Neler Yeni

🔥İndirim Patriot Viper Elite II DDR4 32GB (1 x 32GB) 3600MHz Tek Modül 1368 TL

emre96161

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Mehmet Emre Şimşek
Beyler 2x16 mı yoksa 8x4 mü daha mantıklı veya arada fark olurmu fiyattan bağımsız olarak

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ
Low profıle mi soğutucudan dolayı takamıyorum da

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Doğukan
1692559003466.png

Yakın zamanda patriot viper steel söylemiştim patriotun ramleri bu aralar amazonda çok uygun fiyata gidiyor resimdeki 2x16yı 1600 liraya söyledim 4 gün önce yarın geliyor kısmetse :D

TeknoAdam

80+
Beyler 2x16 mı yoksa 8x4 mü daha mantıklı veya arada fark olurmu fiyattan bağımsız olarak
İşlemci ve anakart quad channel destekliyorsa 8x4 ama genelde dual destekliyorlar o sebeple 2x16 daha iyi olur.
Dual channel destekleyen işlemciye 4 slot ram takılırsa çalışmasına çalışır ama 2 adet dual channel çalışıyormuş gibi düşünün. Öncelik hep atıyorum 2 ve 4. slottaki dual çalışan ramlerde olur. 1 ve 3. slotlarda çalışan ikinci dual channel ramler daha fazla bellek gerektiren durumlarda devreye girer. Kabaca anlattım o sebeple hafif eksiklikler var bu anlatımda.

Pariah

80+
İşlemci ve anakart quad channel destekliyorsa 8x4 ama genelde dual destekliyorlar o sebeple 2x16 daha iyi olur.
Dual channel destekleyen işlemciye 4 slot ram takılırsa çalışmasına çalışır ama 2 adet dual channel çalışıyormuş gibi düşünün. Öncelik hep atıyorum 2 ve 4. slottaki dual çalışan ramlerde olur. 1 ve 3. slotlarda çalışan ikinci dual channel ramler daha fazla bellek gerektiren durumlarda devreye girer. Kabaca anlattım o sebeple hafif eksiklikler var bu anlatımda.
Quad anakart bu forumda bir elin parmağını geçecek sayıda kişide yoktur bence.

İkinci bilgi konusunda emin miyiz?

1. ve 3. slot bir dual kanal yapar doğru. B1 B2

Ama fiziksel olarak low level düşünürsek memory space nasıl handle ediliyor hardware bazında bu 2. ve 4. (A1 A2) nün ona gerektiğinde destek oluşu hakkında emin miyiz?

32GB ram i kullanmasa bile windows direkt bazı segmentleri olduğu gibi (mesela bir eski map load edildi bunu direkt silmez sonra hatırlar) tutar. Kanal A Kanal B hızlı kanal yavaş kanal ayrımı var mı windows buna dikkat ediyor mu, ilginç, nereden duydunuz bu bilgileri?

TeknoAdam

80+
Quad anakart bu forumda bir elin parmağını geçecek sayıda kişide yoktur bence.

İkinci bilgi konusunda emin miyiz?

1. ve 3. slot bir dual kanal yapar doğru. B1 B2

Ama fiziksel olarak low level düşünürsek memory space nasıl handle ediliyor hardware bazında bu 2. ve 4. (A1 A2) nün ona gerektiğinde destek oluşu hakkında emin miyiz?

32GB ram i kullanmasa bile windows direkt bazı segmentleri olduğu gibi (mesela bir eski map load edildi bunu direkt silmez sonra hatırlar) tutar. Kanal A Kanal B hızlı kanal yavaş kanal ayrımı var mı windows buna dikkat ediyor mu, ilginç, nereden duydunuz bu bilgileri?
Keşke biraz daha Türkçe şekilde ifade etseydiniz daha rahat anlardım. Windows hızlı kanal yavaş kanal şeklinde ayırt ediyor demedim zaten. Kabaca bir şeyi izah etmek istedim ki soruyu soran kolayca anlasın ve ona göre alışveriş yapsın diye. Quad channel vs dual channel konusunda birçok detaylı video ve yazı mevcut. Amacım işlemcinin teknik kısmına veya işletim sisteminin teknik kısmına girmek değil.

Rova

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Anex

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
Daha sabah Viper Steel 2x8i 1013e sipariş ettim iptal edip 500 lira koyup 2x16 koymak mantıklı mı? Şimdi için gereksiz mi?

adral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
a a
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,674