Neler Yeni

Pc mi yükseltmek istiyorum ama kararsızım.

PDDucky

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Poyraz
Merhaba 5 yıl önce korona vakti ders için pc toplamıştım sonrası mining yaptım rtx 3080 ti ekran kartı almıştım bitince kendi zevkime kullanmaya başladım şimdi sorun şu işlemci baya yetersiz droplar aşırı olmaya başladı bu sorun ram den dolayı diye düşünüyorum pc özellikleri şu şekilde ;
İşlemci ryzen 5 1600 Af
Ekran Kartı Rtx 3080 ti
Ram tek modül kingston hyper 8 GB 3200 mhz
Alakart asus b450m ddr4
Psu 750 w marka hatırlamıyorum
Monitör 1080p Acer 1 ms 165 hz
Şimdi sorularım şunlar ;
Ekran kartı uzun süre yükseltme yapmam gibi fazlasıyla yeterli şuanlık ddr5 alakart alıp işlemci am5 yapmak mantıklı mı yoksa yeterli seviyede bu karta göre am4 işlemci almak mı lazım?

Psu yeterli seviyede kalır diye düşünüyorum değişmesi gerekli midir?

Normalde 16 GB ramle hiç Drop yemeden rahat takılıyordum 8 8 di 2 si Kingston du ama farklılardı ama sıkıntı yoktu elinizden öper oğlum az oynadı aç kapa yaptı brbek olduğu için şimdi tek modül çalıştırabiliyorum ona eve geçince bakıcam anakartra mı sorun ramde mi bilmiyorum uygulama ile bakabilir miyiz.

Teşekkürler
İslemciyi degistir ve rami 16 yap bence 3080 iyi ama islemci eski kalmis

kendong33

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet
Hayırlı olsun hocam psuyu dert etme yetecektir her türlü.
Merhaba hocam ürünler geldi taktım iki sıkıntı var gibi birincisi boşta 50 derece mx-4 macun aldım 2. Olarak fanını ters mi taktım emin olamadım elimi tuttuğumda terse have geliyor gibi 3. Olarak 16 GB ram var demiştim birisi 3200 mhz de diğeri 2400 de kaldı yükselmiyor tak çıkar tak çıkar yapa yapa çalıştırdım gördü rami sistem ama mhz çıkmıyor bi bakar mısınız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buda mhz

Ekler

• 20250207_200608.jpg
    20250207_200608.jpg
    1.9 MB · Hit: 2
  • 20250207_200351-min.jpg
    20250207_200351-min.jpg
    1.4 MB · Hit: 5

Nezha

80+ Bronze
Merhaba hocam ürünler geldi taktım iki sıkıntı var gibi birincisi boşta 50 derece mx-4 macun aldım 2. Olarak fanını ters mi taktım emin olamadım elimi tuttuğumda terse have geliyor gibi 3. Olarak 16 GB ram var demiştim birisi 3200 mhz de diğeri 2400 de kaldı yükselmiyor tak çıkar tak çıkar yapa yapa çalıştırdım gördü rami sistem ama mhz çıkmıyor bi bakar mısınız.

Buda mhz
Hayırlı olsun hocam terse geliyor derken egzoz fanına doğru vermesi lazım havayı. Onun yerine içeri mi veriyor?
Ramler önceki ramler değil mi çünkü 2x16 yapalım demiştim 2x8 görünüyor burada.
Yeni işlemciden önce biosu güncellediniz değil mi?

Bios versiyon 4002 görünüyor ama güncel versiyon 4622. Önce bios güncelleyin hocam diğerlerini yaparız.

Son düzenleme:

kendong33

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet
Hayırlı olsun hocam terse geliyor derken egzoz fanına doğru vermesi lazım havayı. Onun yerine içeri mi veriyor?
Ramler önceki ramler değil mi çünkü 2x16 yapalım demiştim 2x8 görünüyor burada.
Yeni işlemciden önce biosu güncellediniz değil mi?

Bios versiyon 4002 görünüyor ama güncel versiyon 4622. Önce bios güncelleyin hocam diğerlerini yaparız.
hocam biraz test yaptım oyunlarda metro nun son çıkan oynunda 60 derece üzeri çıkmadı işlemci ekran kartı max 80 di
pubg sanırım ramlerde sıkıntı oldupu için oyuna giremedim hata veriyor sonra atıyor
egzos fanı 60 derece üstüne çıkmadığı için sanırım doğru
ilk 8 gb ram vardı hocam kendime ait kingston fury diye geçiyor sonra bir tane daha aldım ya yanlış marka ya sahte ürün hyperx fury diye geçiyor ve mhz yükseltemiyorum
bios güncellemedim şimdi güncelliyorum.

Nezha

80+ Bronze
hocam biraz test yaptım oyunlarda metro nun son çıkan oynunda 60 derece üzeri çıkmadı işlemci ekran kartı max 80 di
pubg sanırım ramlerde sıkıntı oldupu için oyuna giremedim hata veriyor sonra atıyor
egzos fanı 60 derece üstüne çıkmadığı için sanırım doğru
ilk 8 gb ram vardı hocam kendime ait kingston fury diye geçiyor sonra bir tane daha aldım ya yanlış marka ya sahte ürün hyperx fury diye geçiyor ve mhz yükseltemiyorum
bios güncellemedim şimdi güncelliyorum.
Hocam 2. Ramde expo desteği olmayabilir. Sahte olup olmadığını tam olarak bilemiyorum. 60 derece o işlemci ile mx4 ve tek kule fanla çok iyi. Sonuçta 105w tdp bir işlemci 5600 modeli gibi 65w tdp değil. İleride çift kule çift fan +2000rpm bi soğutucu+ mx6 veya benzeri güzel bir macun alırsan düşer daha da. Ben daha çok ısınır diye düşünmüştüm, düşündüğümden iyi çıkmış fan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,053,670
Üyeler
167,352
Son üye
Swastika