Neler Yeni

PC ile TV Bağlantısında (HDMI) Yeşil Ekran Yanıp Sönme Sorunu

44ep44

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Ercan Larte
Merhabalar. Kasayı ikinci el olarak yeni satın aldım (Ryzen 5 2600 ve RX 590 Nitro+). Monitörüm olmadığı için televizyona HDMI kablo ile bağladım. Amacım 60 Hz'de konsol gibi oyun keyfi yaşamak. Format attım ve güncel ekran kartı sürücülerini de yükledim. bir kaç saat kullandım, furmark ile test ettim, oyun yükledim hatta oynadım. Buraya kadar bir sorun yoktu. Lakin ne zaman kasa açıkken televizyonu kapattım, yeniden açtığımda yaklaşık 5 saniye aralıklarla ekran tamamen yeşil oluyor, geri geliyor. Bilgisayarı yeniden başlatınca sorun ortadan kayboluyor. Yine kumandadan televizyonu kapatıp bir kaç saniye sonra yeniden açtığımda, aynı sorunu yeniden yaşıyorum. Bunu defalarca denedim, sadece televizyonu kapatıp açtığımda oluyor. Daha iyi anlaşılması için bir video bağlantısı ve bir kaç görsel bırakıyorum.

Sorunun düzelmesi için yaptıklarım (hiçbiri çözüm olmadı):

-HDMI kabloyu değiştirdim, işe yaramadı.
-Ekran kartının diğer HDMI portunda da aynı sorun gerçekleşiyor.
-Ekran çözünürlük ve yineleme hızlarını değiştirdim, sonuç değişmedi.
-Güvenli modda açıp DDU ile sürücüleri kaldırdım ve yeniden başlattım. Burada önemli bir husus var. Hiç bir sürücü yüklü değil iken, yine ekran 1080p çözünürlükte, TV'yi kapatıp açtığımda aynı sorun gerçekleşmedi. Birkaç defa denedim, olmadı aynı sorun. Sonra güncel olmayan daha eski bir AMD sürücüsü yükleyip bilgisayarı yeniden balattım. Tekrar TV'yi kapatıp açtığımda, aynı sorun yeniden oldu.
-Sadece ve sadece, bilgisayar yeniden başlatıldığında sorun düzeliyor ve TV kapatılıp açılmadığı müddetçe hiç bir sorun yok.

Bu sorun donanımsal mı yazılımsal mı nasıl çözebilirim desteğinize ihtiyacım var...

Yesli.jpeg

Normal.jpeg

Top Bottom