Neler Yeni

Yardım MSI G274QPF E2 Amazon 9k'ya alınır mı ?

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Jiyu
Bütçe
8000
Selamun aleykum , hayırlı günler arkadaşlar.
7700xt pc hocası gg-13 sistem kullanıyorum. Ekran kartımı değişim yaptırsam da coil whine var yine.
Asus vg27aq3a 2k monitör kullandım iade ettim , msı g272qpf monitör var onu da iade edeceğim çünkü çok nemli geldi ve ışık sızması var.
Daha önce monitör ya da masaüstü sistem kullanmadım. İlk kullandığım monitörler ise 2k monitörler oldu.
7700xt 2k kartı dedikleri için 2k monitörler aldım. Heves ederek RDR2 ve Battifled 1 oyunlarını da satın aldım.
Aktif olarak oynadığım oyunlar fps oyunlarıdır. Valorant ve cs2.
Sizce yine 2k monitör mü almalıyım yoksa 1080p 240-280hz bir monitör mü ?
15-16 inç laptoptan monitöre geçtim. Amazondan alacağım için seçeneklerim kısıtlı , satıcı amazon olursa sevinirim.
MSI G274QPF düşünüyordum fakat satıcı farklı diye g272qpf 2k aldım yine hüsran oldu. 1080P mi alsam diye düşünüyorum :(
7700xt olduğu için drop vb. sorunlar olur mu ? Son olarak 2k'da kendini fazla zorlamayacağı için CW olur mu 300-400 fps'lerde ? 2k'da oluyo.
2k monitörlerin piyasını biliyorum 7-8k olanlar 10k oldu. 1080p monitörlerin fiyatları çok arttı mı 1-2 ay içerisinde ?

Son düzenleme:

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Jiyu
Arkadaşlar Msı g274qpf e2 model monitör bugün geldi çok şükür. 1.5 saat sonra açabildim , cuma vaktiydi.
Monitör yine soğuk ve hafif nemliydi. Size gelen monitörler de öyle oluyor mu ? Amazon'dan kolay gelsinden aldım.
MSI 272QPF ise çok nemliydi su gibi oluyordu , aradan 1.5 saat geçtiği için msı g274qpf hafif nemli oldu sizce ?
Ne yapsam bilmiyorum :( Ölü piksel anladığım kadarıyla yok ama diğerlerini daha test edemedim.
2 msı monitördeki temel farklardan biri g274'de açma kapama tuşu yok , joystikten yapıyorsun. Saçmalık!!

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Caner Pektas
Muhtemelen 1 saat içinde kargo gelecekmiş öyle yazıyor kargo takibinde. Gelir gelmez açıp durumu buraya yazacağım.
Umarım hiçbir sorunu olmadan gelir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar Msı g274qpf e2 model monitör bugün geldi çok şükür. 1.5 saat sonra açabildim , cuma vaktiydi.
Monitör yine soğuk ve hafif nemliydi. Size gelen monitörler de öyle oluyor mu ? Amazon'dan kolay gelsinden aldım.
MSI 272QPF ise çok nemliydi su gibi oluyordu , aradan 1.5 saat geçtiği için msı g274qpf hafif nemli oldu sizce ?
Ne yapsam bilmiyorum :( Ölü piksel anladığım kadarıyla yok ama diğerlerini daha test edemedim.
2 msı monitördeki temel farklardan biri g274'de açma kapama tuşu yok , joystikten yapıyorsun. Saçmalık!!
274 modelde arkada kırmızı tuş olması lazım her şey ordan yapılıyor diye biliyorum umarım hiçbir sorunları yoktur teknik anlamda

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Jiyu
Umarım hiçbir sorunu olmadan gelir
Mesaj otomatik birleştirildi:

274 modelde arkada kırmızı tuş olması lazım her şey ordan yapılıyor diye biliyorum umarım hiçbir sorunları yoktur teknik anlamda
Kırmızı tuş joystick tuşu oluyor , monitör ayarları yapılıyor. Kendi açma kapama tuşu yok..
Asus ve msı g272qpf e2 de vardı. Monitör kargodan geldikten 1.5 saat sonra açtım biraz nemliydi.
aradan 1.5 saat geçtiği için belki nem azalmıştır :( korkuyorum sonradan sorun çıkar diye..
Ghosting ve ışık sızmasına bakacağım müsait olunca ama çok anlamıyorum işte.. Size nasıl göstereceğim
İnşaAllah en hayırlısı ve güzeli ile kullanırız

KIRKY

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Hakan
Benimki geldi ve panel sağ tarafında resmen çalışmayan ve simsiyah bir ölü pikselle beraber geldi ve sinirlenip 30 dk içinde iade ettim ve böylece MSI defterini kapadım sonsuza kadar :S

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Jiyu
Benimki geldi ve panel sağ tarafında resmen çalışmayan ve simsiyah bir ölü pikselle beraber geldi ve sinirlenip 30 dk içinde iade ettim ve böylece MSI defterini kapadım sonsuza kadar :S
Ölü piksel dediğiniz , ölü piksel testinde renkler çıkıyor ekranda kırmızı , yeşil gibi. Farklı renklerin görünmesi oluyor değil mi ?
Peki ışık sızması var mıydı :( Büyük geçmiş olsun , vardır bunda da bir hayır. Evde monitörünüz vardı değil mi kullanmalık?

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Caner Pektas
Ölü piksel dediğiniz , ölü piksel testinde renkler çıkıyor ekranda kırmızı , yeşil gibi. Farklı renklerin görünmesi oluyor değil mi ?
Peki ışık sızması var mıydı :( Büyük geçmiş olsun , vardır bunda da bir hayır. Evde monitörünüz vardı değil mi kullanmalık?
o renklerin monitöründe hiçbir şekilde başka renk gözükmeden kıpkırmızı ya da masmavi olması lazım renkleri salladım eğer bir nokta da siyah beyaz vs bir renk var ise ölü pikseldir o. Ölü piksel dediğimiz olay o panelde o pikselin çalışmamasıdır

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Jiyu
o renklerin monitöründe hiçbir şekilde başka renk gözükmeden kıpkırmızı ya da masmavi olması lazım renkleri salladım eğer bir nokta da siyah beyaz vs bir renk var ise ölü pikseldir o. Ölü piksel dediğimiz olay o panelde o pikselin çalışmamasıdır
anladım , teşekkürler. İps'de ışık sızması normal diyorlar fakat ips glow ve ışık sızması farkını anlamıyorum ve monitörün nemli gelmesi neyden kaynaklanır acaba ? sorun oluşturur mu ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,868
Üyeler
167,898
Son üye
dogansoftware
Top Bottom