Neler Yeni

🔥İndirim PC Hocası Medal X1 İ3 10100F-1660 Ti Sistem 6.666 TL !

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan
Hayır değil! ayriyetten her zaman yeni gelenin daha F/P olması beklenir kimsenin bir şey kastığı da yok aksine sen kasıyorsun. Bu sistemden 1233TL daha pahalıya yani 7899 TL'ye sunduğumuz Ryzen 5 3600 + RTX 2060 sistem için daha hayır o değil bu daha F/P dersen ben sana matematik öğren derim.
Hocam öncelikle ben sizin kötü sistem yaptığınızı düşünmüyorum ayrıca her sistem en iyi F/p sistem olacak diye bir şey yok elbette bu dediğiniz sistem bu sistemden daha kötü ve ya daha az F/p değil ama bu sistemin de iyi olduğunu söylememiz lazım.
Ayrıca ben sizi uzun zamandır takip ediyorum donanım konusunda bildiğim her şeyi sizden öğrendim ve zaten bu ülke de ki en iyi sistemleri sizin yaptığınızı herkes biliyor bu konuda herkes hem fikir.

VorleN

80+ Silver
Geçtiğimiz günlerde 6.5-7K bütçelere 1650S öneren arkadaşlar görüyordum. PC Hocası 1650S sistem fiyatına 1660 Ti OC ekran kartı bulunan bir sistem oluşturmuş.
Sistemde kötü parça göremedim bayadır F/P bekleyen arkadaşlar almak isteyenlere hayırlı ve uğurlu olsun.
Piyasa düzeliyor gibi 1K daha düştü mü tamamdır.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Hocam öncelikle ben sizin kötü sistem yaptığınızı düşünmüyorum ayrıca her sistem en iyi F/p sistem olacak diye bir şey yok elbette bu dediğiniz sistem bu sistemden daha kötü ve ya daha az F/p değil ama bu sistemin de iyi olduğunu söylememiz lazım.
Ayrıca ben sizi uzun zamandır takip ediyorum donanım konusunda bildiğim her şeyi sizden öğrendim ve zaten bu ülke de ki en iyi sistemleri sizin yaptığınızı herkes biliyor bu konuda herkes hem fikir.
Bak ben böyle cümleleri sevmiyorum ne dediysen lafının arkasında dur, sen aksine bizi gömdün, haklıysan gömebilirsin sesimi çıkartmam. Ben bu sisteme kötü dedim mi? hayır hatta dedim ki stok sorunları devam ediyor alan alsın diye belirttim ama 2666MHz olayından ötürü bana hitap etmiyor dedim ki beni az çok bilen bu yorumu yapacağımı tahmin eder.

Sonra ne oldu yok "işte DA sistemlerinden daha F/P oldu falan yorumları yaptınız?" şimdi konunun bununla ne alakası var? hadi onu geçtim ilkokul matematiği ile zaten böyle bir şey olmadığı ortada, biri diyor 3060 Ti F/P evet ama diğeri değil, diğeri değil dediği sistemde 1233TL fazlaya Ryzen 5 3600+RTX 2060 verdik bırak değili kıyaslanamayacak kadar F/P.

Ha bu sistem alınır mı? ee abicim piyasa belli alınır ama bana hitap etmiyor eğer hitap ediyor dersem o zaman siz güncel de 2666MHz 'li sistem yapmış olmam lazım gibi gibi paranızı yetiyorsa stoklara yetişin tek diyeceğim bu.

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan
Bak ben böyle cümleleri sevmiyorum ne dediysen lafının arkasında dur, sen aksine bizi gömdün, haklıysan gömebilirsin sesimi çıkartmam. Ben bu sisteme kötü dedim mi? hayır hatta dedim ki stok sorunları devam ediyor alan alsın diye belirttim ama 2666MHz olayından ötürü bana hitap etmiyor dedim ki beni az çok bilen bu yorumu yapacağımı tahmin eder.

