Neler Yeni

Pc hocası gg-13 7700XT sistem test sonuçları nasıl ?

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Jiyu
Selamun aleykum , hayırlı günler arkadaşlar. İlk defa fullmark testi yapıyorum , sizce sonuçlar nasıl ? Pc hocası gg-13 7700xt sistem.
Bu arada sağ taraftan render furry object kapatınca çok kötü ses geliyor. Rdr2 oynarken de çok kötü cızırtı sesi geliyor , coil whine sanırım. Nasıl çözebilirim ? İade etmeli miyim ? değişim yaparlar mı ? Bu ses olduğu zaman beni çok rahatsız ediyor..
1736590768154.png

1736590905840.png

Ekler

• ewqe.png
    ewqe.png
    3.9 MB · Hit: 27
  • Ekran Görüntüsü (26).png
    Ekran Görüntüsü (26).png
    302.6 KB · Hit: 30
  • Ekran Görüntüsü (24).png
    Ekran Görüntüsü (24).png
    292.3 KB · Hit: 20
  • Ekran Görüntüsü (22).png
    Ekran Görüntüsü (22).png
    301.7 KB · Hit: 17
  • Ekran Görüntüsü (30).png
    Ekran Görüntüsü (30).png
    1 MB · Hit: 17
  • Ekran Görüntüsü (33).png
    Ekran Görüntüsü (33).png
    982.7 KB · Hit: 29

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Jiyu
doğru gözüküyor ama macunu sürerken sıkıntımı oldu acaba. soğutucuyu macuna temastan sonra yukarı kaldırdın mı hiç veya yayamadın mı
Evet kaldırmıştım montajını yapamadığım için , ilk defa montajını yapıyordum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

doğru gözüküyor ama macunu sürerken sıkıntımı oldu acaba. soğutucuyu macuna temastan sonra yukarı kaldırdın mı hiç veya yayamadın mı

ortası boş muydu? yanlış bi sürüş çekirdekler ortada zaten ortaya nokta şeklinde sıkman lazım macunu
her yeri doluydu

videolardan izleyerek yaptım işte

Inspecta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Berk Güleray
bende 7500f kullanıyorumda dün geldi sistemim hatta wz pubg tarzı oyunlarda denedimde max 63 gördüm sıcaklıgı assasing king modelini kullanıyorum ben montaj sırasında bir yanlıslık yapmıs olabilirmisin acaba

ben su arkadasınki gibi uyguladım macunu takarken bnde zorluk cektim biraz o vidaları denk gelmedi falan cıkarttım geri soğutucuyu akar gibi oldu bi korktum ama hallettim

• Üzgün
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Jiyu
tamam çıkart. ortaya nohut kadar macun sık sonra soğutucuyu temas ettir kaldırmadan vidaları sık
macun yok ki , bitti. Zaten çok azdı çubuğun içerisindeki. İşlemciye anca yetti

bende 7500f kullanıyorumda dün geldi sistemim hatta wz pubg tarzı oyunlarda denedimde max 63 gördüm sıcaklıgı assasing king modelini kullanıyorum ben montaj sırasında bir yanlıslık yapmıs olabilirmisin acaba
yukarıdaki fotoda attığım gibi yaptım hava soğutucuyu

Inspecta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Berk Güleray
saçma bi soru olcak ama mesela ben acemi oldugum içn ekran kartında jelatin varmıs arka hava tarafında onu montajdan sonra gördüm bidaha kasadan söktüm ugrastım falan öyle birşeyi atlama ihtimalin varmı

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Jiyu
o zaman internetten mx4 alıp tekrar sürmen lazım oyunlarda kaç sıcaklık onu söyle bi
ekran görüntüsü diye atamıyorum pf , 2k ultra ayarlar 240 sabit fps
46-47 derece 7600 işlemci ve 49 derece 7700xt.
7700xt en az %50 kullanım oluyor.

az önce cpu 47 idi şimdi 59 diyor ben de anlamadım ki , alt tap yapınca değişiyo

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
345
İsim
ulaş dursun
ekran görüntüsü diye atamıyorum pf , 2k ultra ayarlar 240 sabit fps
46-47 derece 7600 işlemci ve 49 derece 7700xt.
7700xt en az %50 kullanım oluyor.

az önce cpu 47 idi şimdi 59 diyor ben de anlamadım ki , alt tap yapınca değişiyo
tamam çok sıkıntı değil kullanırsın işlemciyi oyunlarda. ağır işlerde ısınır bi tık sadece

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Jiyu
Düzenleyip anca atabiliyorum görsel , ölüm kalım maçı bu arada. 2k 180hz monitör fakat şu an 144 hdmi ile.
240fps'e sabitledim.

tamam çok sıkıntı değil kullanırsın işlemciyi oyunlarda. ağır işlerde ısınır bi tık sadece
standart mod değerleri bu bilgine , peki ya ekran kartı ve power değerleri nasıl ?
başka testler yapmalı mıyım ? Valorant fps sabitlemediğimde arada coilwhine oluyor çok kötü cızırtı.
RDR2'de ise direkt oluyor , furmark test sonuçları bana düşük geldi netten baktım punlara. Sizce nasıl ?

saçma bi soru olcak ama mesela ben acemi oldugum içn ekran kartında jelatin varmıs arka hava tarafında onu montajdan sonra gördüm bidaha kasadan söktüm ugrastım falan öyle birşeyi atlama ihtimalin varmı
ekran kartındaki jelatini çıkardım , plastik şeyden bahsediyorsan.
Montajını doğru yapıp yapmadığımdan emin değilim , şu an pc çalışıyor fakat monitörde sürekli display port sinyal yok hatası aldım.
Sürekli temazsızlık oluyordu ve ekran gidiyordu Şu an hdmi kablosu aldım onu kullanıyorum ama 144 hz :(
Monitörümde ya da pc'de ekran kartında vs sorun yoktur İnşaAllah.

