Neler Yeni

Yardım Ekran kartı değişim istedim fakat yine coil whine var :(

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Selamun aleykum , hayırlı günler arkadaşlar. İlk defa fullmark testi yapıyorum , sizce sonuçlar nasıl ? Pc hocası gg-13 7700xt sistem.
Bu arada sağ taraftan render furry object kapatınca çok kötü ses geliyor. Rdr2 oynarken de çok kötü cızırtı sesi geliyor , coil whine sanırım. Nasıl çözebilirim ? İade etmeli miyim ? değişim yaparlar mı ? Bu ses olduğu zaman beni çok rahatsız ediyor..
1736590768154.png

1736590905840.png

Ekler

• ewqe.png
    ewqe.png
    3.9 MB · Hit: 33
  • Ekran Görüntüsü (26).png
    Ekran Görüntüsü (26).png
    302.6 KB · Hit: 38
  • Ekran Görüntüsü (24).png
    Ekran Görüntüsü (24).png
    292.3 KB · Hit: 29
  • Ekran Görüntüsü (22).png
    Ekran Görüntüsü (22).png
    301.7 KB · Hit: 22
  • Ekran Görüntüsü (30).png
    Ekran Görüntüsü (30).png
    1 MB · Hit: 22
  • Ekran Görüntüsü (33).png
    Ekran Görüntüsü (33).png
    982.7 KB · Hit: 35

Inspecta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Berk Güleray
Düzenleyip anca atabiliyorum görsel , ölüm kalım maçı bu arada. 2k 180hz monitör fakat şu an 144 hdmi ile.
240fps'e sabitledim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

standart mod değerleri bu bilgine , peki ya ekran kartı ve power değerleri nasıl ?
başka testler yapmalı mıyım ? Valorant fps sabitlemediğimde arada coilwhine oluyor çok kötü cızırtı.
RDR2'de ise direkt oluyor , furmark test sonuçları bana düşük geldi netten baktım punlara. Sizce nasıl ?

ekran kartındaki jelatini çıkardım , plastik şeyden bahsediyorsan.
Montajını doğru yapıp yapmadığımdan emin değilim , şu an pc çalışıyor fakat monitörde sürekli display port sinyal yok hatası aldım.
Sürekli temazsızlık oluyordu ve ekran gidiyordu Şu an hdmi kablosu aldım onu kullanıyorum ama 144 hz :(
Monitörümde ya da pc'de ekran kartında vs sorun yoktur İnşaAllah.

Valorant ile ölüm kalım maçınca 2k'da 600 fps alıyorum fakat cızırtı geliyor pc'den. Coil whine sanırım.
Valorant gibi işlemci odaklı bir oyunda bana bunu yapan diğer oyunlarda daha kötü yapmaz mı :(
Sizce test sonuçları güzel mi ? Ona göre ya komple sistemin iadesini vs konuşacam düşünecem ya da sadece ekran kartı..
RDR'de hep cızırtı oluyor.. Yani sürekli fps'i sabitleyeceksem ben boşuna mı sistem aldım :(
ekran kartına giden kabloları kontrol edebilrmisin ve monitörden pc ye taktıgın kablolarıda bir kontrol et ondan da oluyor olablir

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
ekran kartına giden kabloları kontrol edebilrmisin ve monitörden pc ye taktıgın kablolarıda bir kontrol et ondan da oluyor olablir
8-8 ucu olan kablodan mı bahsediyorsunuz ? Monitörden pc'ye taktığım display port kablosunda çok temazsızlık vardı.
Ben de hdmi kablosu aldım , sorun dp kablosuna kıyasla düzeldi ama yine pc açıp kapatınca hdmi sinyal yok diyor. Monitörü tekrar kapatıp açıyorum anca düzeliyor. Hemen pc ve monitör açılsın , coil whine vb. sorunlar olmasın istiyorum :(

LeviN01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
271
İsim
Çiko
benim ekran kartında da ses geliyor çok takmadım genelde dediğin gibi yüke ses geliyor ama fazka değil bende hep aynı düzeyde sesi

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
benim ekran kartında da ses geliyor çok takmadım genelde dediğin gibi yüke ses geliyor ama fazka değil bende hep aynı düzeyde sesi
Benim sesin şiddeti değişiyor , normal fan sesi gibi bir ses değil ki insan katlanamıyor. Kulak tırmalayan bir ses.
7/24 kulaklık takmıyorum ki , zaten fps oyunu haricini hopörlerde oynarım arada ama asla oynayamazsın şu sesle..

Peki işlemci , ekran kartı , power sonuçları nasıl ? başka hangi testleri yapmalıyım ?
Coil whine şiddetini ölçen bir ses var mı ?

