Neler Yeni

Pc Aniden Siyah Ekran ve Fanların Yüksek Hızda Çalışması

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Berker Mısırlıoğlu
Bilgisayar özelliklerim 3500x, gigabyte rtx 2060, s2h b450m anakart. Bilgisayar oyuna girince tak diye siyah ekran veriyor ve pc fanları tam devirde çok sesli bir şekilde çalışıyor. Düğmeden kapatmadığım sürece bu şekilde kitleniyor. araştırdığım kadarıyla çoğu kişide sorun ram veya psu'da çıkmış ve bunları değiştirince düzelmiş fakat ben her şeyi denedim anladığım kadarıyla sorun ekran kartında. yeni ram taktım, yeni 650w psu taktım sorun çözülmedi. bazen uzun süre kapalı kalınca yarım saat boyunca sıkıntısız kullanıyorum fakat. sorun bir kere olunca tekrar oyun açtığımda daha oyun açılmadan kapanıyor. Ancak ekran kartını değiştirdiğimde hiç sıkıntı olmadan oyun oynayabildim ve kapanmadı. Sorunun çözümü nedir acaba veya bir bilgisi olan var mıdır ? Donanımsal mı yoksa yazılımsal olarak düzeltilebilecek bir şey midir ?

Son düzenleme:

Danke

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
331
İsim
Yunus
Ekran kartını değiştirdindede sorun devam mi etti doğru mu anladım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Berker Mısırlıoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartını değiştirdindede sorun devam mi etti doğru mu anladım?
Hayır sorun devam etmedi. ancak, %100 de emin olamadım çünkü bazen anında kapanıreken bazen kapanması zaman alabiliyor ama %90 ekran kartından diyebilirim. Konuyu düzenledim tekrardan.

ekran kartını söküp bir bak bakalım kondansatörler sağlam mı macun ne halde vs tuhaf bi durum

Danke

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
331
İsim
Yunus
Ekran kartını tamirciye götür.
Sistemde sorun yaşıyor isen format atmadı isen formati deneyebilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Berker Mısırlıoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartını tamirciye götür.
Sistemde sorun yaşıyor isen format atmadı isen formati deneyebilirsin
ekran kartını söküp bir bak bakalım kondansatörler sağlam mı macun ne halde vs tuhaf bi durum
yeni disk ile denemiştim. ekran kartını söküp girişleririni de kontrol ettim fakat normal duruyordu ancak içini açmadım. Yani çok ısınıyor macunalr eskidi desek o zaman ekran kartı gücü kısar vs ama yine siyah ekran vermez diye düşünüyorum. Verse bile neden fanlar tam devirde dönmeye başlıyor çözemedim. içini açıp kontrol edeceğim dediğiniz gibi.

Top Bottom