Neler Yeni

Pc geç açılma sorunu mevcut

iboretti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
İbrahim özmet
Selamlar, bilgisayarımı 2-3 gün sonra açmak istediğimde geç açılıyor windows ekranı geç geliyor. Ama zaten açık olan pcyi yeniden başlattığımda gayet hızlı açılmaktadır. Mevcut özelliklerimi aşağıya yazacağım. Darboğazlığından değil de bişeyleri yanlış yapmış olabilirim. Fikirleriniz önemli.

Rtx3080ti
32 gb ram
Asus b550a anakart
Ryzen7 5800x
Sıvı soğutucu vs.

iboretti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
İbrahim özmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bios zamanım 8.6sn gözüküyor. sorun nerededir tam olarak anlamıyorum destek verir misiniz?

iboretti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
İbrahim özmet
Yok mu başına gelen ...

iboretti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
İbrahim özmet
nereden kapatıp açacağımı bilmiyorum malesef...

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
hamit
Yok mu başına gelen ...
görev zamanlayıcısına bakıp nelerin çok çalıştığını görebilirsin
yada görev yöneticisinden kaç gündür çalıştığına bakıp durdurabilirsin
iki üç gün sonra açtığın da geç açılma sebebi biosunun resetleyip her şeyi tekrar yüklemesi olabilir

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,253
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Bu sorun bios güncellemesini yaptıktan sonra mı başladı ? ben de aynı sorunu yaşıyorum ve benim bios update yaptıktan sonra başladı muhtemelen asus düzeltecektir. Anakartının internet sayfasındaki destek bölümünde yayınlanan bios ve çeşitli driver güncellemelerini kontrol et.

Kemowee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Mustafa Kemal Eser
Hocam merhaba. Öncelikle özelliklerini saydığınız sistemin DDR5 mi DDR4 mü olduğunu anlayamadım fakat birkaç hafta önce kendi DDR5 sistemim için benzer konuda başlık açmıştım ve forumdaki arkadaşlardan genellikle DDR5 sistemlerin şu anlık probleminin yavaş açılma olduğu cevabını aldım. Sistemim çok yeni ve ortalamanın üzeri bir sistem. Ona rağmen bende de PC sıfırdan açılırken beklediğim hızın altında açılıyor.

iboretti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
İbrahim özmet
Öncelikle teşekkürler. Sorun güncelleştirmeden mi bilmiyorum sistemim DDR4. açıldıktan sonra canavar gibi bir problem yok ama açılırken 2-3 dk bekliyorum neredeyse. Acaba sistemi SSD'ye kurmadım mı? Bu arada çok fazla anlamıyorum PC'den. hangisi SSD hangisi değil format atarken atlamış olabilirim. format nasıl atılır videosu varsa onu atabilirseniz iyi olur :)

Top Bottom