Neler Yeni

Çözüldü✓ Pc ye hiçbir şekilde Güc gelmiyor çalışmıyor

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,646
İsim
Burak Tokgöz
Hocam çözemedik bugün gene çalışmadı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gigabyte b450m s2h
Güney koprusunde ariza olabilir ama bu kadar yeni kartlarda kolay olacak bir sorun degil uzay sistem de calisiyor muydu

ali_ç

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ali ÇİMEN
Bence kısa devre konusuna yoğunlaşmalısınız. Muhtemelen kısa devre var ve kısa devre korumasına alıp hiçbir tepki vermiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
emirhanyavuz
Bence kısa devre konusuna yoğunlaşmalısınız. Muhtemelen kısa devre var ve kısa devre korumasına alıp hiçbir tepki vermiyor.
Nerde olabilirki su an çalıştı ve 3 4 saattırde çalısıyor ekran kartına ram e işlemciye test yaptım herhangi bir hata yok sorunu bulamıyorum

ali_ç

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ali ÇİMEN
Nerde olabilirki su an çalıştı ve 3 4 saattırde çalısıyor ekran kartına ram e işlemciye test yaptım herhangi bir hata yok sorunu bulamıyorum
Bir çok sebebi olabilir. Anakart yükseltme ayaklarına yanlış vida montajı, ucu açık bir kablo vs.vs.

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
emirhanyavuz
Hocam su an çalısıyor ama ekran kartını soktum denedim işlemcinin 8 pinlik güc kablosunu soktum denedim olmadı power ölçtük gayet iyi e anakartada kasadan dokunan biryeri yok anlayamadım ama aklımde ev elektrigi var acaba ev elektriginde sıkıntı varda ondan dolayımı böyle yapıyor bide güc kablosuda sağlam yani

Bir çok sebebi olabilir. Anakart yükseltme ayaklarına yanlış vida montajı, ucu açık bir kablo vs.vs.
Nasıl vidalar olması gerekir sizce

Güney koprusunde ariza olabilir ama bu kadar yeni kartlarda kolay olacak bir sorun degil uzay sistem de calisiyor muydu
Güney köprüsü derken hocam anlayamdım?

ali_ç

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ali ÇİMEN
Nasıl vidalar olması gerekir sizce
Hocam misal ekran kartı ya da PSU monte edilen vidalar olmaması gerekir mesela. Yine şapkalı ama kafa çapı daha dar ve konik şekilde yıldız olanlar olmalı. Yani 6 köşe yıldız olanlar olmamalı. Bunun haricinde anakartınız boyut olarak hangi tipteyse ona uygun deliklerde yükseltme ayakları olmalı. Belki uygun olmayan bir delikte yükseltme ayağı olabilir. Bu da direkt olarak kasa gövdesine kısa devre verir.

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,646
İsim
Burak Tokgöz
Hocam misal ekran kartı ya da PSU monte edilen vidalar olmaması gerekir mesela. Yine şapkalı ama kafa çapı daha dar ve konik şekilde yıldız olanlar olmalı. Yani 6 köşe yıldız olanlar olmamalı. Bunun haricinde anakartınız boyut olarak hangi tipteyse ona uygun deliklerde yükseltme ayakları olmalı. Belki uygun olmayan bir delikte yükseltme ayağı olabilir. Bu da direkt olarak kasa gövdesine kısa devre verir.
Vidalardan kisa devre yapmasi zor hocam anakart vidaları haric

Baska bir psu ile deneyebilir misin

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
emirhanyavuz
Valla hocam pc yi 1 hafta önce bi tamirciye bıramtım oda sadece psu yu ölçmuş psu da bişi yokmuş çalışmayınca digerlerine bakamamış eve getirdim taktım çalıştı 1 haftadırda sadece uyku moduna alıp kapatıyorum normal kapatmıyorum ve gayet çalısıyor tüm parçalara test te yaptım hepsi normal gibi duruyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
emirhanyavuz
Vidalardan kisa devre yapmasi zor hocam anakart vidaları haric

Baska bir psu ile deneyebilir misin
Elimde başka psu yok ama bugü uyku moduna almıştım şimdi klavyeye bastım çalışmadı oysaki sabah çalışmıştı bende içinde yanık biryer varmı die dudagımı dokundu ve elektrik çarptı bi arada parmağım uyuşmuştu nasıl bir yol izlicem şaşırdım neden böyle bir şey yapabilir?

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,646
İsim
Burak Tokgöz
Elimde başka psu yok ama bugü uyku moduna almıştım şimdi klavyeye bastım çalışmadı oysaki sabah çalışmıştı bende içinde yanık biryer varmı die dudagımı dokundu ve elektrik çarptı bi arada parmağım uyuşmuştu nasıl bir yol izlicem şaşırdım neden böyle bir şey yapabilir
Hocam kasadan elektrik carpiyorsa psu sıkıntılı büyük ihtimalle veya bir şeyler kasaya kesin temas ediyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
emirhanyavuz
Hocam kasadan elektrik carpiyorsa psu sıkıntılı büyük ihtimalle veya bir şeyler kasaya kesin temas ediyor
Hocam evdeki topraklamada da sıkıntı olabilir mi?

Bide psuda açik 1 kablo vs yok yani göremiyorum. Psu nun icine baktim hep tozdu bende az vok havayla temizledim ama pc gene çalışmadı bende anakart aldım hafta sonu gelicek denicem olmadı psuyuda degisirim 550 wat güç kaynagı alırım

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
emirhanyavuz
Yardım için teşekkür ederim Yeni anakart ve psu aldım

Yardım için teşekkür ederim Yeni anakart ve psu aldım

Top Bottom