Neler Yeni

Pc oyundayken veya masaüstündeyken bir anda kitleniyor

ReLLaX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren Özkan
Ekran Kartı: Asus Rog 6650XT 8gb
İşlemci: 12th gen intel core i3-12100f
Anakart: ASUS Prime H610-R D4
M.2 SSD: Kingston NV2 SNV2S 500gb
Ram: Kingston DDR4-3200
PSU: 600W

Bu pc ile 1.5 yılı doldurdum, bu sorun sitemi aldıktan 6 ay sonra baş göstermeye başladı. Bu sorunu çözmek için format attım, işletim sistemi değiştirdim(win10/11) ve driverlerin güncel olmasına çok özen gösterdim ama sorun devam etti. Pc ye format attıktan sonra sorun 1-2 ay sanki çözülmüş gibi oluyor ama sonra tekrardan pc bu sorunu yaşamaya başlıyor. Pc nin yük altında olması veya olmaması bir şey değiştirmiyor, düz masaüstü resmine bakarken bile donabiliyor. Donmalar ortalama 7 ila 10 dakika aralığında sürüyor. Pc de ısınma sorunu yok işlemci masaüstünde 45-50, oyunda 55-65 derece; ekran kartı masaüstünde 35-40, oyundayken nadiren de olsa 70 derecelere kadar çıkabiliyor. Örneğin daha yeni yaşadığım bir donmadan ss paylaştım. cs2 oynarken hiç donma, kasma, sıcaklık artışı olmadan bir anda dondu ve donduğu esnada oyunun kendi değer ölçme çizelgesinde ms ve fps değerlerini görebiliyorsunuz. Bu şekilde 8-9 dk donuk kaldı ve zar zor kendine gelip oyunun ana menüsüne döndü. Bu sorundan aşırı derecede bıktım, yardımcı olursanız çok sevinirim.
WhatsApp Görsel 2025-03-26 saat 16.00.55_74e8bcbe.jpg

Son düzenleme:

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
Burhan Bey
Merhaba, bu denli detaylı yazım için teşekkürler. BIOS un güncel olmasına özen gösterin, Ram testi de yapmakta fayda olabilir.

ölücüadam42

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Ölücüadam42
Psu ve ram geliyor ilk benim aklıma
Ram içim Memtest64
Psu için occt veya furmark + cinebench testi işe yarar

ReLLaX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren Özkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba, bu denli detaylı yazım için teşekkürler. BIOS un güncel olmasına özen gösterin, Ram testi de yapmakta fayda olabilir.
BİOS um un güncel olduğundan eminim. memtest64 den ram testini yaptım(1 saat), testi yaparken pc aynı donma sorunlarından kısa süreli şekilde bir çok kez yaşadı ama program error tespit etmedi. Bu yüzden bir de memtest86 da test ettim(2 saat), orada da herhangi bir hata bulunamadı yani bende şaşırdım ama ramlerde bir sorun yokmuş.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Psu ve ram geliyor ilk benim aklıma
Ram içim Memtest64
Psu için occt veya furmark + cinebench testi işe yarar
tüm söylediğin testleri usulüne göre gerçekleştirdim. Ram ve psu stabil sonuçlar verdi, ikisi de test esnasında hatasız çalıştı.

ölücüadam42

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Ölücüadam42
"testi yaparken pc aynı donma sorunlarından kısa süreli şekilde bir çok kez yaşadı"

Ram bence

Cassius Clay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
412
İsim
Kadir
Aynı sistem bende de var ilk alındığı zamanlardan beri bu sorun var bu oldukça driver değiştiriyorum tek çözüm bu

Top Bottom