Neler Yeni

PC ara sıra donup kapanıyor sorun nedir?

bruhmettin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
ard
var ancak atmayı beceremedim instagram verme şansınız var mı

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Oyun açılırken mi takılıp kapanıyor yoksa oyun anında mı? Eğer açılırken gidiyorsa GPU güç kablolarını kontrol et, eğer oyun anında gidiyorsa stabil değildir demek. Frekans düşürmeyi deneyebilirsin.

bruhmettin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
ard

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Oyunun ortasındayken kapandıysa güç kabloları doğru takılmıştır. Boşta kapanmasının farklı nedeni olabilir. RAM'leri başta kontrol et Memtest86 ile. Sürücüyü DDU ile kaldırıp sıfırdan kur. Ardından voltaj düşürmeyi dene, hatta biraz da frekans. Benzer soruna sahip olan bi' arkadaşın çözmesine yardımcı olmuştu. Voltaj düşürürken kesinlikle MSI Afterburner kullanma. Offset şeklinde ayarladığından PC'nin boştaki stabilitesini tehlikeye atarsın.

bruhmettin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
ard
Oyunun ortasındayken kapandıysa güç kabloları doğru takılmıştır. Boşta kapanmasının farklı nedeni olabilir. RAM'leri başta kontrol et Memtest86 ile. Sürücüyü DDU ile kaldırıp sıfırdan kur. Ardından voltaj düşürmeyi dene, hatta biraz da frekans. Benzer soruna sahip olan bi' arkadaşın çözmesine yardımcı olmuştu. Voltaj düşürürken kesinlikle MSI Afterburner kullanma. Offset şeklinde ayarladığından PC'nin boştaki stabilitesini tehlikeye atarsın.
inan bana bu yazdıkların farklı dil gibi geliyor üst komşu biraz anlıyor gibi ona soracağım bize gelip yapar velki zamanıno ayırdığın için teşekkür ederim

samet4747

80+ Platinum
inan bana bu yazdıkların farklı dil gibi geliyor üst komşu biraz anlıyor gibi ona soracağım bize gelip yapar velki zamanıno ayırdığın için teşekkür ederim
Dediğim gibi yaşadığımın aynısını yaşıyorsun ekran kartı güç kablosunu 2. kanalını kullanıyor olabilirsin olmadı sana detaylı küçük bir anlatım yaparım

Eray Yılmaz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,833
İsim
Eray Yılmaz
Pubg oynadıkdan sonra max 32 derece mi oldu?
En az 70 dereceyi görmüştür o kart

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
Sorun uzaktan bakınca psu gibi duruyor...

Aida64 programı ile sistem kararlılık testi açın o esnada Hwifo programından da 12v-3.3v-5v kanallarındaki voltajlara bakın

bruhmettin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
ard
PUBG oynadıkdan sonra max 32 derece mi oldu?
En az 70 dereceyi görmüştür o kart
merhaba en düşük ayarlarda pubg lite 1 el oynadım 20 dakika felandır bence gpu sıcaklığı 73 74 dü cpu ise 54 mü neydi cpu kullanımı 50 lerden pek çıkmadı gpu ise genelde 85 100 arası idi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dönüştürücü vardı onu çıkardım. Ama ondan olduğunu sanmıyorum driverleri silip tekrak kur belki düzelir.
sadece ekran kartı driverini kurdum

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
ekran kartım rx570
ama önceki kartımda (rx 460) aynı sıkıntıyı yaşıyordum.
girişlerden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum sıcaklıktan olabilir OCCT üzerinden kontrol edin sıcaklıkları.

merhaba en düşük ayarlarda PUBG lite 1 el oynadım 20 dakika felandır bence gpu sıcaklığı 73 74 dü cpu ise 54 mü neydi cpu kullanımı 50 lerden pek çıkmadı gpu ise genelde 85 100 arası idi

sadece ekran kartı driverini kurdum
DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırın. Sonra OCCT programı üzerinden de sıcaklık değerlerine göz atın.

OCCT ve DDU programdır internetden aratıp bu yazılımlara ulaşabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,610
Üyeler
164,172
Son üye
OyunCanavarı35
Top Bottom