötü ,benim Masaüstü sistemimde niye hiç sıkıntı çıkarmadı da ,onlar laptoplarda arıza çıkardı?

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,631
İsim
Özgürcan
p210 modelini kullanmadım ama bende "Patriot 240 GB Burst PBU240GS25SSDR" var "07/03/2021" tarihinde almışım hala kullanıyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım değerlerim de şu şekilde;
patriot burst toolbox da optimize edebilirsin belki bir işine yarabilir veya low level format yapabilirsin ssd böyle bir şey yapılıyor mu bilmiyorum.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    1.4 MB · Hit: 42
  • Ekran Görüntüsü (4).png
    Ekran Görüntüsü (4).png
    1.9 MB · Hit: 44

dmrlk44

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Furkan Demiroluk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam benimki p210 işte burst değil asıl benim soruma cevap vermemişsin, eski laptoplarda kullandığım için mi öyle oldu diye düşünüyorum yoksa benim masaüstü sistemde James Donkey ssd de bile sorun yok.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
P210 kötü bir model. Onun yerine Burst alınabilirdi.

dmrlk44

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Furkan Demiroluk
p210 modelini kullanmadım ama bende "Patriot 240 GB Burst PBU240GS25SSDR" var "07/03/2021" tarihinde almışım hala kullanıyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım değerlerim de şu şekilde;
patriot burst toolbox da optimize edebilirsin belki bir işine yarabilir veya low level format yapabilirsin ssd böyle bir şey yapılıyor mu bilmiyorum.
Hocam benimki p210 işte burst değil asıl benim soruma cevap vermemişsin, eski laptoplarda kullandığım için mi öyle oldu diye düşünüyorum yoksa benim masaüstü sistemde James Donkey ssd de bile sorun yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

P210 kötü bir model. Onun yerine Burst alınabilirdi.
Hocam bak oraya açıklama yapmışım James Donkey ssden de bahsetmişim anlamadığım noktayı anlatmışım ,ona göre bir şey yazsaydınız keşke.

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,631
İsim
Özgürcan
eski laptop olsa (sata 2) maks 300mb hız alacaksın tek fark o onun dışında ki sorunlar ssd kendi sorunu
bende pcı express 3.0 anakart var ama pcı express 4.0 ssd var hız sınırına yakalanıyorum ama onun dışında bir problem yaşamıyorum

dmrlk44

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Furkan Demiroluk
Hocam tamam da 2 seneye yakın daha kötü olan güya James Donkey ssdsini kullanıyorum masaüstünde onda bir sıkıntı çıkmadı da ,neden hemen 1 2 ay kullandığım ssd de laptoplarda sıkıntı çıktı onu anlamıyorum.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,524
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
SSD'de bad sector tarattırılmaz çünkü.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,524
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Nasıl yani hocam anlamadım.
SSD'de bad sector taraması yapılmaz, çünkü HDD ile aynı sector mantığına sahip değiller. Yine aynı şekilde disk birleştirme gibi işlemler de SSD'lerde yapılmamalı.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Hocam tamam da 2 seneye yakın daha kötü olan güya James Donkey ssdsini kullanıyorum masaüstünde onda bir sıkıntı çıkmadı da ,neden hemen 1 2 ay kullandığım ssd de laptoplarda sıkıntı çıktı onu anlamıyorum.
Kötü bir model diye yazmışım. Bana JD'den bahsetmişsin. Kendin daha iyi biliyorsan sorma bize?
Kötü bir model. Ne zaman ne olacağı belli olmaz. Hiç kimse hiçbir şeyin kesin garantisini veremez. Madem sorun yaşamak istemiyordun, bize neden danışmadın!? Öyle her yoruma yükseliyor musun sen?

YinYang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
-
Her iki bilgisayardada kontrol eder misiniz disk birleştirme açık mı?

Top Bottom