Öyle yapıcam yatırdım kasayı biraz kurusun yarın bakıcam
Şekerli sıvı kurusa dahi o şekerin orda kalması sıkıntı, temizlenmesi gerek. Bunun temizliği hızlı kuruduğu için etil alkol ile yapılıyor. Senin aldığın hatayı da arattığımda ekran kartından kaynaklandığını gördüm. Muhtemelen sorun ekran kartında. Bunu düzeltmek için ekran kartının temizlenmesi gerek. Sanıyorum sen bunu kendin yapmazsan daha sağlıklı, normalde direkt kartını alıp yetkili servise götürmeni söylerdim onlar temizleyebilirdi ancak başka parçalara da bulaşmış olabilir. Cihaz ile işini iyi bilen bir bilgisayarcıya gitmeni tavsiye ederim.
Başka zaman için de aklında olsun, elektronik bir cihazın sıvı ile temas etmişse açmaya çalışma, fön makinası kullanma. Cihazı hemen kapatıp varsa ve mümkünse bataryasını çıkartıp kurumasını bekle. Eğer deniz suyu gibi tuzlu veya senin durumundaki gibi şekerli bir şey vs ise onun temizlenmesi de gerekecek, önce temizlenip sonra kurutulup daha sonra çalıştırılması gerekir, yine de hasar almış olabilir ve o zaman bazı parçaların onarımı veya değişimi gerekebileceği gibi cihaz tamamen elden gidebilir de. Geçmiş olsun umarım bilgisayarın zarar görmemiştir.