Neler Yeni

PC ve internet için jeneratör

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Utkan Genç
Selam dostlarım, benim oturduğum binada ara ara elektrik kesintileri oluyor ve aniden bilgisayarla birlikte internetimin kapanmasına sebep oluyor. Ayrıca, bu durum son zamanlarda sınav, quizz ve oyun sırasında çok başıma gelmeye başladı. Bu sebeple evime jeneratör tarzı bir şey almak istiyorum fakat bu konu hakkında hiçbir bilgim yok.

i) Elektrik gittikten sonra yaklaşık yarım saat-1 saat bilgisayarımın ve internetimin elektriğini karşılayabilecek bir cihaz var mıdır?
ii) eğer varsa bu tarz cihazlar aşırı pahalı mıdır?

iyi forumlar..

Beyfendiiii6

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,512
İsim
Batuhan ege
Var,butce belirtirmisin ?

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
i) Elektrik gittikten sonra yaklaşık yarım saat-1 saat bilgisayarımın ve internetimin elektriğini karşılayabilecek bir cihaz var mıdır?
ii) eğer varsa bu tarz cihazlar aşırı pahalı mıdır?

iyi forumlar..
UPS (kesintisiz güç kaynağı)
Biz "watt" olarak kullanıyoruz ama UPS'lerin enerji kapasitesi VA olarak geçiyor.
Fiyatlar çok çeşitli. İhtiyaç duyduğun VA kapasitesine göre değişiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Utkan Genç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar bütçemi fiyatlarını bilmediğim için değerlendiremiyorum, mesela eğer uzun ömürlü ve elektrikler gittikten sonra 1-2 saat çalıştırmaya imkan sağlıyorsa bütçemi çok sınırlamam.

yani onların piyasasına göre istediğiniz bütçeyi verebilirim, benim için önemli olanı f/p olması yani parasına değmesi.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Arkadaşlar bütçemi fiyatlarını bilmediğim için değerlendiremiyorum, mesela eğer uzun ömürlü ve elektrikler gittikten sonra 1-2 saat çalıştırmaya imkan sağlıyorsa bütçemi çok sınırlamam.

yani onların piyasasına göre istediğiniz bütçeyi verebilirim, benim için önemli olanı f/p olması yani parasına değmesi.
Aklına gelebilecek her fiyatta UPS var. Önceki yorumda dediğim gibi, ihtiyacın olan kapasiteyi bulman gerekiyor.
PowerBank gibi düşün.
Telefonunun bataryası 5.000 mAH ise, alacağın 2.500 mAH'lık bir powerbank tam verimlilik ile senin bataryanın ancak yarısını doldurabilir.
Kullanacağın cihazların modem + PC şeklinde Watt değerine bakacaksın, sonra bunu VA olarak dönüştüreceksin.

Fikir vermesi açısından uygun fiyatlı bir link bırakıyorum : 800 VA UPS

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Utkan Genç
demek
Aklına gelebilecek her fiyatta UPS var. Önceki yorumda dediğim gibi, ihtiyacın olan kapasiteyi bulman gerekiyor.
PowerBank gibi düşün.
Telefonunun bataryası 5.000 mAH ise, alacağın 2.500 mAH'lık bir powerbank tam verimlilik ile senin bataryanın ancak yarısını doldurabilir.
Kullanacağın cihazların modem + PC şeklinde Watt değerine bakacaksın, sonra bunu VA olarak dönüştüreceksin.

Fikir vermesi açısından uygun fiyatlı bir link bırakıyorum : 800 VA UPS

Demek istediğinizi anlıyorum fakat ihtiyacım olan kapasiteyi nasıl hesaplayabileceğimi bilmiyorum demek istediğim oydu, mesela dediğim gibi elektrikler gittikten sonra 1-2 saat daha masaüstü PC ve internetime yetecek kapasite ne kadar olabilir?

eğer gerekirse diye masaüstü sistemim;

ryzen 5 3600, 2060 super ventus, ocz 250gb m2ssd, 600w psu + 2 monitör kullanıyorum.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
600w PSU + 2 monitör kullanıyorum.
Min. 1000 VA bakabilirsin. Bütçen varsa 1200VA'lara kadar da çıkabilirsin.
Ama bu alacağın ürünler apartman jeneratörü gibi, elektrik gelene kadar tutmaz seni.
3 tane prizden Modem + PC + 1 monitör bağlarsın. Elektrik kesilince işlerin bitene kadar seni idare eder.

Aşağıdaki link en uygun fiyatlı 1200 VA model, alman için değil, fikir vermesi için ekledim. İnceleyip bakarsın.
Eğer daha detaylı bilgiler almak istersen, bu tarz ürünleri satan firmalar ile görüşüp bilgi alabilirsin
--- 1200 VA

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Utkan Genç
Min. 1000 VA bakabilirsin. Bütçen varsa 1200VA'lara kadar da çıkabilirsin.
Ama bu alacağın ürünler apartman jeneratörü gibi, elektrik gelene kadar tutmaz seni.
3 tane prizden Modem + PC + 1 monitör bağlarsın. Elektrik kesilince işlerin bitene kadar seni idare eder.

Aşağıdaki link en uygun fiyatlı 1200 VA model, alman için değil, fikir vermesi için ekledim. İnceleyip bakarsın.
Eğer daha detaylı bilgiler almak istersen, bu tarz ürünleri satan firmalar ile görüşüp bilgi alabilirsin
--- 1200 VA

Teşekkürler hocam bilgilendirme için, iyi forumlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,013
Üyeler
163,420
Son üye
BRKN67
Top Bottom