Neler Yeni

Yardım 7700xt ekran kartı değişim yaptım , sonuçlar nasıl ?

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Jiyu
Hocam bazı yükseltmeler ile sistemi 15 ocak tarihinde 44k'ya satın aldım.
Kasım ayında sistem 33.999 tl idi , kasım ayı indirimleri bitince ise 36.999 tl oldu direkt 3k zam geldi.
Yeni yıla girmeden de 38k yaptılar. 44k bütçe biraz fazla maalasef çünkü 4070s sistemler vardı o bütçede.
Ekran kartında cw sorunu olmazsa beğendiniz mi sistemi peki ? performansı nasıl ?
Hayırlı olsun , güle güle kullanın.
5070 çıkış fiyatı için 26-30k diyorlar , ekran kartları peşin taksitle de alınabiliyor.
Dediğim gibi ekran kartı değişim iade yapılırsa ve sıfır gelirse istiyorsanız satın ve 5070 vs bir kart bakın peşin taksitle.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam benim kartta masaüstünde fare imlecini hareket ettirince bile ses geliyordu direkt servise gönderdim şuan gelmesini bekliyorum
işlemciniz 7600 mü peki ? gg-12 de 7600 olması lazım.
Çünkü evde ekran kartınız yoksa pc yi kullanamazsınız , igpu hayat kurtarıyor..

Shiroo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Ozan
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım, Donanım.
Selamun aleykum , hayırlı günler arkadaşlar.
Pc Hocası GG-13 sistemini kullanıyorum. Ryzen 5 7600 işlemci ve 7700xt ekran kartı ile. FSP CMT138 kasa ve 750w psu var.
Asus Dual 7700xt ekran kartımda CW sorunu olduğun için değişim istedim. Jelatinli sıfır kutu gönderdiler , seri numarası farklı diye söylediler.
Rica ettim , fullmark testlerinin yanında oyun testleri de yapar mısınız diye yaptık dediler fakat yine coil whine oluyor.
Not bırakmışlar bir de : coil whine standart düzeydedir diye... Yani asus gibi büyük bir firmanın ayıplı ürününü satıp nasıl standart diyebilirsiniz :(
Sizce test sonuçları nasıl ? Hangi testi yapabilirim ? 7600 işlemci ile görüntü alıyordum , acaba değişen kartı hiç kullanmayıp satsam başka kart mı alsaydım :(
Son olarak , daha önceki ekran kartı ve sistemin test sonuçları da bunlar. Rica etsem karşılaştırır mısınız ? Şu an ki ekran kartım güzel mi ?

Linkteki olan eski ekran kartı , şimdi attıklarım ise yeni ekran kartı sonuçları
yeni çıkan çoğu kartta var ama Asus Dual serisinde çok daha fazla coil whine görülüyor iade etseniz de hep standart düzeyde gönderirler maalesef üreticiler bunun bir çözümünü bulmadığı sürece bu şekilde devam edecek.

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Jiyu
yeni çıkan çoğu kartta var ama Asus Dual serisinde çok daha fazla coil whine görülüyor iade etseniz de hep standart düzeyde gönderirler maalesef üreticiler bunun bir çözümünü bulmadığı sürece bu şekilde devam edecek.
not bırakmışlar bir de standart düzeydedir diye , büyük firmaların bir yerleri kalkıyor. Müşterileri adam yerine koymuyorlar...

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: ReQo

ReQo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
just ReQo
Kasım ayında sistem 33.999 tl idi , kasım ayı indirimleri bitince ise 36.999 tl oldu direkt 3k zam geldi.
Yeni yıla girmeden de 38k yaptılar. 44k bütçe biraz fazla maalasef çünkü 4070s sistemler vardı o bütçede.
Ekran kartında cw sorunu olmazsa beğendiniz mi sistemi peki ? performansı nasıl ?
5070 çıkış fiyatı için 26-30k diyorlar , ekran kartları peşin taksitle de alınabiliyor.
Dediğim gibi ekran kartı değişim iade yapılırsa ve sıfır gelirse istiyorsanız satın ve 5070 vs bir kart bakın peşin taksitle.

Hocam 32GB RAM ve DRAM Özelliği bulunan bir SSD seçerek sistemi satın almıştım. Coil Whine dışında sistemden gayet memnunum. Ayrıca 5070=4090 diye saçma bir algı olduğu için fiyatların daha yüksek olmasını bekliyorum ben.