Inspecta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Berk Güleray
8-8 ucu olan kablodan mı bahsediyorsunuz ? Monitörden pc'ye taktığım display port kablosunda çok temazsızlık vardı.
Ben de hdmi kablosu aldım , sorun dp kablosuna kıyasla düzeldi ama yine pc açıp kapatınca hdmi sinyal yok diyor. Monitörü tekrar kapatıp açıyorum anca düzeliyor. Hemen pc ve monitör açılsın , coil whine vb. sorunlar olmasın istiyorum :(
8 8 ve monitör kasa ya taktıgınızdan ikisinden de bahsediytorum yani temassızlık varsa görüntü kaybı ondandır muhtemelen bi yeni kablo sipariş edebilrsin internetten senin monitörüuna uyumlu coilwhine da fps sabitleyip oynarsın bende öyle tercih ediyorum hz in üstüne almana pekte gerek yok

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Arkadaşlar ben jelatini sokmustum ama sanırım altında bir tane daha varmış ince.. Bunu sökersem coil whine sorunu biter mi ? Sorun şu ki sökemiyorum çünkü çok hassas ve bastırılmasından zarar görür diye korkuyorum. Tekrar sökmek zor mu ? Statik elektrik vs bir şey olur mu Allah korusun. Psu girişinin yanındaki şarteli kaldırmalı miyim

Üstteki jelatini soktum arkadaşlar , sanki radeon ve asus yazan yerlerde yani aşağı tarafta da plastik var gibi. Kartı ilk aldığımda çıkardım diye hatırlıyorum. Sizce var mıdır? Üstteki soktum coil whine biter mi ?

Jelatini var mı ?

Ekler

• 20250111_150742.jpg
    20250111_150742.jpg
    1.2 MB · Hit: 13
  • 20250111_151227.jpg
    20250111_151227.jpg
    1.2 MB · Hit: 14
  • 20250111_152838.jpg
    20250111_152838.jpg
    2.1 MB · Hit: 15
  • 20250111_153230.jpg
    20250111_153230.jpg
    1.5 MB · Hit: 15
Son düzenleme:

epalo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Durmuş T.
Bu pc hocasının 7700xt ve 7800xt sistemlerini alanlarda coil whine çıkmayan gitsin bilet alsın isabet etme oranı yüksek :D

Son düzenleme:

Inspecta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Berk Güleray
Arkadaşlar ben jelatini sokmustum ama sanırım altında bir tane daha varmış ince.. Bunu sökersem coil whine sorunu biter mi ? Sorun şu ki sökemiyorum çünkü çok hassas ve bastırılmasından zarar görür diye korkuyorum. Tekrar sökmek zor mu ? Statik elektrik vs bir şey olur mu Allah korusun. Psu girişinin yanındaki şarteli kaldırmalı miyim

Üstteki jelatini soktum arkadaşlar , sanki radeon ve asus yazan yerlerde yani aşağı tarafta da plastik var gibi. Kartı ilk aldığımda çıkardım diye hatırlıyorum. Sizce var mıdır? Üstteki soktum coil whine biter mi ?

Jelatini var mı ?
ekran kartında 3 adet vardı bende altta üstte ve dikey tarafında bende de cıkmıstı söktüm baştan taktım ekran kartını sende cıkart jelatinleri durmasına gerek yok zaten ama coil whine ı çözmez onun pc ye bir zararıda yokmus zaten çok cayır cayır ses yoksa dert etme

Jelatini var mı ?
remove before use yazıyor ya üstünde hocam onları cııkart zaten erir gider üstünde zarar verir belki

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
ekran kartında 3 adet vardı bende altta üstte ve dikey tarafında bende de cıkmıstı söktüm baştan taktım ekran kartını sende cıkart jelatinleri durmasına gerek yok zaten ama coil whine ı çözmez onun pc ye bir zararıda yokmus zaten çok cayır cayır ses yoksa dert etme

remove before use yazıyor ya üstünde hocam onları cııkart zaten erir gider üstünde zarar verir belki
remove yazanları komple çıkardım , diğerlerini bilmiyorum var mı :(
Ayrıca pc'ye zarar vermese de beni çok fazla rahatsız ediyor...

Inspecta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Berk Güleray
remove yazanları komple çıkardım , diğerlerini bilmiyorum var mı :(
Ayrıca pc'ye zarar vermese de beni çok fazla rahatsız ediyor...
evet evet kesinlikle cıkarman lazım üstte altta ve demir tarafı varya ızgara gibi ordada var toplam 3 adet

• Beğen

Inspecta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Berk Güleray
Fotoğrafını attım yukarıda sizce var mı ? ben tam anlayamadım da , üsttekini çıkardım.
valla altını tam bi çekmen lazım bide o ızgara tarafına dışa dönük olan tarafı cok güzel yapıştırmıslar benim elim çarptıda farketmiştim 2. ekran kartını takarken :D

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,131
Üyeler
166,161
Son üye
arnoldin
Top Bottom