Bilgisayar Montajında Kablolama Yardımı Gerekli

JeyliBon

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
483
Arkadaşlar şuan ssd,işlemci,anakart,ram montajını yaptım soğutucuyu da takmıştım ama geri çıkardım kablolamada zorluk oluyor diye şimdi kablolama yapmaya çalışıyorum.
Şimdiye kadar CPU güç girişi
24Pin anakart güç girişi
HD Audio girişi
Kasadaki USB 3.2 falan girişlerini
Şu Power Sw,reset tuşları falan onları da taktım
Ancak videolardaki usb güç girişi psu da bulamadım ve kasa fanları hangi kablo nereye takılacak falan filan anlamadım bulamadım
Gerekirse telefonumu vereyim iletişime geçin lütfen biriniz sabahtan beri şunla uğraşıyorum

Ekler

• IMG_0132.webp
    IMG_0132.webp
    1.2 MB · Hit: 36
  • IMG_0131.webp
    IMG_0131.webp
    1.7 MB · Hit: 35
  • IMG_0130.webp
    IMG_0130.webp
    1.8 MB · Hit: 35
Arkadaşlar şuan ssd,işlemci,anakart,ram montajını yaptım soğutucuyu da takmıştım ama geri çıkardım kablolamada zorluk oluyor diye şimdi kablolama yapmaya çalışıyorum.
24Pin anakart güç girişi
HD Audio girişi
Ancak videolardaki usb güç girişi psu da bulamadım ve kasa fanları hangi kablo nereye takılacak falan filan anlamadım bulamadım
Gerekirse telefonumu vereyim iletişime geçin lütfen biriniz sabahtan beri şunla uğraşıyorum
bu video işinize yarayabilir

24Pin anakart güç girişi
HD Audio girişi
1. resimdekiler molex ve sata: bunlar molex donusturucu ile fan vs ara kablo ile donusturursun.
sata: hdd ve sata ssdye guç vermek için (sistemde varsa, yoksa boş durur) takarsın

Fanları takacak birden fazla slot olur zaten kart üzerinde, PSU üzerine her şeyi takmak için kablo aramaya gerek yok.
PSU'dan anakart üzerine zaten güç girişleri yapıldıktan sonra, kabloların kalanları anakart üzerine takılır direkt.
Bazı kablolar da hiç takılmaz.

Adsız.webp

1. resimdekiler molex ve sata: bunlar molex donusturucu ile fan vs ara kablo ile donusturursun.
sata: hdd ve sata ssdye guç vermek için (sistemde varsa, yoksa boş durur) takarsın

Fanları takacak birden fazla slot olur zaten kart üzerinde, PSU üzerine her şeyi takmak için kablo aramaya gerek yok.
PSU'dan anakart üzerine zaten güç girişleri yapıldıktan sonra, kabloların kalanları anakart üzerine takılır direkt.
Bazı kablolar da hiç takılmaz.

Alıntıyı görüntüle
Hocam bu kablolamadan anlıyorsanız sizle iletişime geçebilir miyim

24Pin anakart güç girişi
HD Audio girişi
PSUdan çıkan her kabloyu bir sokete takmak zorunda değilsiniz hocam. M.2 ssd depolamaya sahip bir sistemde sata kabloları kullanılmaz mesela.

Hocam bu kablolamadan anlıyorsanız sizle iletişime geçebilir miyim
Arkadas gerekeni soylemiş zaten,
M.2 de onlar bosta kalır.
Diğer baglantıları yaptıysan sorun yok.
Cpu 4+4 veya 8 pin (üst sol köşe)
24 pin güç
19 pin sata 3
Kasanda usb 2 varsa hdaudio yanında olur 9 pin
Hdaudio
Cpu sogutucu fan
Kasa reset, power baglantıları
Ekran kartı pce, ekartına gore 8 veya 6+2