Pc açıldıktan sonra donup kalıyor

fasttlife

80+
Reaksiyon skoru
1
Selam arkadaşlar
Bilgisayarı açıyorum, windows logosu göründüğü andan itibaren pc kasmaya başlıyor zor bela ana ekran gelsede bu şekilde donup kalıyor
Hiçbi şekilde donanımsal ve yazılımsal olarak kurcalamadım sabah açtığımda durum buydu yardımlarınızı bekliyorum.

Hocam format attınız mı? Format atıp gelin sonra durum aynıysa bir şeyler düşünürüz.

hdd si arızalanmıştır yüksek ihtimalle
veya sistemin çökmüştür en başta format atmayı deneyebilirsin ondan önce imkanın var ise hdd ni test etmen lazım pc açılmyorsa hdd ni söküp başka bir pc den kontrol etmen gerekir. hdd sağlamsa sistem kurarsın tekrar yaşarsan tekrar yaz
ama dediğim gibi yüksek ihtimalee hdd den dolayıdır değiştiripte deneyebilirsin

hdd si arızalanmıştır yüksek ihtimalle
veya sistemin çökmüştür en başta format atmayı deneyebilirsin ondan önce imkanın var ise hdd ni test etmen lazım pc açılmyorsa hdd ni söküp başka bir pc den kontrol etmen gerekir. hdd sağlamsa sistem kurarsın tekrar yaşarsan tekrar yaz
ama dediğim gibi yüksek ihtimalee hdd den dolayıdır değiştiripte deneyebilirsin
240 gb ssd takılı pc de başka pc de sorunsuz çalıştı ayrıca birkaç farklı yol denedim güvenli moda girmiyor ve sistemi sıfırla dediğimde %50 civarında bi onceki menüye atıyor
Post automatically merged:

Hocam format attınız mı? Format atıp gelin sonra durum aynıysa bir şeyler düşünürüz.
Hocam format deneyemedim elimde disk vs olmadığı için

Hocam format atarken böyle bi sorunla karşılaşıyorum nedeni ne olabilir

Ekler

• 678D4573-1156-476B-A520-2895F2170345.jpeg
    678D4573-1156-476B-A520-2895F2170345.jpeg
    3.1 MB · Hit: 30
  • image.jpg
    image.jpg
    3 MB · Hit: 26
Arkadaşlar her şey tamam bu seferde fotodaki gibi donup kalıyor biosu sıfırladım aynı sanırım donanımsal arıza nerden başlamalıyım bilen varmı

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    1.2 MB · Hit: 29
240 gb ssd takılı pc de başka pc de sorunsuz çalıştı ayrıca birkaç farklı yol denedim güvenli moda girmiyor ve sistemi sıfırla dediğimde %50 civarında bi onceki menüye atıyor
Post automatically merged:

Hocam format deneyemedim elimde disk vs olmadığı için

Hocam format atarken böyle bi sorunla karşılaşıyorum nedeni ne olabilir
Diskiniz sıkıntılı, başka bir bilgisayara takıp SSD'yi sıfırlamanız ondan sonra GPT disk olarak biçimlendirmeniz gerekiyor. Ya da şöyle bir şey deneyin; disk seçme bölümüne geldiğinizde alttan zaten biçimlendirme seçeneği olması lazım oradan disk sıfırlanıyorsa veya disk sıfırlama (silme demiyorum) seçeneği varsa sıfırlayın yoksa direkt biçimlendirmeye tıklatıp oradan diski tekrardan GPT disk olarak biçimlendirmeniz gerekiyor (O menüyü tam hatırlamıyorum fotoğrafını atarsanız daha iyi yardımcı olurum). Dediğim şeyler oradan yapılmıyorsa SSD'yi başka bir bilgisayara 2. Disk olarak takıp sıfırlayıp biçimlendirmeniz gerekiyor.

Diskiniz sıkıntılı, başka bir bilgisayara takıp SSD'yi sıfırlamanız ondan sonra GPT disk olarak biçimlendirmeniz gerekiyor. Ya da şöyle bir şey deneyin; disk seçme bölümüne geldiğinizde alttan zaten biçimlendirme seçeneği olması lazım oradan disk sıfırlanıyorsa veya disk sıfırlama (silme demiyorum) seçeneği varsa sıfırlayın yoksa direkt biçimlendirmeye tıklatıp oradan diski tekrardan GPT disk olarak biçimlendirmeniz gerekiyor (O menüyü tam hatırlamıyorum fotoğrafını atarsanız daha iyi yardımcı olurum). Dediğim şeyler oradan yapılmıyorsa SSD'yi başka bir bilgisayara 2. Disk olarak takıp sıfırlayıp biçimlendirmeniz gerekiyor.
Hocam gpt olarak ayarladım dediğin gibi format yüklendi sorunsuz bu seferde boot ekranında donup kaldı
Son çare ssd yi değiştirdim en ilk baştaki arızayı tekrar yaptı yani sorun ssd den kaynak lanmıyor gibi

Geri