Neler Yeni

PC toplama sonrası ne yapmalıyım

Ubydlh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Ubeydullah
Şöyle özet geçeyim hali hazırda kullandığım bir sistem vardı yükseltip ryzen 5 1600af, gigabyte b450 s2h + ram aldım. Güncelleme ve windows kurulumu için nasıl bir yol izlemeliyim. Çokça yerden okuyup izledim fakat baya kafa karışıklığı oldu, 0dan toplamadım sonuçta belli 2 parça farklı sadece.

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,566
İsim
Samet Kaya
Şöyle özet geçeyim hali hazırda kullandığım bir sistem vardı yükseltip ryzen 5 1600af, Gigabyte b450 s2h + RAM aldım. Güncelleme ve windows kurulumu için nasıl bir yol izlemeliyim. Çokça yerden okuyup izledim fakat baya kafa karışıklığı oldu, 0dan toplamadım sonuçta belli 2 parça farklı sadece.
Bence dkrek format atıp win10 kur

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
İyi de format atmana gerek yok, en azından senin anlattığın şekildeyse atmana gerek yok. İlaki format atıcam dersen temiz kurulum yap çünkü sıfırlama çok uzun sürüyor. Ayrıca temiz kurulum yapacağın için 2004 sürümünü kurabilirsin, temiz kurulum yapınca sorun olmuyor.

Ubydlh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Ubeydullah
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İyi de format atmana gerek yok, en azından senin anlattığın şekildeyse atmana gerek yok. İlaki format atıcam dersen temiz kurulum yap çünkü sıfırlama çok uzun sürüyor. Ayrıca temiz kurulum yapacağın için 2004 sürümünü kurabilirsin, temiz kurulum yapınca sorun olmuyor.
Oem key kullanmıştım, pcyi açtığımda windows kurulu olmayacaktır herhalde, kurmadan nasıl temiz kurulum gerçekleştirebilirim ki ?

Ubydlh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Ubeydullah

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Oem key kullanmıştım, pcyi açtığımda windows kurulu olmayacaktır herhalde, kurmadan nasıl temiz kurulum gerçekleştirebilirim ki ?
BIOS'a gömülü oluyor anahtar, bir programla bakabiliyorsun ona. İnternette ara bulursun nasıl yapacağını, zor değil.

Ubydlh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Ubeydullah
BIOS'a gömülü oluyor anahtar, bir programla bakabiliyorsun ona. İnternette ara bulursun nasıl yapacağını, zor değil.
anakrt ve işlemci yeni aldım nasıl bios gömülü olucak bir önceki oem key

Ubydlh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Ubeydullah
Anakartı yeni aldıysan o zaman anahtarla bir alakan yok maalesef.
kısaca sıfırdan windows kurmam gerekicek onun içnde önce biosun sürümünü kontrol edip ona göre güncelleyip daha sonra windows kurayım diyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Abdullah Hacıgül windows kurmadan önce biosu güncelleyin daha sonra sorun olabiliyor demişti.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
kısaca sıfırdan windows kurmam gerekicek onun içnde önce biosun sürümünü kontrol edip ona göre güncelleyip daha sonra windows kurayım diyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Abdullah Hacıgül windows kurmadan önce biosu güncelleyin daha sonra sorun olabiliyor demişti.
İlla sorun olacak diye bir şey yok, ben genelde Windows yükledikten sonra BIOS güncelliyorum. Tabii ki Windows kurmadan önce BIOS güncellemek daha iyi ama ben Windows kurduktan sonra güncelledim, bir sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar.

Ubydlh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Ubeydullah
İlla sorun olacak diye bir şey yok, ben genelde Windows yükledikten sonra BIOS güncelliyorum. Tabii ki Windows kurmadan önce BIOS güncellemek daha iyi ama ben Windows kurduktan sonra güncelledim, bir sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar.
eyw bir halledeyim bakayım inş sorun yaşamam. ayrıca windows kurulumu için usbyi hangi türde biçimlendiriyorduk hatırlıyormusun ?

Top Bottom