Sonra ne oldu yok "işte DA sistemlerinden daha F/P oldu falan yorumları yaptınız?" şimdi konunun bununla ne alakası var? hadi onu geçtim ilkokul matematiği ile zaten böyle bir şey olmadığı ortada, biri diyor 3060 Ti F/P evet ama diğeri değil, diğeri değil dediği sistemde 1233TL fazlaya Ryzen 5 3600+RTX 2060 verdik bırak değili kıyaslanamayacak kadar F/P.

Ha bu sistem alınır mı? ee abicim piyasa belli alınır ama bana hitap etmiyor eğer hitap ediyor dersem o zaman siz güncel de 2666MHz 'li sistem yapmış olmam lazım gibi gibi paranızı yetiyorsa stoklara yetişin tek diyeceğim bu.
Tamam hocam ben galiba yanlış bir laf söyledim ve sizi istemeden de olsa sinirlendirdim çok saygı duyduğum bir kişisiniz ayrıca ben buraya kimsenin kalbini kırmaya gelmedim kalbiniz kırıldıysa da özür dilerim bu konuyu da burada kapatmayı rica ediyorum.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Tamam hocam ben galiba yanlış bir laf söyledim ve sizi istemeden de olsa sinirlendirdim çok saygı duyduğum bir kişisiniz ayrıca ben buraya kimsenin kalbini kırmaya gelmedim kalbiniz kırıldıysa da özür dilerim bu konuyu da burada kapatmayı rica ediyorum.
Estağfirullah kardeşim problem yok

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

Abdullah hocam anladığım kadarıyla rahatsız olduğunuz nokta sistemin 2666 MHz da kilitli olması.
Bildiğim kadarıyla ram frekansı İntel de AMD kadar etki etmiyor.
İntel (frekans kiliti olmayan) vs AMD sistemlerde aynı ramlerde aynı frekanslar ile ne kadar fark oluşuyor bunu gözlemleyebileceğimiz bir video çekebilir misiniz ?

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan
Abdullah hocam anladığım kadarıyla rahatsız olduğunuz nokta sistemin 2666 MHz da kilitli olması.
İntel (frekans kiliti olmayan) vs AMD sistemlerde aynı ramlerde aynı frekanslar ile ne kadar fark oluşuyor bunu gözlemleyebileceğimiz bir video çekebilir misiniz ?
Evet böyle bir videonun gelmesi çok iyi olur bence akıllarda ki tüm soru işaretleri de gitmiş olur o zaman.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Bu bir şehir efsanesi aynı AMD'de olduğu gibi Intel içinde ram frekansı direkt olarak oyun performansını etkilemektedir. Kanalımda bunun hakkında Intel işlemci ile yatığım test bulunmaktadır.

ram farkı.jpg

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan

Akiran

80+ Silver
Sistemin stoğu henüz bitmemiş. Minimum CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance LPX Siyah RAM seçildiği takdirde sepete eklenebiliyor.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory

1660 Ti ile 2060 birbirine çok yakın kartlar, 2060’ın bi DLSS avantajı var. Çoğu oyun ekran kartına göre FPS vermeye daha yatkın, işlemci odaklı olan bir kaç oyun var sadece valorant bf5 gibi gibi diğer çoğu oyunda GPU kullanımı hep %99 oluyor zaten ve işlemcinin aman aman bir önemi kalmıyor. 1660 Ti ve 2060’ın ne kadar yakın olduğunu düşünürsek bence 1200 lira az verip 1660 Ti lı sistemi almak daha f/p olabilir. hangisnin F/P olup olmaması kişiden kişiye değişir bana sorarsanız mesela sadece oyun oynayacak birisi 1660 Ti’lı sistemi almalı, ama alacak kişiye 4 çekirdek yetmiyordur 6 çekirdek lazımdır sizin yaptığınız Ryzen 5 3600 sistem daha F/P gelir. Benim sistemim daha F/P aksini söyleyen matematik öğrenmelidir gibi şeyler söylemeye gerek yok bence.

Son düzenleme:
Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom