Çözüldü✓ BİLGİSAYARIM ANİDEN DONUYOR VE RESETLEMEDEN ÇALIŞMIYOR

Hocam badsector yok. Az önce xmp kapattım ve yaklaşık 1 saattir aralıksız fc25 oynuyorum hiçbir sorun yaşamadım. Evet ram frekansım düştü ancak sorunum çözüldü gibi duruyor. Bu duruma göre yeni ram alacağım gibi duruyor.
umarım xmpdendir o zaman dostum iyi oyunlar

umarım xmpdendir o zaman dostum iyi oyunlar
Teşekkürler hocam cevabınız için. Duruma göre 2-3 günlük test sonucu buraya tekrar yazacağım çünkü net bir çözüm bulamamış kimse belki bu forum konusu yardımcı olur insanlara.

Teşekkürler hocam cevabınız için. Duruma göre 2-3 günlük test sonucu buraya tekrar yazacağım çünkü net bir çözüm bulamamış kimse belki bu forum konusu yardımcı olur insanlara.
3600'e OC ile çıkan kartta 3200 mhz çalışan ramler sorun yapmaz OC desteği var kartın 5000 serisi desteği de varmış sen bence memtest86 yap

Ramleri kaç mhzde kullanıyordunuz ki
3600'e OC ile çıkan kartta 3200 mhz çalışan ramler sorun yapmaz OC desteği var kartın 5000 serisi desteği de varmış sen bence memtest86 yap
ramlerimi 3200 mhz kullanıyordum hocam.
Hocam memtest86 yaptım hiçbir sorun algılamadı. Dual monitör kullanıyordum 2. monitörü de çıkarttım şuan için xmp kapatıp tek monitöre geçince sorun yok gibi duruyor.

ramlerimi 3200 mhz kullanıyordum hocam.
Hocam memtest86 yaptım hiçbir sorun algılamadı. Dual monitör kullanıyordum 2. monitörü de çıkarttım şuan için xmp kapatıp tek monitöre geçince sorun yok gibi duruyor.
Xmp olmadan normal manuel olarak 3200 3000 MHz şeklinde deneyin hocam bir de olmazsa

Merhabalar sorun yaklaşık 1.5 aydır devam ediyor ilk olarak FC24 oynarken yaşadım şimdi ise sürekli hatta yarım saatte 1 saatte bir şekilde devam ediyor. PSU değiştirdim, ekran kartı ve işlemci termal bakımlarını yaptırdım, temizlik yaptırdım, format attım, driverları kurdum/güncelledim ancak sorunum çözülmedi. Oyun oynarken veya herhangi bir işlem yaparken aniden donuyor ve bilgisayarı reset tuşundan yeniden başlatmam gerekiyor. Hatta yeniden başlattığımda ekrana görüntü, klavye ve mouse'a ışık gelmiyor. Kasanın arkasındaki powerin açma kapama tuşundan kapatıp bir süre bekleyip daha sonra tekrar açtığımda ekrana görüntü geliyor. Yardımınızı bekliyorum.

Ekstra olarak yaptığım işlemler;
Disk sağlıklarım %90 üzeri
Furmark testi 70-75 derece civarı
Windows ram testi yaptım herhangi bir sorun bulamadı
PSU değişti
Ekran kartı ve işlemci termal bakımları yapıldı
Temizlik yapıldı (toz vesaire)
Format atıldı

Sistem özelliklerim:
B450M S2H V2 Anakart
RTX 3060 Tİ EKRAN KARTI
16 GB DDR4 3200 MHZ RAM
RYZEN 5 5600 İŞLEMCİ
250 GB M2 SSD (İŞLETİM SİSTEMİ KURULU)
120 GB SSD
1 TB HDD
650 watt PSU
Bios güncel değilse güncelleyin.
Ek olarak sorunun yaşandığı saat dakikada Olay Görüntüleyicsinde hata kodu oluşmuş mu bir kontrol edin. Mavi ekran almıyorsanız sorunun Ramlik olmadığını düşünüyorum. Ancak yine de hata kodu varsa bir atın bakalım.

Xmp olmadan normal manuel olarak 3200 3000 MHz şeklinde deneyin hocam bir de olmazsa
Bios güncel değilse güncelleyin.
Ek olarak sorunun yaşandığı saat dakikada Olay Görüntüleyicsinde hata kodu oluşmuş mu bir kontrol edin. Mavi ekran almıyorsanız sorunun Ramlik olmadığını düşünüyorum. Ancak yine de hata kodu varsa bir atın bakalım.
Ramlerle alakalı değilmiş durum hocam az önce tekrar yaşadım sorunu maalesef.
Karnel 41 Power hatası alıyorum olay görüntüleyicisinde.

Ramlerle alakalı değilmiş durum hocam az önce tekrar yaşadım sorunu maalesef.
Karnel 41 Power hatası alıyorum olay görüntüleyicisinde.
Tahmin ettiğim gibi. Olay görüntüleyicisinde Kernel Power 41 hatasına tıkladığınızda ayrıntılar kısmında bug check code ibaresinin de olduğu bir rapor kısmı olur. Oranın fotoğrafını atabilir misiniz?

Tahmin ettiğim gibi. Olay görüntüleyicisinde Kernel Power 41 hatasına tıkladığınızda ayrıntılar kısmında bug check code ibaresinin de olduğu bir rapor kısmı olur. Oranın fotoğrafını atabilir misiniz?
Bug check code kısmından neden çöktüğünü anlayabiliyor muyuz hocam? Bende eskiden bu sorunu yaşıyordum da neden diye bakmak için

Geri