Neler Yeni

Çözüldü✓ PC Montajına YARDIM, Ekran gelmeme sorunu

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,099
İsim
Mehmet Yılmaz
Monitör geldi arkadaşlar birazdan işe gideceğim işten geldikten sonra deneyeceğim şimdi PC yi açtıktan sonra BIOS gelirse sorunsuz bir şekilde kurmuş mu oluyorum? Birde arkadaşlar yanlış kablo takımında veya iyi oturtmadığım bir kablo varsa ne gibi sorunlar olur? Hepsini düzgünce oturtmaya çalıştım bazılarının oturup oturmadığı anlaşılmıyor

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
TV duvara monteli kasa da hayvan gibi oraya kadar götürmem.

ASUS GeForce ROG-STRIX-RTX3080-O12G-EVA OC 12GB GDDR6X 384Bit Nvidia Ekran Kartı

GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z5 SILVER DDR5 6400MHz CL32 1.4V RGB Dual Kit Ram​

Intel Core i5 13600KF​

WD_BLACK SN850, 1TB, NVMe SSD, Soğutucusuz​

XPG CORE REACTOR 750W 750G-BKCEU POWER SUPPLY​

HAF 700 EVO DESKTOP FULL TOWER CASE​

Team Group CX1 SSD (240 GB)​

Samsung 870 QVO SSD (1 TB)​

NZXT Kraken Z73 RL-KRZ73-01 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu​

Asus ROG Strix Z690-A Gaming WiFi LGA 1700​

MSI Optix MPG321UR-QD​

Mesaj otomatik birleştirildi:

1 Yılda topladım hepsini acele etmedim zamana yaydım her parçayı indirimle aldım şimdi toplamaya kalksan baya bi tutar bu parçaların aynısı yada topladığım fiyata bu seviyede bir hazır sistem yok
Çok güzel bi sistem olmuşta bazı parçalar aşırı abartı olurken bazıları düşük kalmış.
Monitörü bayağı abartmışsın bence.
Ram'e gelirsek 5600/cl36 olanı ile seninkinin çipi aynı, hız aşırtma yapıp daha yukarı fiyatlara satıyorlar. Sen evde yapardın ve paran cebinde kalırdı.
Haf700 Evo 9-10K'lik kasa. Ona o parayı verenin en azından 13700K alması gerekirdi. Hatta 13900K 😀
3080 de düşük olmuş biraz, 4080 güzel giderdi bu sisteme.

Ama bütün bunlara rağmen sistem çok iyi. Zamana yayarak aldığın için düşündüğüm kadar para gitmemiştir. 3080'i görünce üzüldüm. 🙂

Monitör geldi arkadaşlar birazdan işe gideceğim işten geldikten sonra deneyeceğim şimdi PC yi açtıktan sonra BIOS gelirse sorunsuz bir şekilde kurmuş mu oluyorum? Birde arkadaşlar yanlış kablo takımında veya iyi oturtmadığım bir kablo varsa ne gibi sorunlar olur? Hepsini düzgünce oturtmaya çalıştım bazılarının oturup oturmadığı anlaşılmıyor
DP kablosunu gidipte anakarta bağlarsan görüntü alamazsın. Ekran kartına bağlaman lazım. Intel 13. Nesil işlemcin olduğu ve anakartının Z690 olduğu için yine görüntü alamazsın, fabrikasyon olarak güncelleyip göndermediyseler.

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,099
İsim
Mehmet Yılmaz
Çok güzel bi sistem olmuşta bazı parçalar aşırı abartı olurken bazıları düşük kalmış.
Ram'e gelirsek 5600/cl36 olanı ile seninkinin çipi aynı, hız aşırtma yapıp daha yukarı fiyatlara satıyorlar. Sen evde yapardın ve paran cebinde kalırdı.
Haf700 Evo 9-10K'lik kasa. Ona o parayı verenin en azından 13700K alması gerekirdi. Hatta 13900K 😀

Ama bütün bunlara rağmen sistem çok iyi. Zamana yayarak aldığın için düşündüğüm kadar para gitmemiştir. 3080'i görünce üzüldüm. 🙂

DP kablosunu gidipte anakarta bağlarsan görüntü alamazsın. Ekran kartına bağlaman lazım. Intel 13. Nesil işlemcin olduğu ve anakartının Z690 olduğu için yine görüntü alamazsın, fabrikasyon olarak güncelleyip göndermediyseler.
Z690 ile uyumlu değil mi de öyle bir mezvuzu mu var

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,099
İsim
Mehmet Yılmaz

İyi bi ömürlük kasa alasım vardı bu kasayı aldım memnunum iyiki almışım montajda diğer kasalarda zorlanırdım şimdi işteyim müsait olunca cevap verecem tüm yazdıklarına

Fireable

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
692
İsim
Alper Parlak
Ekran kartı bağlantısı doğru mu 8 pin li kablo var bide birleşik 8+8 pin li kablo var PSU ya toplam 16 pin takacam sıkıntı olur mu yoksa 3 üde ayrı ayrı 8 pin olup PSU yada mı 24 pin takılacak?
Kart 3080 rog eva mı?

