Pc kapanınca klavye açık kalıyor

Heineken

80+
Reaksiyon skoru
35
arkadaşlar selamlar, herkesin yeni yılı kutlu olsun.
sorunum başlıkta da yazdığım gibi, pc kapatınca klavye açık kalıyordu, ışıkları vs yanıyordu. daha sonra internette aradım erp ayarını enabled yaptım bu sefer de pc açılsa bile klavye çalışmıyordu. usb kablosunu sök tak yapınca çalışmaya başlıyordu. sonra erp ayarını enabled yaptım ama eski haline dönmedi.
bunu nasıl çözebilirim? ben istiyorum ki pc kapanınca tüm usbler kapansın klavye ışıkları vs yanmasın, ama pc açıldığında da kendiliğinden devreye girip çalışmaya başlasın.

Klavyenin o ayarı açıkken sorun çıkarmaması gerekiyor. Klavye marka ve modeli nedir?

Bütçe varsa yeni bir klavye de alabilirsin. Kaliteli klavyelerin ışıkları bir yerden sonra kapanıyor. Veya kendi klavyenin de böyle bir ayarı olabilir. Uygulaması varsa kurcalayın.

Ayrıca BIOS ayarlarını sıfırlayın ve güncellemesi varsa da yapın.

Çevre birimlerinin kapalı kalmasını istiyorsanız ya ERP ayarını açarak cihaz kapalıyken elektrik vermesini kapatacaksınız. Ya da klavye, fare vb. kullanılmama durumuna göre otomatik ışık kapatan kaliteli ürünler tercih edeceksiniz. Veya hiç olmadı klavyenin ışığını azaltan, kapatan bir ayar varsa her kapatışta ışıkları kapatacaksınız.

Son düzenleme:
Klavyenin o ayarı açıkken sorun çıkarmaması gerekiyor. Klavye marka ve modeli nedir?

Bütçe varsa yeni bir klavye de alabilirsin. Kaliteli klavyelerin ışıkları bir yerden sonra kapanıyor. Veya kendi klavyenin de böyle bir ayarı olabilir. Uygulaması varsa kurcalayın.

Ayrıca BIOS ayarlarını sıfırlayın ve güncellemesi varsa da yapın.

Çevre birimlerinin kapalı kalmasını istiyorsanız ya ERP ayarını açarak cihaz kapalıyken elektrik vermesini kapatacaksınız. Ya da klavye, fare vb. kullanılmama durumuna göre otomatik ışık kapatan kaliteli ürünler tercih edeceksiniz. Veya hiç olmadı klavyenin ışığını azaltan, kapatan bir ayar varsa her kapatışta ışıkları kapatacaksınız.
apex 7 klavye

Engine uygulamasını kurcalayın. Sleep, AFK veya uyku tarzı bir ayar varsa süre ayarlayıp açın. Atıyorum önce en düşük süreyi seçin ve klavyeye dokunmadan inceleyin. Eğer ışıklar kapanıyorsa onu kendinize göre ayarlayın.

Ayrıca Steelseries tuşu ile ışık kapatma tuşları var. Dediğim gibi bilgisayar kapanınca ışığını da tamamen kısabilirsiniz.

Geri