Nauu
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 142
- İsim
- Burak CAM
Sistemi salı günü topladım temiz bir format ve sürücüleri güncelledim XMP profilini açtım daha sonra yapılması gereken stres testlerini uyguladım ortada bir sorun yoktu hatta foruma konuda açtım işlemci Stok soğutucu sebebiyle biraz sıcak çalışsa da sıkıntı yaratacak bir durum yoktu.
Çarşamba günü sabah saatlerinde sistemde yük yokken normal forumda takılıyordum monitör karardı ve reset attı pc daha sonra akşam saatlerine arka planda cs go açıktı sıcaklıklar falan yine normal alt tab atıp cs ye geçtim tekrar pc takıldı ve reset attı.
olay günlüklerinde aldığım hatalar;
perşembe sabahı, memtest yapmamıştım ilk iş onu başlattım 5 saat test etti ramlerde hiç bir sorun yok 0 error daha sonra sistemi başlattığımda bu seferde masa üstünde ekran dondu reset atmak zorunda kaldım
aldığım hata ;
daha sonra araştırmaya başladım sorunu yaşayan çok kişi var ve neredeyse herkes sorunun kaynağını farklı şekilde yorumluyor ekran kartından işlemcisine, psu suna evin elektrik tesisatına, XMP profilinin hatalı çalışmasına, işlemcinin otomatik boost özelliğinin hatalı çalışmasına işlemci soğutucusunun vidalarının sert sıkılmasına ve hatta arka planda valorant vanguard çalışmasına kadar gidiyor. Ben sadece en basit yapabileceklerimi işlemci vidalarını biraz gevşetmek ve arka plandaki vanguardı kapattım dünden beri reset sorunu yaşamadım fakat tekrar etmeyeceğinin hiç bir şekilde garantisi yok. AMD forumunda çok kişi yaşamış bu sorunu özellikle gözlemlediğim 5600x, 5900x gibi işlemciler çoğu kişi işlemcilerini iade etmiş işlemci bozuk gibi dönüşler almışlar. Şimdi benim merak ettiğim bu sorunları forumda yaşayan varmı nasıl çözüme kavuşturdular İntel işlemcilerde bu tarz sorun yaşayan varmı yoksa sadece AMD kaynaklı bir sorun muben işlemciyi alalı 1,5 yıl oluyor yeni kullanmaya başladım fakat garantisine çok bir zaman kalmadı ne yapmam gerekiyor bir sürü soru var kafamda.
Sistem;
Anakart: B550 Gaming edge wifi
İşlemci: Ryzen 5600x
Ekran kartı: Sapphire NITRO+ Radeon RX 6600 XT
Ram: Crucial Ballitix 16x2 3200mhz
Ssd: Corsair MP600 1TB force
Psu: Asus ROG-STRIX-750G 750W
Çarşamba günü sabah saatlerinde sistemde yük yokken normal forumda takılıyordum monitör karardı ve reset attı pc daha sonra akşam saatlerine arka planda cs go açıktı sıcaklıklar falan yine normal alt tab atıp cs ye geçtim tekrar pc takıldı ve reset attı.
olay günlüklerinde aldığım hatalar;
perşembe sabahı, memtest yapmamıştım ilk iş onu başlattım 5 saat test etti ramlerde hiç bir sorun yok 0 error daha sonra sistemi başlattığımda bu seferde masa üstünde ekran dondu reset atmak zorunda kaldım
aldığım hata ;
Sistem;
Anakart: B550 Gaming edge wifi
İşlemci: Ryzen 5600x
Ekran kartı: Sapphire NITRO+ Radeon RX 6600 XT
Ram: Crucial Ballitix 16x2 3200mhz
Ssd: Corsair MP600 1TB force
Psu: Asus ROG-STRIX-750G 750W