SÜREKLİ RESTART SORUNU

Reaksiyon skoru
3
İyi forumlar. Yeni bir bilgisayar topladım ve sabah saatlerinde kurulumu bitti. Yaklaşık 5-6 saat çok güzel bir şekilde kullandım fakat sonrasında CS2 oyununu oynarken aniden ekran dondu ve bilgisayar kendini yeniden başlatmaya başladı. Gidiş o gidiş o zamandan beri bilgisayarı ne zaman açsam tekrar yeniden başlıyor. Gigabyte ekranı geliyor altta windows çubuğu dönüyor fakat tam o sırada kasadan ince bir akım ya da fan sesi gibi bir "vııın" sesi ile kendi kendine yeniden başlatmaya çalışma döngüsüne giriyor. Sorunu nasıl çözebilirim? Problem neyde sizce?
Sistem özelliklerim:
AMD 6700XT
AMD Ryzen 7500F
16GB DDR5 Ram
500GB M2 SSD
750(+80) Watt PSU

Sistem kendini stabiloze edemediginden res atip atip duruyor.

Girebilirsen bi skeilde biosa gir ve bios reset yapistir.

Ona bile girecek kadar goruntu gelmiyorsa kasanin fisini cek. Fis takili degilken pc yi acmayi dene ve kalan guc gitsin.

Sonrasinda bios pilini cikar ve yine acmayi dene bu islemlerin hicbirinde zaten amacimiz acilmamasi.

Birkac dakike beklerdikden sonra bios pilini geri tak ve busefer bikgisayari acmayi dene.

Acilirsa zorlamadan hemen yedeklemelerini al ve saglam bi format at.

Biosunuda guncellemeyi unutma.

2. Senaeyo acilmassada ramleri islemciyi fln cikar tak yapip dene ayni debam ederse garantiye 🫡

Sistem kendini stabiloze edemediginden res atip atip duruyor.

Girebilirsen bi skeilde biosa gir ve bios reset yapistir.

Ona bile girecek kadar goruntu gelmiyorsa kasanin fisini cek. Fis takili degilken pc yi acmayi dene ve kalan guc gitsin.

Sonrasinda bios pilini cikar ve yine acmayi dene bu islemlerin hicbirinde zaten amacimiz acilmamasi.

Birkac dakike beklerdikden sonra bios pilini geri tak ve busefer bikgisayari acmayi dene.

Acilirsa zorlamadan hemen yedeklemelerini al ve saglam bi format at.

Biosunuda guncellemeyi unutma.

2. Senaeyo acilmassada ramleri islemciyi fln cikar tak yapip dene ayni debam ederse garantiye 🫡
Biosta tam dediğin gibi yaptım farklı ayarlar da denedim ama problem aynı hatta ses sanki işlemci fanları kısmından geliyor öyle duyuyorum enerji kesilmesi gibi rıııın diye fan durma sesi veriyor sonra ekran donuyor yeniden başlatıyor sistem kendini

res atiyorsa psu bozuk olabilir ilk şüpheli bu olur genelde

psu bozuk olsa windows yükleme kısmına kadar gelir mi yine de onu bilemedim ben de. Garantisi var bozuk mu nasıl anlayabilirim
pc yi sök yeniden topla, cpu yerine tam oturmamış yada macun taşma bulaştırma olmusmu bak. statik bir durum.da olmus olabilir. yeniden topladiktan sonra hersey normal ise ve aynı hata devam.ediyorsa psu dan supheleniyorum

pc yi sök yeniden topla, cpu yerine tam oturmamış yada macun taşma bulaştırma olmusmu bak. statik bir durum.da olmus olabilir. yeniden topladiktan sonra hersey normal ise ve aynı hata devam.ediyorsa psu dan supheleniyorum
Yarın psu değiştirip deneyeyim o halde. Teşekkür ederim bakalım benimle aynı sorunu yaşayan (sanmıyorum ama) olursa görür en azından eklerim buraya çözüldü çözülmedi diye.. Yine akıllara bir şey gelirse şahane olur yazan eden olursa

Yarın psu değiştirip deneyeyim o halde. Teşekkür ederim bakalım benimle aynı sorunu yaşayan (sanmıyorum ama) olursa görür en azından eklerim buraya çözüldü çözülmedi diye.. Yine akıllara bir şey gelirse şahane olur yazan eden olursa
Dostum yaoabiekcegin tek sey farkli parcalar takarak sorunlu yeri tespit etmek kolay gelsin 🫡

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,126
Üyeler
183,786
Son üye
maksut
Geri