PC 1 YIL ÖNCEKİ FPS DEĞERLERİM KAYBOLDU

qwers.

80+
Reaksiyon skoru
1
sistemim gtx 1660ti ryzen 3 3100 16GB ram bundan 1 sene onceye kadar valorant-lol-cs gibi oyunlarda 200 civarı fps alırken özellikle lol ve cs de 100 fpslere kadar geriledi zaman zaman 60-40a kadar düşüyor bilgisayra 0 win 11 kurulum da yaptım dışarıdan program falan da yüklemedim (virüs yok diyebilirim) öyle abartı yüksek grafikli 3A oyunları oynamıyorum zaten sizce neden oluyor bu artık sistemi yükseltme zamanı mı geldi geldiysede neyi neyle değişmem gerekli yardımcı olur musunuz.

Pcnin içini temizleyin termal macunu yenilediniz mi? Oyundayken kasma nedeni ne olabilir diye kullanım esnasında kullanım değerlerini kontrol ettiniz mi?

Pcnin içini temizleyin termal macunu yenilediniz mi? Oyundayken kasma nedeni ne olabilir diye kullanım esnasında kullanım değerlerini kontrol ettiniz mi?
düzenli olarak icini temizliyorum fanları vs. tozunu alıyorum termla macunlar yaklaşık 4-5 yıldır dokunmadım.

Değerleri kontrol edin yüksek ihtimal cpu ısınız çok yüksek çıkacak. Eğer öyleyse termal macuınu yenileme vakti gelmiştir...

Değerleri kontrol edin yüksek ihtimal cpu ısınız çok yüksek çıkacak. Eğer öyleyse termal macuınu yenileme vakti gelmiştir...
teşekkürler bakmama gerek bile yok sanırım kurumuştur yüksek ihtimalle.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Oyunlar zamanla ağırlaştığı için muhtemelen
ama cs2 ilk çıktığında dediğim gibi 200fps altına düşmüyordu

düzenli olarak icini temizliyorum fanları vs. tozunu alıyorum termla macunlar yaklaşık 4-5 yıldır dokunmadım.
biride dememişmi o termal macun lar taş olmuştur yenile diye

teşekkürler bakmama gerek bile yok sanırım kurumuştur yüksek ihtimalle.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ama cs2 ilk çıktığında dediğim gibi 200fps altına düşmüyordu
Şuanda 5500/3600 bile 200fps altına düşüyor rekabetçi modunda ölüm maçı 150 altına iniyor

Oyunlar zamanla güncelleme aldıkları için muhtemelen grafiklerinde vsde iyileştirmeler oluyor ve bu aradan geçen zamanda fps kaybının başlıca etkeni. Bunun dışında macunların yenilenmemesi en büyük etkendir.

Geri