Merhaba,geçen sene vatandan toplama bilgisayar aldım.anakartım b450m-k.Geçen sene bir gün bilgisayar açılmadı.Anakart ve ekran kartlarının ışığı yanıyordu lakin tetikleme yapmıyordu hiçbir şekilde.Hiçbir şeye dokunmamama rağmen aynı gün içinde açıldı.Sonra yine açılmadı.Bu şekilde bir ay devam ettikten sonra power sup'undan şüphelenip garantiye gönderdim.Garantiden değişim geldi ve power supu değişti.Ondan 1 2 hafta sonra yeni power supply ile yine aynı sorun başladı ama 1 hafta sonra kendiliğinden geçti ve 1 sene sonra yani bu haftaya kadar sıkıntısızdı.Bilgisayar kafasına göre açılıyor,bazen basıyorum 10 dk sonra açılıyor,bazen 1 2 gün açılmıyor.Açıldığı zaman sorunsuz çalışıyor.Sonra bu açılmama olayını yaptıktan sonra açıldığında farkettimki sistemin saati geri kalıyor.Bende anakarttan şüphelendim.bios pilini çıkardım 15 dk bekledim,ardından güç tuşuna birkaç kere basıp pili geri taktım yine açılmadı.Eğer bios pili arızalı ise tetiklemenin sebebi olabilir mi?Eğer pilden olmazsa anakartımda nasıl bir sorun olabilir?Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler