🔥İndirim Patriot Viper Venom 32GB(2x16) 6000 Mhz DDR5 3.576 TL

Ekstrem hissedilecek şeyler değil bunlar, forumlar olmasa teknoloji bilen insanın bile çok takılacağı şeyler değildi önceden. Burada garip takıntıları olduğu için bazı yeni nesil arkadaşların, onlar bu değerler üzerinden algı yaratıyor. Evdeki bilgisayarına gizlice CL 36-38 RAM taksak hiç birisi fark etmez.
Fakat satın alırken tabii ki bu değerin daha düşük olduğu RAM'lerin seçilmesi iyi olur, sonuçta para verip alırken o üründen max değerler istenmesi normal.
CL FPS için önemli. Neredeyse RAM frekansı kadar önemli bi metrik.

Ekstrem hissedilecek şeyler değil bunlar, forumlar olmasa teknoloji bilen insanın bile çok takılacağı şeyler değildi önceden. Burada garip takıntıları olduğu için bazı yeni nesil arkadaşların, onlar bu değerler üzerinden algı yaratıyor. Evdeki bilgisayarına gizlice CL 36-38 RAM taksak hiç birisi fark etmez.
Fakat satın alırken tabii ki bu değerin daha düşük olduğu RAM'lerin seçilmesi iyi olur, sonuçta para verip alırken o üründen max değerler istenmesi normal.
cl ve mhz değilde çipine göre seçmek daha mantıklı 24gb bellekler 7200mhz yapabiliyorken 16gb bellekler 6000mhz iyi oluyor zaten 5600 felan olunca otomatikmen samsung veya micron un çöp çiplerinden almış oluyorsun ama hepsi aynı paraya denk geliyor

CL FPS için önemli. Neredeyse RAM frekansı kadar önemli bi metrik.
Kardeşim, CL önemsiz demedim günlük kullanıcı bu farkı hissetmez.
Açıp da FPS sayacını 5 FPS için anksiyete düzeyinde sürekli gözetlemiyosan CL 30/32/36 kimse için bi' şey değiştirmez.

cl ve mhz değilde çipine göre seçmek daha mantıklı 24gb bellekler 7200mhz yapabiliyorken 16gb bellekler 6000mhz iyi oluyor zaten 5600 felan olunca otomatikmen samsung veya micron un çöp çiplerinden almış oluyorsun ama hepsi aynı paraya denk geliyor
Biraz tercih ve bütçe meselesi, ortalamalara bakınca 16GB-6000Mhz en çok ve en stabil kullanılanlar zaten.
Genel sistem toplayan çoğu insanın da çip üreticisine çok baktığını sanmam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

geçikme değeri demek cl 30 38 den daha iyi değer bu yüzden cl30 şuan en iyisi ve bu bellek hynix a die yani en iyisi
CL28'e de selam vermek lazım. :kekw:

Kardeşim, CL önemsiz demedim günlük kullanıcı bu farkı hissetmez.
Açıp da FPS sayacını 5 FPS için anksiyete düzeyinde sürekli gözetlemiyosan CL 30/32/36 kimse için bi' şey değiştirmez.
Tüm sistemi daha yüksek FPS almak için dizmiyor muyuz? İşlemcilerde de 3 5FPS oynuyor ama 2 3K fiyat farklarını veriyoruz. Hesap kitap yapıp uygun fiyata en iyi performansı almak daha mantıklı. Linkteki ürün CL30, sırf 200TL ucuz diye CL38 almak mantıksız mesela.

onun farkındayım fark ne kadar olur diye sordum
pek bir fark yok asıl bakılması gereken konu çipleri hynix a die 16gb bellekler veya hynix m diye 24gb dışı alınması tavsiye edilmiyor (ben etmiyorum)
hızlardan ziyade çip kalitesine bakmak daha mantıklı kaliteli çip demek zaten 30 cl bandına geliyor öyle olunca yinede anakart üreticilerinin sayfalarından doğrulatmak gerekiyor onlar test yapıp çip kalitelerini paylaşıyorlar

Biraz tercih ve bütçe meselesi, ortalamalara bakınca 16GB-6000Mhz en çok ve en stabil kullanılanlar zaten.
Genel sistem toplayan çoğu insanın da çip üreticisine çok baktığını sanmam.

CL28'e de selam vermek lazım. :kekw:
onlar daha yeni yeni çıkıyor ama bunlar micron oluyor diye biliyorum

Tüm sistemi daha yüksek FPS almak için dizmiyor muyuz? İşlemcilerde de 3 5FPS oynuyor ama 2 3K fiyat farklarını veriyoruz. Hesap kitap yapıp uygun fiyata en iyi performansı almak daha mantıklı. Linkteki ürün CL30, sırf 200TL ucuz diye CL38 almak mantıksız mesela.
Teknolojide en temel şey kullanım amacına göre en F/P ürünü almaktır zaten. Anlayan herkes bu şekilde hareket eder ve elbette ufak fiyat farklarına daha iyi değerleri ya da daha iyi performans veren ürün seçilir. Benzer fiyatlara CL30 RAM varken kimse CL38 önermez. Fakat birisi bunu aldıysa da ekstrem performans farkları hissetmez, anlatmaya çalıştığım şey bu; insanları saplantı seviyesinde bazı değerlere kilitlemeye gerek yok.

Geri