Yardım 7500f açıldığı gibi ısınma sorunu

Baktım malesef elimde fan yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şöyle ki bilgisayarın garantisi var ama servis çok uzakta ve kutuda koruyabileceğim bir köpük vb koruma amaçlı bir şey yok elimde

kendi halledebileceğim bir şey olsa çok iyi olurdu bilgisayar işimden dolayı şuam acil olarak lazım ama bu şekilde kullanamıyorum :(

Şöyleki ilk sorun olduğunda biosun son çıkan beta sürümünü yükledim sonra bir problem olduğunu anlayıp bir alt çıkan son sürümünü stabil olanını indirdim ama yüne değişen bir şey olmadı

Soğutucu kablolarının İkiside soğuk
boruların ikiside soğuksa pompa çalışmıyor olabilir veya pompa boruları bir yerde kıvrıldığı için sıvı akışı kesilmiş olabilir servise götürmek istemiyorsanız bunun gibi bişey alarak pompanın bozulduğunu garantilemiş oluruz

bütçenizi arttıra biliyorsanız yedekte durması açısından daha iyi bir kuletipde alabilirsiniz. sorun %100 pompa dan kaynaklı gibi duruyor burdan yapabileceğimiz başka bişey yok

Şöyleki ilk sorun olduğunda biosun son çıkan beta sürümünü yükledim sonra bir problem olduğunu anlayıp bir alt çıkan son sürümünü stabil olanını indirdim ama yüne değişen bir şey olmadı
Hocam, Gigabyte'da durum nasıl bilmiyorum ama Msi'ın orta ve alt düzey anakartlarında bios güncellemesi ile sorunların düzelmesi oldukça zaman alıyor. Ben %100 fan senaryosundan hariç ses portlarında sorun yaşıyordum (yine bios ile çözdüm) düzelmesi oldukça zaman aldı. Msi'ın üst segment kartlarında durum nasıl bilmiyorum ama orta ve alt düzey kartlarda durum bu...

ek olarak bu 350 tl lik kule tipini almaya karar verirseniz anakartın kutusunda ikitane pilastik parça olucak o parçaların olduğundan emin olduktan sonra sipariş verin

soğutucu pompasını teste sokabileceğim bir şey yok mu bildiğiniz yada anlamamın bir yolu

Hocam, Gigabyte'da durum nasıl bilmiyorum ama Msi'ın orta ve alt düzey anakartlarında bios güncellemesi ile sorunların düzelmesi oldukça zaman alıyor. Ben %100 fan senaryosundan hariç ses portlarında sorun yaşıyordum (yine bios ile çözdüm) düzelmesi oldukça zaman aldı. Msi'ın üst segment kartlarında durum nasıl bilmiyorum ama orta ve alt düzey kartlarda durum bu...
DDR 5 e geçtiğime pişman oldum eski sistemimde bunları yaşamıyordum kaldı ki yeni bir bilgisayarda ve ihtiyacımın olduğu dönemde şunu yaşamam moralimi bozdu şuan kullanamıyorum bile fan sesi sorun değil yeterli sıcaklık doğru olsa yeter

soğutucu pompasını teste sokabileceğim bir şey yok mu bildiğiniz yada anlamamın bir yolu

DDR 5 e geçtiğime pişman oldum eski sistemimde bunları yaşamıyordum kaldı ki yeni bir bilgisayarda ve ihtiyacımın olduğu dönemde şunu yaşamam moralimi bozdu şuan kullanamıyorum bile fan sesi sorun değil yeterli sıcaklık doğru olsa yeter
hocam bunun için bir uygulama veya bir test sitesi yok. genelde ısı testleri ile biz buna karar veririz dediğim gibi işlemcinin bir anda arzalanıp yüksek sıcaklıklara çıkması gibi bir arza daha önce hiç duyulmamış bir arza kısaca böyle bir arza yok işlemci bir anda ısınmaya başladıysa bunun sorumlusu soğutmadır. garantisi varsa garantiye verin başkada yapacak bişi yok

hocam bunun için bir uygulama veya bir test sitesi yok. genelde ısı testleri ile biz buna karar veririz dediğim gibi işlemcinin bir anda arzalanıp yüksek sıcaklıklara çıkması gibi bir arza daha önce hiç duyulmamış bir arza kısaca böyle bir arza yok işlemci bir anda ısınmaya başladıysa bunun sorumlusu soğutmadır. garantisi varsa garantiye verin başkada yapacak bişi yok
Başka çarem yok gibi teşekkürler

Hocam, moral bozacak bir durum yok, senin sorunun muhtemelen soğutucu kaynaklı, bende sistemimi ilk topladığımda 240mm sıvı soğutucu almıştım açıkçası pişman oldum şu an hava soğutucu kullanıyorum hiç bir sorunum yok çok şükür. Sıvı soğutucular er yada geç (en iyisi dahi olsa) illa ki bir sorun çıkartıyor!

bir şey buldum sorun bundan kaynaklı olabilir mi acaba şöyle ki montajı yapan kişi fanları cpu fana pompayı sys fan 2ye takmış ikisini yer değişsem düzelir mi

Geri