Neler Yeni

Bilgisayar aniden kasmaya başladı

Limited.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Necmettin Erbakan
Herkese merhaba.PC son 2 gündür aniden kasmaya başladı sebebini bilmiyorum oyunlarda bir anda donup kalıyor youtube'da video izlerken video devam ediyor ama ekrana tıklayınca yanıt vermiyor.Birkaç şey denedim yeterli olmadı.Sistemde kullandığım m2 ssd ve işlemci değerlerini yardımcı olması adına aşağıya bırakıyorum.Sistem özelliklerim özetle:

-RX 6600

-R5 5600

-Fsp 650w psu

-Agi 512 gb 3500 yazma 3100 okuma

-kioxia exceria g2 1tb 2100/1700

-16gb ram dual chanel

Ekler

• IMG-20250327-WA0006.jpg
    IMG-20250327-WA0006.jpg
    277.2 KB · Hit: 15
  • IMG-20250327-WA0007.jpg
    IMG-20250327-WA0007.jpg
    337.3 KB · Hit: 15

ShinRei

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
kerim deveci
Herkese merhaba.PC son 2 gündür aniden kasmaya başladı sebebini bilmiyorum oyunlarda bir anda donup kalıyor youtube'da video izlerken video devam ediyor ama ekrana tıklayınca yanıt vermiyor.Birkaç şey denedim yeterli olmadı.Sistemde kullandığım m2 ssd ve işlemci değerlerini yardımcı olması adına aşağıya bırakıyorum.Sistem özelliklerim özetle:

-RX 6600

-R5 5600

-Fsp 650w psu

-16gb ram dual chanel
Öncelikle onedrive yedeklemeyi kullanmanı önermem
İlk olarak bitdefender, kaspersky, Malwarebyttes üçlüsünden birinden bilgisayarını tarat bir problem yoksa Furmark testini 10 dakika yap sonuçlarını buraya at

Limited.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Necmettin Erbakan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlk olarak bitdefender, kaspersky, Malwarebyttes üçlüsünden birinden bilgisayarını tarat bir problem yoksa Furmark testini 10 dakika yap sonuçlarını buraya at
Öncelikle okuyup cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Onedrive yedekleme ile 3-4 gün içinde bi sorun yaşamıştım oyunların kısayol fotoları vs gitti.Onedrive harici ne önerirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

malwarebytes kurulu sistemde defalarca taradım bir sorun bulmadı.Furmark için birazdan başlatıp değerleri yoruma bırakıcam.

Hermit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Serbülent

-RX 6600

-R5 5600

-Fsp 650w psu

-16gb ram dual chanel
Bilgisayarın fiziksel bakımı en son ne zaman yapıldı acaba? Kendi tecrübeme dayanarak 1.5 yıla yakın hiç içini açmamıştım sonradan takılmalar gerçekleşmeye başlamıştı. Macun yenilemesi ve genel toz kir temizliğinden sonra canavara dönmüştü tekrardan.

ShinRei

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
kerim deveci
Öncelikle okuyup cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Onedrive yedekleme ile 3-4 gün içinde bi sorun yaşamıştım oyunların kısayol fotoları vs gitti.Onedrive harici ne önerirsiniz.
Google drive fakat zip içerisine şifreli şekilde yedekleme yapacaksınız (verilerinizi vermek istemiyorsanız)
Param var dersen proton drive daha iyidir

Limited.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Necmettin Erbakan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayarın fiziksel bakımı en son ne zaman yapıldı acaba? Kendi tecrübeme dayanarak 1.5 yıla yakın hiç içini açmamıştım sonradan takılmalar gerçekleşmeye başlamıştı. Macun yenilemesi ve genel toz kir temizliğinden sonra canavara dönmüştü tekrardan.
1 ay önce yaptım ekstra m2 ssd aldığımda yüzeysel olarak macun 1.5 sene oldu değişmedim değiştirmem gerekiyor ama testlerde sıcaklıklar normal gözüküyor yanlış mı düşünüyorum

testi doğru mu yaptım bilmiyorum ilk defa kullanıyorum uygulamayı
1743070868479.png

bilgisayarı yeniden başlattım yarım saattir kasmıyor ama dün de aynı şekilde kasmaya başladığında bir kaç driver günceleme vs yaptım düzelmedi yeniden başlattığımda düzelmişti ertesi gün yine kasmaya başladı

Hermit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Serbülent
1 ay önce yaptım ekstra m2 ssd aldığımda yüzeysel olarak macun 1.5 sene oldu değişmedim değiştirmem gerekiyor ama testlerde sıcaklıklar normal gözüküyor yanlış mı düşünüyorum
Furmark testlerinde benimde normal gözüküyor. Ekran kartı hariç işlemciye macun sürmenizi tavsiye ederim. Cs2 oynarken anlık olarak ms drop giriyordu(ekran ms'i) genel yazılımsal temizlikleri hallettikten sonra tekrar ediyordu. Macun değişimi sonrası hiç bir problem yaşamadım. En son ocak 2 de temizledim bilgisayarı haziran veya temmuz başı tekrar elden geçireceğim.

şu an yük altında maximum 60-65 arasında işlemci sıcaklığı
ekran kartı sıcaklığı 68-69 derece.

Bilgisayarın ön panelini daha doğrusu hava girişinin önündeki filtreyi de iyi temizleyin yakın zamanda.

Son düzenleme:

ShinRei

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
kerim deveci

testi doğru mu yaptım bilmiyorum ilk defa kullanıyorum uygulamayıAlıntıyı görüntüle

bilgisayarı yeniden başlattım yarım saattir kasmıyor ama dün de aynı şekilde kasmaya başladığında bir kaç driver günceleme vs yaptım düzelmedi yeniden başlattığımda düzelmişti ertesi gün yine kasmaya başladı
Doğru ama 10 dakika olacak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,076,279
Üyeler
171,001
Son üye
batufalanfilan
Top Bottom