Neler Yeni

Çözüldü✓ PC Montajına YARDIM, Ekran gelmeme sorunu

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ekran kartı bağlantısı doğru mu 8 pin li kablo var bide birleşik 8+8 pin li kablo var PSU ya toplam 16 pin takacam sıkıntı olur mu yoksa 3 üde ayrı ayrı 8 pin olup PSU yada mı 24 pin takılacak?
Bir tane 8 pinlik pci-e kablo, 2x8 tane veriyor. Yani psu'ya 2 tane takarsan elinde 4x8 pin kablo olur ekran kartı için.
1666369460032.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir kaç hafta önce kırdım orayı. Meydeki pinleri düzelttim sadece yuvanın kenarı kırık kaldı 😂
Benim acemiliğime gelmişti ters takmaya çalışmıştım en alttaki pin kopmuştu. 😂

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,099
İsim
Mehmet Yılmaz
Bir tane 8 pinlik pci-e kablo, 2x8 tane veriyor. Yani psu'ya 2 tane takarsan elinde 4x8 pin kablo olur ekran kartı için.
Alıntıyı görüntüle

Benim acemiliğime gelmişti ters takmaya çalışmıştım en alttaki pin kopmuştu. 😂
Monitör olmadan PC yi çalıştırabilir miyim şuanda yeni monitör kargoda eskisi VGA giriş uyumlu değil

Son düzenleme:

Sidar...

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Sidar Özel
Aynen öyle yavaş yavaş topluyorum birazdan işe gidecem sadece PSU kablo montajı kaldı en çok kafamın çorba olacağı kısım :D
Çok basit hocam rahat olun ubs 3.1 kablosuna dikkat edin takarken diğer bütün kabloları rahat bir şekilde takabilirsiniz tırsıyorsaniz YouTube KL GAMERS yazın orda adam sesiz bir şekilde gösteriyor

Anladım hangisi iyi i

Monitör olmadan PC yi çalıştırabilir miyim şuanda yeni monitör kargoda eskisi VGA giriş uyumlu değil
Çalışır ama görüntü gelmez en iyisi monitör gelsin oyle

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,099
İsim
Mehmet Yılmaz
Çok basit hocam rahat olun ubs 3.1 kablosuna dikkat edin takarken diğer bütün kabloları rahat bir şekilde takabilirsiniz tırsıyorsaniz YouTube KL GAMERS yazın orda adam sesiz bir şekilde gösteriyor
Valla o kablo hangisi bilmiyorum ama bütün kabloları sorunsuz bir şekilde taktım boşta soğutucunun kablosu hariç kablo kalmadı ekran kartını da taktım şimdi monitörün gelmesini bekliyorum bugün dağıtıma çıkar ama işe gidesiye kadar yetişir mi bilmem kurulum geceye kalacak gibi oda çalışırsa tabi

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Anladım hangisi iyi i

Hangisi iyi derken? Anlamadım hocam soruyu.
Evde hdmi girişi olan bir tv varsa monitör olmasada görüntü alırsınız. VGA dönüştürücü ile uğraşmayın.

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,099
İsim
Mehmet Yılmaz
Hangisi iyi derken? Anlamadım hocam soruyu.
Evde hdmi girişi olan bir tv varsa monitör olmasada görüntü alırsınız. VGA dönüştürücü ile uğraşmayın.
Önceden kalma o yazı silecektim görmemişim monitör bugün dağıtıma çıkar geceye kaldı deneme işi

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Önceden kalma o yazı silecektim görmemişim monitör bugün dağıtıma çıkar geceye kaldı deneme işi
Televizyon varsa da yapabilirsin. Bu arada aynı Ramin siyahindan aldım geçen gün, dün elime ulaştı. Kaç MHz kaç Cl senin ki?
Bir de sistem parçaları nelerdi?

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,099
İsim
Mehmet Yılmaz
Televizyon varsa da yapabilirsin. Bu arada aynı Ramin siyahindan aldım geçen gün, dün elime ulaştı. Kaç MHz kaç Cl senin ki?
TV duvara monteli kasa da hayvan gibi oraya kadar götürmem.

ASUS GeForce ROG-STRIX-RTX3080-O12G-EVA OC 12GB GDDR6X 384Bit Nvidia Ekran Kartı

GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z5 SILVER DDR5 6400MHz CL32 1.4V RGB Dual Kit Ram​

Intel Core i5 13600KF​

WD_BLACK SN850, 1TB, NVMe SSD, Soğutucusuz​

XPG CORE REACTOR 750W 750G-BKCEU POWER SUPPLY​

HAF 700 EVO DESKTOP FULL TOWER CASE​

Team Group CX1 SSD (240 GB)​

Samsung 870 QVO SSD (1 TB)​

NZXT Kraken Z73 RL-KRZ73-01 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu​

Asus ROG Strix Z690-A Gaming WiFi LGA 1700​

MSI Optix MPG321UR-QD​

1 Yılda topladım hepsini acele etmedim zamana yaydım her parçayı indirimle aldım şimdi toplamaya kalksan baya bi tutar bu parçaların aynısı yada topladığım fiyata bu seviyede bir hazır sistem yok

Son düzenleme:

Sidar...

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Sidar Özel
Valla o kablo hangisi bilmiyorum ama bütün kabloları sorunsuz bir şekilde taktım boşta soğutucunun kablosu hariç kablo kalmadı ekran kartını da taktım şimdi monitörün gelmesini bekliyorum bugün dağıtıma çıkar ama işe gidesiye kadar yetişir mi bilmem kurulum geceye kalacak gibi oda çalışırsa tabi
Geceleyin hal edin hocam bios güncelleyin ilk sonra ramleri frekansları yükseltin sonrada windows u kurarsiniz

Top Bottom