Pazartesi MMA ya da jiu-jitsu'ya başlayacağım?

emirhan1234

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,812
Herkese merhabalar ben pazartesi 2 spordan birisine başlayacağım ama hangisine başlasam karar veremedim savunma sanatları salonuna yazılacağım ve hocaya soracağım da sizce hangisine başlasam daha iyi olur yardımcı olabilirseniz sevinirim

MMA (mixed martial arts). Bunun bünyesinde zaten Jiu-Jitsu var. Her zaman tek branşa yönlenmek daha mantıklıdır.

o zaman jiu-jitsu yapayım mı

En mantıklısı o. Normalde MMA kursu diye bir kursun olmaması bile gerekiyor. İçerisinde boks, kick-boks, muay-thai, judo, güreş, karate gibi branşlar var. Hangi birisinin kursunu verecekler sana?

En mantıklısı o. Normalde MMA kursu diye bir kursun olmaması bile gerekiyor. İçerisinde boks, kick-boks, muay-thai, judo, güreş, karate gibi branşlar var. Hangi birisinin kursunu verecekler sana?
bi gün striker olur bi gün de yer güreş ağırlıklı eğitim olur diye düşündüm daha sormadım hocaya ama

ama sorun şurada ben kick-boks tarzı da öğrenmek istiyorum güreşte öğrenmek istiyorum

Her branşın hocası ayrı ise olabilir. Ama her branşın hocası aynı ise temeli öğretip geçer. Bence Jiu-Jitsu'ya git, öğrenebildiğini öğren, sonra kafana göre başka bir branşa yönelirsin. Ya da bakarsın çok seversin ve ustalaşma yönünde ilerlersin.

Her branşın hocası ayrı ise olabilir. Ama her branşın hocası aynı ise temeli öğretip geçer. Bence Jiu-Jitsu'ya git, öğrenebildiğini öğren, sonra kafana göre başka bir branşa yönelirsin. Ya da bakarsın çok seversin ve ustalaşma yönünde ilerlersin.
bence tek branşta ustalaşmak daha mantıklı geliyor ama öğrenip iyi yapabilme konusunda da işte çift dal yapmak iyi oluyor bu arada hocalar aynı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ama salonun genel konsepti uzak doğu jiu-jitsu judo ağırlıklı bir salon

Dün akşam JUİ-JİTSU ya başladım ilk antrenman biraz zorlu geçti

MMA'e başlama diye bir şey yok karışık zaten mma.Ordaki bütün sporcuların da yoğunlaştığı dallar var(khabib güreşçi mesela)
juijitsu güzeldir ona başla

1000 şeyi 1 kere yapandan değil, 1 şeyi 1000 kere yapandan korkarım demiş Çan-Çin-Çon

MMA'e başlama diye bir şey yok karışık zaten mma.Ordaki bütün sporcuların da yoğunlaştığı dallar var(khabib güreşçi mesela)
juijitsu güzeldir ona başla

1000 şeyi 1 kere yapandan değil, 1 şeyi 1000 kere yapandan korkarım demiş Çan-Çin-Çon
Jiu-jitsuya başladım ilk günüm güzel geçti

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,675
Üyeler
184,342
Son üye
alpeer1
Geri