Valorant ile ölüm kalım maçınca 2k'da 600 fps alıyorum fakat cızırtı geliyor pc'den. Coil whine sanırım.
Valorant gibi işlemci odaklı bir oyunda bana bunu yapan diğer oyunlarda daha kötü yapmaz mı :(
Sizce test sonuçları güzel mi ? Ona göre ya komple sistemin iadesini vs konuşacam düşünecem ya da sadece ekran kartı..
RDR'de hep cızırtı oluyor.. Yani sürekli fps'i sabitleyeceksem ben boşuna mı sistem aldım :(

Ekler

• Ekran Görüntüsü (52).png
    Ekran Görüntüsü (52).png
    1,016.2 KB · Hit: 13
Son düzenleme:

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
345
İsim
ulaş dursun
Düzenleyip anca atabiliyorum görsel , ölüm kalım maçı bu arada. 2k 180hz monitör fakat şu an 144 hdmi ile.
240fps'e sabitledim.

standart mod değerleri bu bilgine , peki ya ekran kartı ve power değerleri nasıl ?
başka testler yapmalı mıyım ? Valorant fps sabitlemediğimde arada coilwhine oluyor çok kötü cızırtı.
RDR2'de ise direkt oluyor , furmark test sonuçları bana düşük geldi netten baktım punlara. Sizce nasıl ?

ekran kartındaki jelatini çıkardım , plastik şeyden bahsediyorsan.
Montajını doğru yapıp yapmadığımdan emin değilim , şu an pc çalışıyor fakat monitörde sürekli display port sinyal yok hatası aldım.
Sürekli temazsızlık oluyordu ve ekran gidiyordu Şu an hdmi kablosu aldım onu kullanıyorum ama 144 hz :(
Monitörümde ya da pc'de ekran kartında vs sorun yoktur İnşaAllah.

Valorant ile ölüm kalım maçınca 2k'da 600 fps alıyorum fakat cızırtı geliyor pc'den. Coil whine sanırım.
Valorant gibi işlemci odaklı bir oyunda bana bunu yapan diğer oyunlarda daha kötü yapmaz mı :(
Sizce test sonuçları güzel mi ? Ona göre ya komple sistemin iadesini vs konuşacam düşünecem ya da sadece ekran kartı..
RDR'de hep cızırtı oluyor.. Yani sürekli fps'i sabitleyeceksem ben boşuna mı sistem aldım :(
rdr2 ağır oyun asıl onda cw olur zaten. cw problem değil ama dp kablosu olayı garip geldi bende öyle bir sıkıntı olmamıştı. 2k 144hz kafi fpsyi 144 sabitlersin sorun kalmaz

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Jiyu
240'a sabitleyince sınırsıza göre cızırtı baya kesiliyor ama kulağı yaklaştırınca yine duyuluyor biraz.
Asus gibi büyük bir markadan ürün alıyorum , monitörüm de asus. Yaşadıklarıma bak ya :(

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Jiyu
nette var 7700xt furmark sonuçları onlara bak bi
Biraz baktım ama markadan markaya mı değişiyor ya da sistemden sistemi mi bilmiyorum.
Sistemim pc hocası gg-13 fsp kasa ve 2x16 ram ile. Sizce nasıl sonuçlar ?

Monitör hakkındaki konum burada : Kısacası display port kablosunu takıyorum ama temazsızlık oluyor. Sürekli sinyal yok diyor.
Şimdi hdmi kablosu aldım pc kapatıp açınca hemen monitör gelmiyor önce hdmi sinyal yok diyor , sonra tekrar monitör açınca geliyor..
rdr2 ağır oyun asıl onda cw olur zaten. cw problem değil ama dp kablosu olayı garip geldi bende öyle bir sıkıntı olmamıştı. 2k 144hz kafi fpsyi 144 sabitlersin sorun kalmaz

Peki valorantta neden gpu kullanımı yüksek sizce ? Ayrıca testler olurken çok şükür büyük bir cızırtı sorunu yaşamadım.
Fakat rdr2 , valorant gibi oyunlarda fps sınırı olmayınca acayip kötü bir cızırtı sesi oluyor. Bu testler sistemi yeterince zorlamadı mı ?

Valorant fps'ini sırası ile 500-400-300 olarak sabitledim sabitledikçe ses seviyesi azalıyor ama var yani..
Valorantta bile böyleyse cyberpunk , gta 5 , god of war gibi oyunları nasıl oynayacağım :(
Çok yakında video içerik üretmek ve edit yapmak gibi hedeflerim. Nvidia daha iyi olsa da bütçem buna yetti.
Sorun çıkarır mı sistemim ?

Son düzenleme:
Top Bottom