Neler Yeni

Yardım PC boştayken işlemci %60 çalışıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
271
İsim
Batuhan
kendisi normalde bi güvenlik yazılımı ama yanlış yerden indirmiş olabilirsin ve bi worm virüsü olabilir emin değilim
Bana da solucan tarzı bir şey gibi geliyor evet. Güvenli modda tarama yapıp sonucu buraya yazacağım. En kapsamlı tarama yapan program öneriniz varsa alabilirim.

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3

Ege Akan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ege Akan
Arkadaşlar selam,

Bilgisayarda hiçbir işlem yapmıyorken görev yöneticisini açtığımda işlemci %60 yükle çalışıyor. İşlemlerden baktığımda ''system'' isimli bir exe dosyası yapıyor bunu. Bulunduğu klasörü aç dediğimde system32 klasöründeki ''ntoskrnl'' isimli bir dosyayı gösteriyor. İnternetten baktım windows'un kendi dosyası olduğu söyleniyor. Ancak işlemcimin bilgisayarım boştayken bu kadar yüksek çalışmasını nasıl önlerim? Bu şekilde bir oyun açmaya kalksam biliyorum ki kasmaya başlayacak.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
bir virüs de olabilir. virüsler genelde kendilerini gizlemek için kendilerine sistem dosya isimleri verirler. ntoskrnl mavi ekran için, ama boşta %60 cpu kullanıyorsa virüs olabilir.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Arkadaşlar selam,

Bilgisayarda hiçbir işlem yapmıyorken görev yöneticisini açtığımda işlemci %60 yükle çalışıyor. İşlemlerden baktığımda ''system'' isimli bir exe dosyası yapıyor bunu. Bulunduğu klasörü aç dediğimde system32 klasöründeki ''ntoskrnl'' isimli bir dosyayı gösteriyor. İnternetten baktım windows'un kendi dosyası olduğu söyleniyor. Ancak işlemcimin bilgisayarım boştayken bu kadar yüksek çalışmasını nasıl önlerim? Bu şekilde bir oyun açmaya kalksam biliyorum ki kasmaya başlayacak.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Görev yöneticisine girip en çok ne kullanıyor bakar mısın?

Dahası  
Reaksiyon skoru
271
İsim
Batuhan
Dahası  
Reaksiyon skoru
271
İsim
Batuhan
malwarebytes kullan o iyi
Malwarebytes ile güvenli modda tarattım. 8 tane zararlı yazılım buldu. Hatta hiç alakam olmadığı halde ''Trojan.BitCoinMiner.Generic'' diye bir şey buldu. Hepsini karantinaya aldım. Yeniden başlattım ve normale döndü. Çok teşekkür ederim.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Malwarebytes ile güvenli modda tarattım. 8 tane zararlı yazılım buldu. Hatta hiç alakam olmadığı halde ''Trojan.BitCoinMiner.Generic'' diye bir şey buldu. Hepsini karantinaya aldım. Yeniden başlattım ve normale döndü. Çok teşekkür ederim.
Miner virüsü bulaşmış. Kaspersky Rescue Disk ile bir tarama daha yapınız.

Farbar raporunuzu paylaşınız.

Son düzenleme:

1BKC2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
474
İsim
Arda
knk bir yerden bir şey indirirken dosyanın içine atıp senin bilgisayarını sanal madencilik için kullanıyorlar dikkat et.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
knk bir yerden bir şey indirirken dosyanın içine atıp senin bilgisayarını sanal madencilik için kullanıyorlar dikkat et.
Miner virüsleri genelde crackli programlar ile bulaşır. Mining sadece program ile değil site ile de yapılır, bu gizli mining yapan sitere cloud mining denir. No Coin eklentisi benim bu yönde tavsiyem, mining sitelerini durdurmak için yeterli.

Son düzenleme:

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Aslında bunlar Spybot isminde bir program yükledikten sonra oldu. Hatta bu program windows defender'ı iptal edip onun yerine geçti.
Mining virüsü bulaşmıs malwarebytes + kaspersky de tarat olmadı format atmanı oneririm.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ohoo cozmuşsun bile. Gec kaldım

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
ne demek dostum herzaman <3

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Yusuf Metin
ne demek dostum herzaman <3
reis sizin dediğiniz programı nasıl kuruyoruz ben kendime pc aldım eski laptop u kardeşime verdim ama içinde yüzlerce virüs vardır boşta %100 kullanıyor cpu yu nereden indireyim ona virüs programını

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,084
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Miner virüsleri işlemciyi tam kullanmaz. Daha çok %50-60 arasında kullanırlar. Olabilir diye yazacaktım ama sorun çözülmüş bile :)

Top Bottom