Neler Yeni

Yardım PC de bariz bir sorunum var test programı lazım

Can...

80+ Platinum
Arkadaşlar sırayla PC yi teste sokuyorum oyunlarda bu sorunu yaşatacak olabileceklerini ssd testi HD tune crystal disk mark ve Info yaptım sorunsuz hızlar sağlık 99 sadece HD tune yapcam Ram leri nasıl test ediyoruz onu öğrenmek istiyorum Çünkü ondan kaynaklı mavi ekran almıştım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar sırayla PC yi teste sokuyorum oyunlarda bu sorunu yaşatacak olabileceklerini ssd testi HD tune crystal disk mark ve Info yaptım sorunsuz hızlar sağlık 99 sadece HD tune yapcam Ram leri nasıl test ediyoruz onu öğrenmek istiyorum Çünkü ondan kaynaklı mavi ekran almıştım
bu görseldeki gibi ekran pixele düşüyor alt tab atınca geçıyor bazen youtube da da oluyor ilk fotoda pc açılırken de oldu

Ekler

• 20230901_145741~2 (1).jpg
    20230901_145741~2 (1).jpg
    2.8 MB · Hit: 38
  • 20230902_005233~2 (1).jpg
    20230902_005233~2 (1).jpg
    3.5 MB · Hit: 44

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,332
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Ekran kartı sorunu gibi görünüyor.

Can...

80+ Platinum
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam alırken herturlu testi yaptım banada öyle geliyordu başta sanmıyorum ondan olacağını

Alt tab atınca düzeliyor birde bir ara çünkü ben aldım bu sorunu altab atınca geçmiyor normalde o ekran kartı da çöp oldu ztn alırken OCCt 3d ve VRAM yaptım 15 20 dk toplam sonra furmark yaptım 15 dk mı ne valorantta oynadım az bişey

Ramleri hangi programla test ediyoruz onlardan 2 3 kez mavi ekran yedim çünkü

KSF Eren

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Abdullah Eren Altunışık
Instagram
ksferen
Discord
KSF Eren#5807
Hocam alırken herturlu testi yaptım banada öyle geliyordu başta sanmıyorum ondan olacağını

Alt tab atınca düzeliyor birde bir ara çünkü ben aldım bu sorunu altab atınca geçmiyor normalde o ekran kartı da çöp oldu ztn alırken OCCt 3d ve VRAM yaptım 15 20 dk toplam sonra furmark yaptım 15 dk mı ne valorantta oynadım az bişey

Ramleri hangi programla test ediyoruz onlardan 2 3 kez mavi ekran yedim çünkü
elinde başka ram varsa sağlam olduğunu bildiğin ilk o şekilde test et bence banada ekran kartında sorun varmış gibi geldi ramda sıkıntı olsa ya direk görüntü gelmez yada mavi ekran verir dediğin gibi. ben hiç ram arızasında görüntünün bozulduğunu görmedim

Can...

80+ Platinum
elinde başka ram varsa sağlam olduğunu bildiğin ilk o şekilde test et bence banada ekran kartında sorun varmış gibi geldi ramda sıkıntı olsa ya direk görüntü gelmez yada mavi ekran verir dediğin gibi. ben hiç ram arızasında görüntünün bozulduğunu görmedim
mavi ekran çok verdi eski konularımda var 2 3 kez aldım hepside ram kaynaklı umarım ekran kartı değildir apudayken olmuyor du diye hatırlıyorum :(

birde ramleri tek tek takınca teki çalışmıyor teki açıyor pc yi

KSF Eren

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Abdullah Eren Altunışık
Instagram
ksferen
Discord
KSF Eren#5807
mavi ekran çok verdi eski konularımda var 2 3 kez aldım hepside ram kaynaklı umarım ekran kartı değildir apudayken olmuyor du diye hatırlıyorum :(

birde ramleri tek tek takınca teki çalışmıyor teki açıyor pc yi
ramlerin markası ne

Can...

80+ Platinum

KSF Eren

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Abdullah Eren Altunışık
Instagram
ksferen
Discord
KSF Eren#5807
kingston fury beast rgb birde hd tune testi bitti bad sector yok
@Emmree hocam ramleri kesin nasıl test edıyorduk acaba program vardı
ben patroit ram almıştım 3600 mhz di ama ramlari 3600 mhz ye alınca kafayı yiyiyordu pc. O yüzden iade etmiştim. Bir arkadaş bu markanın çipleri kaliteli değil demişti. Mesela senin ramlar 3600 mhz se onun 1 tık altında çalıştırmayı denedinmi bazı ramler vaad ettiği hızı karşılayamayabiliyor.

Can...

80+ Platinum
ben patroit ram almıştım 3600 mhz di ama ramlari 3600 mhz ye alınca kafayı yiyiyordu pc. O yüzden iade etmiştim. Bir arkadaş bu markanın çipleri kaliteli değil demişti. Mesela senin ramlar 3600 mhz se onun 1 tık altında çalıştırmayı denedinmi bazı ramler vaad ettiği hızı karşılayamayabiliyor.
3200 e alıyorum daha altında oyunlarım leş oluyor performans düşüyor drop artıyor denedim stock mhz de bir şey olmuyor fazla.

ramlerim 3200 mhz

KSF Eren

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Abdullah Eren Altunışık
Instagram
ksferen
Discord
KSF Eren#5807
3200 e alıyorum daha altında oyunlarım leş oluyor performans düşüyor drop artıyor denedim stock mhz de bir şey olmuyor fazla.

ramlerim 3200 mhz
ekran bozulmuyormu yani bu resimdeki gibi alt mhzlere alınca

Can...

80+ Platinum
yok denemedim ama alınca kullanılacak gibi değil çok performans kaybedıyorum oyunlarda denemedim düşük mhzde

bu arada eklemeyi unuttum durduk yere olmuyor öyle alt tab atıyorum müzik için yada bazen mt2 de pazar kuruyorum ona bakmak için atarken oluyor oynarken pat diye olmuyor bu muhabbet

KSF Eren

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Abdullah Eren Altunışık
Instagram
ksferen
Discord
KSF Eren#5807
yok denemedim ama alınca kullanılacak gibi değil çok performans kaybedıyorum oyunlarda denemedim düşük mhzde

bu arada eklemeyi unuttum durduk yere olmuyor öyle alt tab atıyorum müzik için yada bazen mt2 de pazar kuruyorum ona bakmak için atarken oluyor oynarken pat diye olmuyor bu muhabbet
garip

Can...

80+ Platinum
Son düzenleme:
Top Bottom