Neler Yeni

🔥İndirim PC Hocası Medal X1 İ3 10100F-1660 Ti Sistem 6.666 TL !

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
1660 Ti ile 2060 birbirine çok yakın kartlar, 2060’ın bi DLSS avantajı var. Çoğu oyun ekran kartına göre FPS vermeye daha yatkın, işlemci odaklı olan bir kaç oyun var sadece valorant bf5 gibi gibi diğer çoğu oyunda GPU kullanımı hep %99 oluyor zaten ve işlemcinin aman aman bir önemi kalmıyor. 1660 Ti ve 2060’ın ne kadar yakın olduğunu düşünürsek bence 1200 lira az verip 1660 Ti lı sistemi almak daha f/p olabilir. hangisnin F/P olup olmaması kişiden kişiye değişir bana sorarsanız mesela sadece oyun oynayacak birisi 1660 Ti’lı sistemi almalı, ama alacak kişiye 4 çekirdek yetmiyordur 6 çekirdek lazımdır sizin yaptığınız Ryzen 5 3600 sistem daha F/P gelir. Benim sistemim daha F/P aksini söyleyen matematik öğrenmelidir gibi şeyler söylemeye gerek yok bence.
1- GTX 1660 Ti ile RTX 2060 birbirlerine yakın kartlar değildir saf performansta ortalama %15 performans farkı vardır. DLSS ve RT özelliğine hiç girmiyorum. GTX 1660 Ti/S ile RTX 2060'ı birbirleri ile asla kıyaslanamaz hele ki performans benzerliği hakkında konuşulamaz.
2- Burada iki sistem performansı karşılaştırılmıyor. GTX 1660 Ti sistem GTX 1660 Ti ile karşılaştırılır konuyu değiştirme konuda kal.
3- İşlemcinin ekran kartını beslemesi genel bir tabir olup işlemcinin de direkt oyunda görevleri bulunur, işlemcinin gücünü çekirdek değil birinci temelde mimari belirler 4 çekirdeğin yetmediği yerde illa 6 çekirdeğe geçmek çözüm olmayabileceği gibi tam çözüm için güncel 4 çekirdekli işlemci çözüm bile olabilir bunlar işlemci oyun dengesi hakkında bazı noktalar uzun uzun anlatırım da konumuz bu değil hele ki 10100F + GTX 1660 Ti dengesi hiç değil.
4- F/P kişiden kişiye göre değişmez eğer öyle olursa herkes "bana" göre dünyanın en F/P sistemi bu desin ve karşısındaki insanlarda bunu görüp sussun :) Lakin ben insanlara doğru olanı göstermekle mükellefim.
5- Konu F/P olduğunda yani fiyatına göre en iyi performans olduğunda burada bu cümlenin karşılığı aranır senin kişisel istek ve zevklerin değil kafana görede bu F/P şu F/P değil diyemezsin.

Bir kere senin burada yaptığın hata benim sistemimi oyuna dahil etmen çıkıp GTX 1660 Ti sistemlerde en iyisi olmuş diyebilirsin ama bununla yetinmeyip benim RTX 2060'lı sistemimi oyuna sokan sensin :) eğer RTX 2060 sistemimi oyuna sokacaksan Fiyatı ve buna karşılık Performansı ile çok çok önde

Son düzenleme:

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Şunu da son olarak eklemek isterim; bazı arkadaşlardan GTX 1660 Ti/S modellerinin Ray Tracing ve DLSS özelliği olmayan RTX 2060 gibi değerlendirmeler yapıyor bu tamamen bir saçmalıktır Örnek; RDR2'de bile saf performansta GTX 1660 Ti vs RTX 2060 karşılaştırmasında performans farkı %18'tir haa bu sizi kesmedi mi RTX 2060'da kaliteden ödün vermeden DLSS ayarını açıp Kalite moduna çektiğiniz zaman performans farkı %40'a kadar çıkmakta. Kaldı ki bu türlü testleri zaten ben yıllardır yapıyorum sorada bilirsiniz.

gtx 1660 ti.jpg

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,370
Üyeler
165,177
Son üye
irfant76