Neler Yeni

Çözüldü✓ Pc oyunlarda düşük fps alıyor darboğaz mı yapıyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Berk
Merhaba

Daha yeni gtx 1060 6 gb dan rtx 4060 a geçiş yaptım bazı oyunlarda iyi falan ama daha %100 olarak full kullandığını görmedim ayrıca performans açısından oyunlarda beklentimi karşılamadı başka videolara baktığımda aynı işlemci aynı ekran kartı ama benimkinin performansı daha düşük acaba sistemim yetersiz kaldı ve darboğaz mı yapıyor anlamadım yapıyorsa da neyden kaynaklı yardımcı olur musunuz

Sistem:
Asus Prime B450M-k 2
Ryzen 5 5600
Palit Rtx 4060 8 gb
Gskill ripjaws ddr4 2x8(16gb) 3000mhz

Görseldeki oyun yüksek ayarlarda

1735523733074.png

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Tuğrul
Merhaba

Daha yeni gtx 1060 6 gb dan rtx 4060 a geçiş yaptım bazı oyunlarda iyi falan ama daha %100 olarak full kullandığını görmedim ayrıca performans açısından oyunlarda beklentimi karşılamadı başka videolara baktığımda aynı işlemci aynı ekran kartı ama benimkinin performansı daha düşük acaba sistemim yetersiz kaldı ve darboğaz mı yapıyor anlamadım yapıyorsa da neyden kaynaklı yardımcı olur musunuz

Sistem:
Asus Prime B450M-k 2
Ryzen 5 5600
Palit Rtx 4060 8 gb

Alıntıyı görüntüle
Görseldeki oyun EFT bu oyunda kullanımlar üzerine konuşulmaz heleki gpu diğer oyunlarda test edin ayrıca güncel oyunlar için 8gb vram düşük kalır. Sisteminizde sorun yok sadece istediğiniz güçte değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Berk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Görseldeki oyun EFT bu oyunda kullanımlar üzerine konuşulmaz heleki gpu diğer oyunlarda test edin ayrıca güncel oyunlar için 8gb vram düşük kalır. Sisteminizde sorun yok sadece istediğiniz güçte değil.
Başka videolarda izlediğimde daha güçlü ve daha stabil çalıştığını gördüm de bende bi sıkıntı var gibime geliyor hep peki istediğim gücü nasıl elde edebilirim bi de ramler yetersiz mi geliyor anlamadım şöyle oyunu oynarken ramler böyle
1735558487466.png

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,248
İsim
Arda doğan
Merhaba

Sistem:
Asus Prime B450M-k 2
Ryzen 5 5600
Palit Rtx 4060 8 gb

Alıntıyı görüntüle
Başka oyunlardada dene ve normal

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Harun Özşahin
Başka videolarda izlediğimde daha güçlü ve daha stabil çalıştığını gördüm de bende bi sıkıntı var gibime geliyor hep peki istediğim gücü nasıl elde edebilirim bi de ramler yetersiz mi geliyor anlamadım şöyle oyunu oynarken ramler böyle Alıntıyı görüntüle
hocam ram hızın düşük biostan hızını yükseltsen iyi olur

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Tuğrul
Başka videolarda izlediğimde daha güçlü ve daha stabil çalıştığını gördüm de bende bi sıkıntı var gibime geliyor hep peki istediğim gücü nasıl elde edebilirim bi de ramler yetersiz mi geliyor anlamadım şöyle oyunu oynarken ramler böyle Alıntıyı görüntüle
Ramlerin frekansı düşük biostan hızlarını yükseltin evet ramlar de full kullanımda demekki onlar da yetemiyor EFT sorunlu bir oyun değerler genel olarak normal çıkmıyor. Optimizasyonu kötü bile demiyorum direk sorunlu bir oyun

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Berk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplar için ama ek bi sorum oluştum biostan ram hızını yükseltirsem ki ram hızım 3000 mhz peki 3600 ü seçersem bir sıkıntı yapar mı 3600 gibi çalışır mı ? merakım bunlardır teşekkürler hepinize

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Enes Budak
Merhaba

Sistem:
Asus Prime B450M-k 2
Ryzen 5 5600
Palit Rtx 4060 8 gb

Alıntıyı görüntüle
Aynı sorunu bende yaşadım, aynı şekil 4060 - 5600 ikilisi var bende de , bu ikili çok iyi bir ikili , darboğaz falan yaşamazsın ama şöyle bir sıkıntı var . Diyelim LoL oynuyorsun , sen lolde o PC'yi ne yaparsan yap GPU %97'ye falan çıkaramazsın , LoL o kadar güçlü bir oyun değil, aynı şekilde valorant veya çoğu oyunda da öyle , GPU'yu %99'larda kullanmak istiyorsan , RDR2 yüksek - ultra grafikler , The Last Of Us Yüksek - Ultra grafikler , Cyberpunk , God of War gibi gerçekten çok saglam oyunları yüksek ayarlarda oynaman gerekiyor , yani şöyle bir mantık yok , ben RDR2 oynuyorum yüksek ayarlarda GPU %99 da iken 100 FPS aliyorum , düşük ayarlara alayım, 200 FPS alayım gibi bir mantık olmuyor , sen o oyunu düşük ayarlara çektiğin an FPS biraz yükselir , ama ondan ziyade GPU kullanimin %99'lardan %50-60'lara geriler. Yani kısaca, 4060 ekran kartında,ekran kartından (GPU'dan) tam verim alacağın oyunlar yüksek sistem isteyen oyunları yüksek ayarda oynadığın zaman olur , iyi günler.

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Tuğrul
Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplar için ama ek bi sorum oluştum biostan ram hızını yükseltirsem ki ram hızım 3000 mhz peki 3600 ü seçersem bir sıkıntı yapar mı 3600 gibi çalışır mı ? merakım bunlardır teşekkürler hepinize
3000 den 3600 a OC biraz fazla olur ram için, çalıştırmaz voltajını yukseltirseniz belki ama gerek yok ona bikaç fps için sistemi çöp edebilirsiniz. 3200 e çıkarabilirsiniz o da öyle çok bi fark yaratmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Harun Özşahin
hocam benim ramler 3200 ama 3600 de çalıştırıyorum bi sıkıntı yok lakin 3000 de çalıştırman daha sağlıklı olur

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,896
İsim
Orkun
Merhaba

Sistem:
Asus Prime B450M-k 2
Ryzen 5 5600
Palit Rtx 4060 8 gb

Alıntıyı görüntüle
Bütçen el veriyor ise ramleri 32 GB'a güncellemeni öneririm. R5 5600 RTX 4060 ikilisi bende de vardı, 16 dan 32 ye yükselttiğimde bilgisayar resmen nefes aldı. Bu tarz grafik odaklı oyunlarda 16 GB ram ne yazık ki yüksek ve üstü ayarlarda yetmiyor. Anlık takılmalar, FPS in olması gerekenden daha az olması vs. bir sürü sorun yaşamaya itiyor.

Top Bottom