Evet hocam işlemci 7600 :D Bir tane HDMI kablosu aldım ve sistemi şuan kullanıyorum :D Düşük grafiklerde de olsa bir süre idare edeceğim

• Beğen

m54b30

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
aykan belin
Güncel sayılan bi ekran kartı için ne kadar fazla sorunlar.. 3 fanlı modellerde de bu sorun var mı çift fan olduğu için bobin kısmı fazla ısınıyor olabilir mi? sistemin sessiz çalışmasına bende takıntılıyım arkadaşı anlıyorum umarım bi sekilde çözülür. gigabyte 4070 super eagle kullanıyorum böyle bir sorunla karşılaşmadım

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Jiyu
Hocam 32GB RAM ve DRAM Özelliği bulunan bir SSD seçerek sistemi satın almıştım. Coil Whine dışında sistemden gayet memnunum. Ayrıca 5070=4090 diye saçma bir algı olduğu için fiyatların daha yüksek olmasını bekliyorum ben.

Evet hocam işlemci 7600 :D Bir tane HDMI kablosu aldım ve sistemi şuan kullanıyorum :D Düşük grafiklerde de olsa bir süre idare edeceğim
ben zaten yüksek oyun oynamıyordum , 10 yıldır 30 fps lol oynuyorum.
Ekran kartı yokken 100-140 fps veriyor valorantta , yani çok önemli değilmiş sanırım ekran kartı ama en pahalısı da o :D
4060 da yetermiş bana , ben zaten sistemin diğer bileşenleri de iyi olsun istedim. Anakart , soğutucu ,ram ssd vs.
RDR2 aldım , hayatımda ilk defa paralı oyun aldım :D türkçesi yok ama olsun
7600 ile valo oynarsın

ReQo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
just ReQo
ben zaten yüksek oyun oynamıyordum , 10 yıldır 30 fps lol oynuyorum.
Ekran kartı yokken 100-140 fps veriyor valorantta , yani çok önemli değilmiş sanırım ekran kartı ama en pahalısı da o :D
4060 da yetermiş bana , ben zaten sistemin diğer bileşenleri de iyi olsun istedim. Anakart , soğutucu ,ram ssd vs.
RDR2 aldım , hayatımda ilk defa paralı oyun aldım :D türkçesi yok ama olsun
7600 ile valo oynarsın
Valo'da 90 FPS alıyorum ortalama.
Valla hocam ben Half-Life'da Speedrun yapıyorum 250FPS lazım onun için ve sağ olsun işlemci 250 veriyor :D

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Jiyu
Güncel sayılan bi ekran kartı için ne kadar fazla sorunlar.. 3 fanlı modellerde de bu sorun var mı çift fan olduğu için bobin kısmı fazla ısınıyor olabilir mi? sistemin sessiz çalışmasına bende takıntılıyım arkadaşı anlıyorum umarım bi sekilde çözülür. gigabyte 4070 super eagle kullanıyorum böyle bir sorunla karşılaşmadım
Asus dual çift fanlı 7700xt , coil whine kalitesiz üretilen bobinlerden çıkan sesmiş. Asus dual kronik sorunlu onu çözdüm.
Daha önce hiç masaüstü bilgisayar kullanmayıp hem işlemci hem ekran kartı amd seçmem doğru olmadı sanırım :(
Bir dahakine alırsam nvidia 5070 alırım artık belki 6070... Hayırlısı

Valo'da 90 FPS alıyorum ortalama.
Valla hocam ben Half-Life'da Speedrun yapıyorum 250FPS lazım onun için ve sağ olsun işlemci 250 veriyor :D
Ne güzel işte , bendeki sorun şu ben valoyu 600-700 fps oynamak istiyorum fps'im çok olsun istiyom heves ediyom.
YIllardır 30 fps lol oynadım , ama fps sabitlemediğimde cızırtı şiddeti çok kötü.
Yani tam performansta kullanılamayacak kadar kötü bir kart :(

ReQo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
just ReQo
Asus dual çift fanlı 7700xt , coil whine kalitesiz üretilen bobinlerden çıkan sesmiş. Asus dual kronik sorunlu onu çözdüm.
Daha önce hiç masaüstü bilgisayar kullanmayıp hem işlemci hem ekran kartı amd seçmem doğru olmadı sanırım :(
Bir dahakine alırsam nvidia 5070 alırım artık belki 6070... Hayırlısı

Ne güzel işte , bendeki sorun şu ben valoyu 600-700 fps oynamak istiyorum fps'im çok olsun istiyom heves ediyom.
YIllardır 30 fps lol oynadım , ama fps sabitlemediğimde cızırtı şiddeti çok kötü.
Yani tam performansta kullanılamayacak kadar kötü bir kart :(
Maalesef öyle :(

• Üzgün
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,724
Üyeler
167,189
Son üye