Neler Yeni

PC Ani̇den Kapanıyor!

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,251
İsim
Sinan Aba
İyi günler arkadaşlar son bir aydır bilgisayarım kendi kendine kapanıyor. Boşta, Oyunda her şekilde oluyor. Önceden sürekli olmuyordu ama dün ve bugün yine yaptı ve güç kablosunu çıkartıp geri takmadan geri çalışmıyor . Acaba neyden yapıyor olabilir

Bir yeni ram ve m2 ssd aldım
r5 5600
rx 6600
ADATA 1TB Legend 750 NVMe M.2 SSD
gskill 8gb ram 16cl 3000mhz, adata 8gb 16cl 3000mhz (eski ram farklı marka 2166mhz di iki ram de 2166 da çalışıyordu ama bir sorun yaşamadım hiç)
228gb Toshiba ssd ve 1tb hdd var.

Ekran kartı ile alakalı olmaz 3 driver denemedim.
Güç kaynağından şüpheleniyorum çok eski uyduruk bir markaydı 6 -7 yıl olmuştur alalı ama hiç sıkıntı yaşamadı daha önce. 600 veya 650w olması lazım.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Dostum eğer psu dan bir anda ses gelip kapanıyorsa yüke girdiğinde evet psu da sorun var demektir.
Yaşadım çünkü, üstelik çıkarıp takmadan çalışmıyor demişsin.
Tam bilgim yok fakat statik elektriklenme oluyor olabilir...
Kart AMD olduğundan mütevellit Wattman hatasından da şüphelenebiliriz.

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,251
İsim
Sinan Aba
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum eğer psu dan bir anda ses gelip kapanıyorsa yüke girdiğinde evet psu da sorun var demektir.
Yaşadım çünkü, üstelik çıkarıp takmadan çalışmıyor demişsin.
Tam bilgim yok fakat statik elektriklenme oluyor olabilir...
Kart AMD olduğundan mütevellit Wattman hatasından da şüphelenebiliriz.
Valla bi ses geliyor ama psu'dan mı bilmiyorum. Wattman olamaz çünkü kartı nerdeyse 1 yıldır kullanıyor wattman alamadım daha 3 driver denedim bende ilk başta ekran kartından şüphelendim. Şimdilik psu'dan şüpheleniyorum ama prizden olabilir mi? depremden dolayı yeni bir eve taşındım ve bi ara elektrikte birşeyler oldu sanki buz dolabının sesi değişti monitörde karıncalanmaya başladı büyük ihtimal elektriği az verdiler o sıra bende pc'yi kapatınca buz dolabının sesi düzeldi büyük ihtimal psu gitti orda. Yada kullandığım prizde sıkıntı olabilir mi yapar mı yani

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Valla bi ses geliyor ama psu'dan mı bilmiyorum. Wattman olamaz çünkü kartı nerdeyse 1 yıldır kullanıyor wattman alamadım daha 3 driver denedim bende ilk başta ekran kartından şüphelendim. Şimdilik psu'dan şüpheleniyorum ama prizden olabilir mi? depremden dolayı yeni bir eve taşındım ve bi ara elektrikte birşeyler oldu sanki buz dolabının sesi değişti monitörde karıncalanmaya başladı büyük ihtimal elektriği az verdiler o sıra bende pc'yi kapatınca buz dolabının sesi düzeldi büyük ihtimal psu gitti orda. Yada kullandığım prizde sıkıntı olabilir mi yapar mı yani
Korumalı priz alabilirsin dostum.
Bir de acilinden şebekenin evine uzaklığını bir öğreniver.
Belki de dediğin gibi yeterli güç gelmiyordur.

Top Bottom