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,099
İsim
Mehmet Yılmaz
Kart 3080 rog eva mı?
Evet

Monitör benim için önemliydi aslında Oled monitör alacaktım Asusun yeni çıkan modeli o Türkiye ye gelesiye kadar benim sabır taşım çatlardı aradığım özelliklerde bi bu monitör vardı. Ram lerin çipleri aynı olsa bile aralarında frekans değeri var benim ki nin CL değeri 32 bide. 4080 nin fiyatını bilmiyorum aslında bekleyip onuda alabilirdim ama çok aşırı güç tüketrcek diye söylentiler vardı bende indirimde denk gelen 3080 12 gb rogu aldım. 13700, 13900 alacak kadar zengin değilim kasa çok hoşuma gitti 4 4 lük kasa içinden dikey ekran soketi bile çıkıyor o bile 1000 küsür yani parasını sonuna kadar hak ediyor bütün kasaları araştırdım beni tatmin eden bi bu vardı zaten bunuda 10 bine 12 ay taksitle aldım şimdi daha pahalı

Son düzenleme:

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ram lerin çipleri aynı olsa bile aralarında frekans değeri var benim ki nin CL değeri 32 bide.
E tamam işte, oc ile ayarlanıyor o. Bilmediğin için almışsın galiba, sağlık olsun. Uğraşmazsın en azından oc ile.

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,099
İsim
Mehmet Yılmaz
Arkadaşlar PC yi çalıştırdım bu şekilde çalıştı ama monitör de herhangi bir görüntü yoktu ekran kartına sadece dp kablosunu taktım ve işlemci soğutucu fanları da çalışmıyordu ve kasa daha demin kendi kendine kapandı

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,099
İsim
Mehmet Yılmaz
Yeni bios ile uyumlu. Technopat söylemişti videosunda.
İntel dede bios sorunu oluyor mu ben AMD lerde oluyor sanıyordum dediğin gibi bios güncel değil sanırım bütün kabloları bütün bileşenleri doğru ve sağlam taktığıma eminim ama PC yi açtığımda ekran gelmiyor

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
İntel dede bios sorunu oluyor mu ben AMD lerde oluyor sanıyordum dediğin gibi bios güncel değil sanırım bütün kabloları bütün bileşenleri doğru ve sağlam taktığıma eminim ama PC yi açtığımda ekran gelmiyor
Evet söyledim ya hocam. 😀
İşlemci soğutucu fanlarının çalışmaması hayra alamet değil. Çalışması lazım onların. Kontrolcü varsa.

Usb'yi bu arkadaşın yaptığı gibi hazırla. Parçaları sökmene gerek yok.

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,099
İsim
Mehmet Yılmaz
Evet söyledim ya hocam. 😀
İşlemci soğutucu fanlarının çalışmaması hayra alamet değil. Çalışması lazım onların. Kontrolcü varsa.

Usb'yi bu arkadaşın yaptığı gibi hazırla. Parçaları sökmene gerek yok.
İşlemci soğutucu fanları çalışıyor sorun yok yarın bilgisayarcıya gidecem başka yapacak bir şey yok kaç defa ramleri çıkarıp taktım başka slotları denedim, tekli takıp denedim yine olmadı, ekran kartını söktüp taktım yine olmadı dediğin gibi sorun BİOS olabilir, anakartta veya işlemcide sorun olsa hiç açılmazdı herhalde

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
İşlemci soğutucu fanları çalışıyor sorun yok yarın bilgisayarcıya gidecem başka yapacak bir şey yok kaç defa ramleri çıkarıp taktım başka slotları denedim, tekli takıp denedim yine olmadı, ekran kartını söktüp taktım yine olmadı dediğin gibi sorun BİOS olabilir, anakartta veya işlemcide sorun olsa hiç açılmazdı herhalde
Hocam neden bilgisayarcıya götürüyorsunuz?
Gerekli bios'u atın yine olmazsa götürün.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,052,962
Üyeler
167,223
Son üye
selimofline