Neler Yeni

Pc açılıyor fakat görüntü gelmiyor.

Wardom

80+
PC çöktüğü için yeni Windows kuracaktım.
İçerde Windows kurulum USB'si hazırlanırken kasayı birazda temizleyeyim dedim.
Ekran kartını çıkartıp fanını temizledim.
RAM'i çıkartıp ucunu temizledim.
SSD'nin SATA kablosunu değiştirdim.
BIOS pilini çıkartıp temizleyip geri taktım.
Her şeyi geri taktım aynı şekilde.
Fakat şimdi bilgisayar açılıyor fanlar dönüyor görüntü gelmiyor.
Ne yapabilirim?

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,666
İsim
Oozdmrsm
Parcalar tam oturdu mu kontrol et. Özellikle rami kontrol et ondan dolayi goruntu gelmiyor olabilir

Wardom

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Alina Yıldız
aynı sorun geçenlerde başıma geldi fanlar dönüyor ışıkları yanıyor görüntü gelmiyordu ramden kaynaklı olduğunu öğrendim sonrasında güzelce oturtmak lazım takmadan önce de ramlerin ucuna bir şey gelmiş mi diye parmağınla uçlarından geç bi siler gibi taktığın yere de inceden bi üfle

Wardom

80+
Dediklerinizi tekrardan yaptım silgiyle sildim.
Bios pilini yeniledim.
Düzeldi fakat şimdi de açıldığı zaman cpu fan error hatası veriyor ama fanı çalışıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Alina Yıldız
tamam buraya kadar güzel diğer her şeyi doğru yerine taktığınıza eminsiniz değil mi
işlemci fanını anakart üzerindeki CPUFAN soketine takılı olduğundan emin olun fanın 3 pinli mi 4 pinli mi bide fanın anakarta giden kabloları var ya fana lehimli olan yeri kontrol et belki kısa devre falan olabilir onun dışında işlemci ile uyumlu olduğundan tam oturduğundan ve termaş macunun doğru sürüldüğünden emin ol çok kalın olmaması lazım eğer fanın 4 değil de 3 pinli ise cpu fan yerine sysfan soketine takılmış olabilir

Wardom

80+
tamam buraya kadar güzel diğer her şeyi doğru yerine taktığınıza eminsiniz değil mi
işlemci fanını anakart üzerindeki CPUFAN soketine takılı olduğundan emin olun fanın 3 pinli mi 4 pinli mi bide fanın anakarta giden kabloları var ya fana lehimli olan yeri kontrol et belki kısa devre falan olabilir onun dışında işlemci ile uyumlu olduğundan tam oturduğundan ve termaş macunun doğru sürüldüğünden emin ol çok kalın olmaması lazım eğer fanın 4 değil de 3 pinli ise cpu fan yerine sysfan soketine takılmış olabilir
Zaten temizlikte fanı çıkartmadım internette bulduğum videoda cpu fan speedi biosta ignore yapıyordu onu yapınca o da çözüldü.

Wardom

80+
hallolduysa tamam sevindim senin adına :)
Pc bana ait olmadığı için çok problem değilde benim için sonuçta bir tanıdığa ait olduğundan ona yardımcı olmak istedim.
Pc yi kapattıklarıdna kapanmıyor pc fanlar dönmeye devam ediyor kapattıktan sonra.
Onlarda güçten kapatıyorlarmış o da ssd yi çökertmiş temiz kurulum yaptımda bu sorun devam ederse ne yapmalıyım?
Pc kapatıldığında kapat kısmından fanlar hala çalışıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Alina Yıldız
benim eski kasamda aynı sorun mevcuttu bilgisayarı kapat yaptıktan sonra ekran gider fanlar dönmeye devam ederdi ama 1-2 dakika sonra kapanırdı beklesinler bir süre sürekli güçten kapatmak bilgisayara ciddi zararlar verebilir ekran kartında sıkıntı yaşayanlar olmuştu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,759
Üyeler
164,726
Son üye
Raydhor
Top Bottom